Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Appetittt

Ciaza od razu po cesarce - kto to przeszedl?

Polecane posty

Gość Za duża guma, wielki problem
oczywiście żal mi autorki bo to jej przydażył się największy pech bo jej organizm jest skrajnie obciążony a mężowi gratuluje popędu seksualnego ;). Ja po cesarce seks zaczęłam uprawiać jak minęły równe 8 tygodni w wzmocnionej gumce i to niestety (niestety dla mojego męża) bez wytrysku (to ostatnie na zewnątrz) bo baliśmy się wpadki. Ja tabletek nie toleruję więc jedyną opcją są gumki ale trzeba bardzo uważać. Obecnie moja córka ma 21 miesięcy a nam nadal nic sie nie przytrafiło (od dwóch miesięcy kochamy się w prezerwatywie do końca w środku) . Autorko współczuję ale musisz udać się do lekarza i on musi teraz zadecydować co lepsze dla ciebie .

Gość do zielony skittles
Czy ty na pewno jesteś pewna tego co piszesz? Wiesz co znaczy wpaść zaraz po cc? Miałaś cc? Ja ją miałam i wiem jak wygląda blizna dwa miesiące po cc (miałam USG) oraz jak się odczuwa brzuch po takim cięciu (jeszcze czuć wewnątrz przy nacisku). Moja blizna goiła się pięknie jak to nazwał lekarz i szybko (jego słowa) i doszedł do wniosku że jeszcze kilka miesięcy i blizna będzie mocna na tyle że będę mogła normalnie się nadwyrężać tak jakbym nie miała cc ale na poród trzeba odczekać rok ! Blizna po cc po 8 tygodniach (mówię o bliźnie wewnętrznej macicy) to jeszcze niedogojona rana które pomimo że zasklepiona to słaba . Fakt, są przypadki że ktoś leży przez całą ciążę albo pół i wszystko jest ok i tego radzę autorce gorąco ale trzeba gnać z tym odrazu do lekarza . Pozdrawiam cię autorko i im wcześniej pójdziesz na badanie i rozmowę z lekarzem tym lepiej :)

Gość zielony skittles
Tak, mialam cc 2 razy, zaszlam w ciaze 5 miesiecy po pierwszym cc, drugie bylo w odstepie 13 miesiecy. Fakt, 2 a 5 miesecy to jest roznica, ale nadal to krotko. A bylo bezproblemowo, bez szpitala, lezenia. Jedynie bralam leki przeciwskurczowe pod koniec ale w pierwszej ciazy tez bralam

Gość Karmienie piersią ponoć
skittles 5 miesięcy po pierwszym cc to nie porównanie to problemu autorki , tu zupełnie inny okres czasu. Moja koleżanka zaszła 6 miesięcy po cc i było wszystko super ale 8 tygodni to jakaś masakra.

Gość do zielony skittles
Ale 5 miesięcy to juz kawałek czasu i nie można tego w żaden sposób porównywać ani mówić że 8 tygodni to nie powód do lęku bo taką wpadkę trzeba jak najszybciej skonsultować z lekarzem a najczęściej taką ciażę usuwają albo kontrolują stale w szpitalu, przeciez ta blizna to praktycznie świeża blizna. Inaczej goi się blizna powłok brzusznych, inaczej samej skóry a inaczej macicy a tu w grę wchodzi miarowe rozciąganie się macicy.

Gość a wiesz co będzie najlepsze??
Jag gin zapyta:KIEDY BYŁA OSTATNIA MIESIĄCZKA:D a ty powiesz..ROK TEMU:D

Gość Appetittt
Ujemny - robilam test z krwi. Ufffffffffffff :)

Gość Miałczek0909
Spoko, bo już się martwiłam:P

Gość Appetittt
Na szczescie, ale mialam stresa, dzieki. :)

Witam Opowiem wam moja historie w lipcu przeszlam zabieg usuniecia ciazy w 20tyg.synek umarl mial chore serduszko jakos to przeszlam ... Cykle wrucily regolarne 35dni chociac brak bolu piersi jak to bylo zawsze przed i kazdy taki sam chociaz w pazdzierniku juz byl po 42 dniach liczac 35 dni powinien byc 3grudnia a mamy 11 i nic piersi nie bola mam moze i mdlosci wiecej nic niezauwazam albo niechce sie nakrecac,niewiem co myslec jak liczyc,jutro mam wizyte u lekarza a wy co myslicie