Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piszę petycję

ALKOHOL MUSI ZNIKNĄĆ ZE SKLEPOWYCH PÓŁEK

Polecane posty

Gość Piszę petycję
,,lachoń skoro sie uzaleznilas od 1 puszki to zamknij sie w zakladzie specjalnym i nie kupuj wiecej piwa, proste. Nie ingeruj w wybor innych ludzi" Gdybyś przeczytał cały topik to byś wiedział, że petycji nie piszę to raz. Dwa ,że nie piję piwa.

.. trzy że jesteś prowokacją :) a Ty zaraz mi napiszesz że Ty/ktoś z rodziny/ ktoś z przyjaciół popadł w alkoholizm i to gehenna bla bla bla i wylałabyś całe alko do kibla jakbyś mogła bla bla bla i to mają być argumenty. każdy można podważyć a prowo będzie miało 40 stron

Gość Piszę petycję
Po prostu chciałam sprawdzić, czy Wy ten problem widzicie. Ja go dostrzegłam dopiero , gdy bliska mi osoba popadła w nałóg. Hmm..a może nie popadła, tylko ja wyolbrzymiam powagę sytuacji. W każdym bądź razie szukając pomocy dla tej osoby zagłębiłam się w temat , odwiedziłam nawet Ośrodek , rozejrzałam się szeroko wokół i zobaczyłam.

Gość Piszę petycję
,,wylałabyś całe alko do kibla jakbyś mogła bla bla bla" Nie zrobiłabym tego, bo po co? Co by to dało. Wręcz przeciwnie kupiłabym jeszcze kilka butelek.

... zobaczyłaś chorych psychicznie ludzi, którzy sobie z czymś nie poradzili i popadli w nałóg. albo nie umieli się obchodzić z tą substancją. mogli równie dobrze zacząć się ciąć. trudno oskarżać wszystkie noże apeluję o wycofanie chorób psychicznych z obiegu. szczególnie depresji, nerwicy i socjofobii :(

Gość Piszę petycję
Tu nawet nie chodzi o tych dorosłych ludzi. Ja zobaczyłam dzieci i młodzież pijącą piwo, palących papierosy . To mnie najbardziej przeraziło. Taki widok jest niemal pod każdą szkołą. Stoją niby grupką i z pozoru tego nie było widać. Jeśli zaczniesz obserwować zobaczysz, chowają w rękawie, pod bluzą.

nie no Ty żartujesz :D po co "obserwować" wiadomo że tak jest publiczne chlanie jest zabronione ja też jestem załamana wychowaniem młodzieży, ale w sumie ja dzieci mieć nie zamierzam więc nie jest to dla mnie jakiś temat do refleksji ja swoje, Ty swoje - cecha charakterystyczna prowokacji :D

Gość 3223123
i co jest takie przerazajacego że młodzien wypije piwo? Ja miałam 12 lat to piłam szampana w operze, i na szczególne okazje tez wino,

Gość Piszę petycję
,,po co "obserwować" wiadomo że tak jest" A TAK BYĆ NIE POWINNO. DZIECI NIE MOGĄ MIEĆ DOSTĘPU DO ALKOHOLU. Idę spać.Dobranoc.

nie no dzieci pić nie powinny :o nie przesadzajmy wg mnie granica 18 lat jest spoko choć wiadomo że nie wszyscy przestrzegają ;)

Gość Piszę petycję
,,3223123 i co jest takie przerazajacego że młodzien wypije piwo? Ja miałam 12 lat to piłam szampana w operze, i na szczególne okazje tez wino, " Sorry, ale dla mnie to niepojęte.

Gość Piszę petycję
,,nie no dzieci pić nie powinny nie przesadzajmy wg mnie granica 18 lat jest spoko choć wiadomo że nie wszyscy przestrzegają" Ja tu mówię o dzieciach Szkoły Podstawowej, nie o 17-18 latkach. Tylko 10-14 lat.

Tylko 10-14 lat. - no to już jest trochę patologia :O nie widziałam czegoś takiego :o powinnaś odnaleźć ich rodziców i ich o tym poinformować chyba że to dzieci chlejusów to może lepiej opiekę społeczną choć mi się nadal wydaje że po prostu kończą Ci się argumenty ;)

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA Jasne 🖐️ Idąc Twoim tokiem rozumowania, może wnieś o zaniechanie produkcji samochodów osobowych. W WYPADKACH NA DROGACH GINIE WIĘCEJ OSÓB, NIŻ PRZEZ ALKOHOLIZM, PRZEMYŚL TO!

Gość lachoń
tak sie sklada ze czytalam i widzialam, ze dalej mowisz, ze nie piszesz petycji, ale takie gadki typu zakazmy ludziom czegos tam sa poprostu zalosne. Kazdy ma swoj rozum i wie co robi, chcesz zbawiac swiat to wymysl lepszy sposob. Wjedif ma racje, jezeli sie uzaleznilas od alkoholu to wina slabej psychiki, a nie alkoholu, nikt ci na sile do gardla nie wlewal, masz zle doswiadczenia- to dziel sie tym w innym topiku z innymi alkoholikami. Twoim tokiem myslenia powinno sie wszystkiego zakazac i ludzie powinni nie wychodzic z domow, zeby czasem sie im nic nie stalo. Marne prowo i jeszcze bardziej marne argumenty

Gość 3223123
dzieci po prostu ciągnie dorosłosc, ale jedno tam picie na imrezie albo zeby robic jak kolega to nie tragedia.

Gość 3223123
Polska jest niestety narodem alkoholików i śmieci, i dlatego alkohol jest tak demonizowany. W daniejszych czasach nie piło sie herbaty czy kawy, tylko wina, piwa, w krajach morza sródziemngo do dzis rodziny w dziecmi czesto pija do obiadu niskoprocentowe wina

Gość grymaśnica
Papierosy taż powinny zniknąć. A samochody? Jeszcze szybciej, bo w wypadkach giną ludzie w wieku produkcyjnym. Co jeszcze? Większość żywności, bo jest szkodliwa. Idąc Twoim tokiem rozumowania, to... prawie wszystko, zapałki też, żeby pożarów nie było. :O

Gość KAŚKA I TOMEK 16 LAT,
maly elektronik- ciebie nalezy zutylizowac bo twoja glupota jest pierwszym krokiem do rozprzestrzeniania debilizmu

haha, zabolało, hasło było takie że mały joint jest pierwszym krokiem do narkomani a małe piwo jest takim samym małym krokiem do alkoholizmu tak samo powinni zakazać papierosów