Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piszę petycję

ALKOHOL MUSI ZNIKNĄĆ ZE SKLEPOWYCH PÓŁEK

Polecane posty

Gość Piszę petycję

Co o tym myślicie?

Gość że chcesz uszkodzic
poważnie finanse państwa

Gość Piszę petycję
Jakie finanse? Więcej kasy idzie na leczenie osób uzależnionych i ich rodzin

Gość wyprodukowanie
1/2 litra wódki to koszt ok 3 zł. sklep sprzedaje po min. 15. czyli ok 11 zło. idzie do budżetu. policz ile taka petycja może przynieść strat. madrzej.

Gość Piszę petycję
Jeden alkoholik z reguły podejmuje kilkanaście prób leczenia, czyż nie?

dyskryminujesz ludzi którzy piją a nie są uzależnieni to tak jakby zabronić sprzedaży słodyczy, bo jest dużo osób z otyłością śmiertelną zastanów się, kotek

Gość Piszę petycję
Jaki więc jest koszt takiego wyleczenia?

Gość nie. nie podejmuje
a jeśli już to na koszt własny tzn chce odstawic alko. leczenie polega na wszyciu lekarstwa. koszt ok 5 zł.

Gość poza tym zdecydowana większość
pijących to nie alkoholicy.

Gość Piszę petycję
,,dyskryminujesz ludzi którzy piją a nie są uzależnieni" Nikogo nie dyskryminuję, ci pijący w tej chwili też będą za kilka lat uzależnieni. ,,to tak jakby zabronić sprzedaży słodyczy, bo jest dużo osób z otyłością śmiertelną zastanów się, kotek" Nie porównuj choroby alkoholowej z otyłością. Ta pierwsza wyrządza dużo większe szkody, towarzyszy jej ból i cierpienie nie tylko osoby chorej.

mam 50 lat. alkohol piję od 17 roku życia. nie jestem alkoholikiem i nigdy nie bede tak jak zdecydowana większość pijących.

Gość Piszę petycję
,,poza tym zdecydowana większość pijących to nie alkoholicy." Ja bym nie była tego taka pewna. Z ust alkoholika często pada stwierdzenie: ,, Nie jestem alkoholikiem, piję tyle co wszyscy".

nie masz zielonego pojecia

dobrze że nie Ty ustanawiasz prawo :D należało by mieć jakąś podstawową wiedzę i pojęcie dobrze że jesteś abstynentką :) ale to nie znaczy że wszyscy :)

Gość Piszę petycję
,,poza tym zdecydowana większość mam 50 lat. alkohol piję od 17 roku życia. nie jestem alkoholikiem i nigdy nie bede tak jak zdecydowana większość pijących." A jaka jest ta zdecydowana większość Twoim zdaniem ? Czym Twoje picie różni się od picia innych?

pracowałem ponad 20 lat w teatrze. w tym kręgu ludzi alkohol jest czesto spożywany. przez te 20 lat alkoholików było może 5 osób. nie wiesz o czym mówisz.

moje picie tym się różni od picia alkoholika że on musi a ja mogę.

jaka jest napisałem pisząc o teatrze. ekipa aktorska zmienia się co roku tzn dochodzi i odchodzi po pare osób. podobnie w dziale technicznym. policz sobie. te 5 osób to nawet nie jeden procent.

Gość nie każdy kto się
zaziębi ma grype. nie każdy kierujący powoduje wypadku. itp, itd.

nierealne prawo . tylko dasz zarobic szarej strefie . prohibicji nie da sie wprowadzić w polsce alni chyba w żadnym kraju europy. świata to nie wiem, może w jakimś panstwie totalitarnym gdzie za picie alko albo posiadanie alko kara śmierci to mzoe wtedy owszem:D a tak to twoja petycja jest niestety niewykonalna. i szkodliwa. bez względu na to że to alkohol w polsce a nie narkotyki powoduje najwięcej dramatów, cierpienie ludzi , przestępczość itd.

Gość Piszę petycję
,,poza tym zdecydowana większość moje picie tym się różni od picia alkoholika że on musi a ja mogę." Też to znam:-) Jak chcesz możesz nie pić, ale lubisz, więc pijesz . Jesteś czysty, najedzony, masz rodzinę, duży dom, fajny samochód, masz kasę itp. A to, że codziennie wieczorem przed TV wypijasz puszkę, czy dwie piwa to nic takiego?

Gość nie pije piwa.
pije dobre markowe alkohole.

Gość nie pije piwa.
Jak chcesz możesz nie pić, ale lubisz, więc pijesz . >>> dokładnie. a alkoholik musi pić.

Gość Piszę petycję
Tym razem to znowu ja + ban x2 O właśnie jest zakaz sprzedaży narkotyków to dlaczego i alkoholu nie może być?

petycja nie skupiaj sie w tym problemie na kwestiach powinno niepowinno itd. tylko na kwestiach hm technicznych, prawnych...na realnosći wykonania i wyegzekwowania zakazu sprzedaży alkoholu w polsce. wystarczyloby teoretycznie od 1 stycznia 2013 roku przestać wydawać koncesje na sprzedaż alkoholu. ale pomysl nad konsekwencjami . w usa próbowano i co z tego wyszlo? wiadomo.

Gość nie pije piwa.
bo tak zostało przyjete. zapewne z powodu o którym pisałem tzn finansowego.

" 21:55 [zgłoś do usunięcia] Piszę petycję Tym razem to znowu ja + ban x2 O właśnie jest zakaz sprzedaży narkotyków to dlaczego i alkoholu nie może być?" bo chodzi o akceptację społeczną. alkohol jest akceptoowany (alkoholizm nie, pijaństwo nie, ale alkohol sam w sobie tak) a narkotyki nie sa akceptowane ... mowie o większości spoleczenstwa....

Gość maryjetcia
Popieram autora. To po alkoholu dochodzi najczesciej do gwaltow, katowania itp. Po slodyczach jedynie jest sie ospałym i ociezalym