Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka987

Czy dostane pieniądze z MOPSU jeśli moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkol

Polecane posty

Gość natalka987

Mój syn chodzi do prywatnego przedszkola ale sponsoruje to chrzestna. Czy na wywiadzie mogą zapytać o przedszkole, i czy to ma jakies znaczenie bo do państwowego nie dostał sie bo nie pracowałam wiec tak mi ulżyło bo pół dnia miałam jedno dziecko a za wszystk laci ciocia chrzestna.

Gość KrólowaPszółekMajek
wiesz co moj tez chodzi a kase dostaje.Oni nie musza o tym wiedziec ze chodzi do przedszkola,w sumie zalezy ile twoj ma moj ma 4 lata :) chodzi juz rok.

Gość masz lewe dochody
A nie płaci ciocia.

Gość natalka987
Jak nie zapytają to nie powiem oczywiście, ale jak już zapytają to nie bede kłamać a powiem prawdę ze płacic=chrzestna ale czy to sie bedzie liczyć. A jak już jesteś to może podpowiesz jak wyglada taki wywiad, czy bedą pytac o meble, komputer z internetem czy samochód, to dobytek mój i męża kiedy mieliśmy się zajebiście dobrze, a ja chciałąm tylko pomoc na rok kiedy pójdę do pracy a córka do przedszkola. Jestem na bezpłatnym wychowawczym. Potrzebne bedą rachunki?

Gość to wróć do pracy teraz!!!
Skoro dziecko chodzi do przedszkola to wróć do pracy co za problem?

Gość nie sprawiedliwe
Z Dale a czuc ze cost krecisz. Kazdy by chcial pomoc. Czemu ty dostaniesz a ja nie? Czemu ty mozesz siedziec w domu a ja musze zapierdalac do wieczora?

Gość natalka987
Jedno dziecko chodzi do przedszkola a drugie mam w domu, i nie moge wrócić do pracy dopiero za rok kiedy mała pójdzie do przedszkola. Córką nie ma kto sie zająć więc musiałam wziąśc wychowawcze bezpłatne.

Gość natalka987
Ja jeszcze nic nie dostałam. Czekam na wywiad którego się boje. Maż ma najniższą krajową, ale rodzice nam pomagają jak tylko mogą i finansowo i obiady, dzieci ubieraja..... Ale tego powiedzieć nie mogę bo mi nic nie dadza. A wiesz.... Polska jest zasranym krajem w którym nic ci nie pomogą, nie tak jak np w Niemczech!!! Polska sponsoruje pijaków o tak! Mam takich sasiadów którzy nie robią nic tylko pija za kase z MOPSU.

To jedz sobie do Niemiec! można wynająć opiekunkę jak masz takie super dochody,a jak kochana ciocia da to co płaci za prywatne przedszkole na do opiekunki to wyjdzie ci mało do dopłacenia. A co mają powiedzieć ludzie którym rodzice nie pomagają? A takie lenie jak ty zabiorą im kasę na chleb. niedobrze mi się robi jak słyszę o takich oszustach jak ty. mam nadzieję że dostaniesz te pieniądze a potem dojdą że miałaś lepszą sytuację i złożą zawiadomienie w prokuraturze o wyłudzenie! zabiorą ci dzieci i patologia złodziei i oszustów nie będzie dalej rosła.

Gość natalka987
Ja pierdole! Co ty człowieku piszesz do mnie :D ja cie..... Po pierwsze zarobki męża wykazują 1.100zł miesięcznie a ja dochodów nie mam, mieszkanie wynajmujemy i koniec. Wiec dlaczego maja mi nie pomóc na czas okresowy? Ile takich ludzi jest? Jebane państwo daje grosze więc bez przesady !Co to jest 250zł? Nie utrzymam rodziny za to! Chetnie bardzo bym wyjechała do Niemiec. Załatwisz mi???? :) Bo ja niestety nie mam takich znajomości. A co do przedszkola to wcale nie musze o tym mówić i koniec.Ja za to nie płace z własnej kieszeni a ciocia placi chrześniakowi a nie mi.

Gość makowa245
To wróć do pracy teraz!!! ma rację. Macie zdrowe ręce i nogi. Pracować się nie chce, a do mopsu latają co pięć minut. Nie chcesz dać swoim dzieciom tego co najlepsze? Nie chcesz poprawić im bytu? I niech mi ktoś powie, że w Polsce nie można żyć bez pieniędzy. Ale oczywiście zawsze im mało, najlepiej jakby mops im miesięcznie przelał z pięć koła bez żadnych pytań.

Załatwi to cię prokurator i sąd bo jestes oszustką i wyłudzaczką. Najpierw sprzedaj komputer, samochód itp. A dopiero po kasę z opieki wyciągaj. Na internet masz? skoro dziecko ma iść za rok dopiero do przedszkola czyli ma 2lata,a starsze 3 czyli dzieci rok po roku :O czyli już od dłuższego czasu siedzisz w chałupie na dupie. Gdyby wasza sytuacja była taka jak mówisz to byś miała płatny wychowawczy-kłamczucho! ale już się tobą odpowiednio zajmą-nawet może pójdziesz siedzieć :D

Gość Ty leniu i nierobie
jak Ci sie w Polsce krętaczko nie podoba to wypierdalaj do Niemiec skoro tak tam fajnie, ja musze dziecko do żłobka oddac a Ty jak niemota czekasz aż drogie dziecko do przedszkola pójdzie dopiero leniwa ścierko do pracy chcesz iść?

Gość natalka987
:) Ale się ktos zdenerwował hehe :) nie popłacz się tylko z tej złości :) Mam dzieci 2latka i 5 lat -3 lata różnicy i przez dwa lata dostawałm płatne wychowawcze, w tym mies mi się skończyło. Zasilek rodzinny dostaje na dwójke dzieci.

Gość spokojnie ja miałam tak samo
tzn mój syn chodzil do prywatnego przedszkola a ja z drugim synem byłam na wychowawczym, brałam pieniądze z mopsu bo mi się one nalezały jak psu buda ;) nikt o nic nie pytał, trzeba było przynieść pit roczny z US żeby wykazać zarobki, do tego zgłoszenie o ubezpieczeniu z zusu i zaświadczenie od pracodawcy że jestem na urlopie wychowawczym i tyle nikt o nic nie pytał, nikt niczego nie sprawdzał, dla nich liczą się tylko te dokumenty, które są wymagane aby dostać te pieniądze Nic sie nie martw, jeśli wasze zarobki są na tyle niskie żeby te pieniądze się wam należały to nikt nic więcej nie będzie sprawdzał i otrzymasz zasiłek bez problemów :) My spełnialiśmy wszystkie wymogi i co miesiąc dostawałam przelew, dokąd takie są przepisy i jeśli się je spełnia dotąd nikt nic do tego mieć nie może :)

Gość Ty leniu i nierobie
leniwa kurwa

Gość natalka987
A powiedz mi co konkretnie dostajesz? Jaki zasiłek? Ja dostaje bo równiez nalezy się zasiłek rodzinny 106zł i 77zł Ale mowa o zasiłku celowym i okresowym, własnie sie zastanawiam czy w ogole składać, bo zacząłem tak czytać, to rzeczywiście może nas ie nie udać -mamy samochód, mamy internet i telewizje, jakiś skarbów wielkich nie mamy, zwykłe stare meble. Chciałam zlozyć o pomoc na opał na zime, moja koeżanka pracowała w MOPSIE i twierdzi że nam sie nalezy, nie wiem....

Gość żyrafa155
To czy się należy zasiłek zależy od dochodów, kryteria dochodowe są bardzo niskie,więc nie wierzę w to że można żyć na granicy ubóstwa i mieć kasę na kablówkę....Natomiast jeśli autorka nie ma żandych dodatkowych lewych dochodów i kwalifikuje się do pomocy,a za przedszkole faktycznie płaci chrzestna to nie będzie to miało wpływu na otrzymanie pomocy.

Gość yhm yhm yhm
Twoje starsze dziecko ma 5 lat i chodzi do prywatnego przedszkola? Po co? Przecież dla 5cio latków są oddziały przedszkolne przy podstawówkach, za DARMO !!! Trzeba było tam dziecko dać, a młodsze do przedszkola i do pracy, Poza tym ktoś dobrze napisał o internecie. Ludzie z opieki twierdzą, że internet to nie jest pierwsza potrzeba.

Gość a czy ty wiesz ze taki
zasiłek okresowy to bilet kredytowy? Jak staniesz na nogi musisz oddać, powiem szczerze że nie dostaniesz tego. Niestety w Polsce tak jest, za darmo nie ma nic. Jedynie dobrze się mają (w miare) rodzice dzieci niepełnosprawnych, samotnie wychowujące czyli tzw pielęgnacyjne, patologia ( a ty raczej nie należysz tu) pijaki i narkomani. Taka jest bolesna prawda. Jedynie co dostaniesz na podstawie dochodu to ten zasiłek rodzinny a jak dziecko bedzie chodzić do szkoły i czy do zerówki tez coś tam dostaniesz no i te becikowe i jednorazowe za urodzenie dziecka. Tylko tyle, nie ma co składać bo oni dają tylko tym najbiedniejszym ktorzy nie pracują i nie beda nigdy pracować bo nie beda w stanie im oddac kasuy

Gość żyrafa155
do spokojnie ja miałam tak samo...........skoro Cię stać na prywatne przedszkole tzn. że masz dodatkowe dochody i nie wstyd ci łazić do MOPSu? niestety przez takich naciągaczy i oszustów Ci naprawdę biedni i potrzebujący nie mają...

Gość natalka987
6latki maja zerówkę w oddziale szkolnym, a syn nie dostał się do państwowego bo ja byłam na wychowawczym wiec mial z kim siedzieć w domu.

Gość żyrafa155
do wypowiedzi powyżej... wcale nie twierdzę,że internet nie jest pierwszą potrzebą, bo jest niezbędny np. do szukania pracy,ale jesli ktoś ma kasę na utrzymanie samochodu i kablówkę to sorry...

Gość żyrafa155
co za bzdury,zasiłek okresowy jest bezzwrotny! zwraca się tylko i wyłącznie w przypadku zatajenia jakiegos dochodu,który potem wychodzi na jaw!

Gość yhm yhm yhm
ni chodzi mi o zerówkę,ani przedszkole tylko o oddział wczesnoszkolny tzw. pięciolatki. To za rok będzie obowiązkowe, a w tym roku i 2-3 poprzednich latach można było dać dziecko dobrowolnie, i nie czaruj że się nie dostało dziecko, bo przyjmują wszystkich.

Gość truuudny temat
Ja pierdziu, ale macie życie. Pozazdrościć. Mopsy, zasiłki. Biedne Wy, jeszcze biedniejsze te Wasze dzieci. Szkoda, że miłością nie można nakarmić....

Gość natalka987
To ja juz nie wiem co robić. Zasilek rodzinny jest mi przyznany, czy coś jeszcze mi przysługuje? Chodzi o niskie dochody, jest jakaś pomoc dla takich ludzi? Wiesz... truuudny temat- jak zarabiasz dużo to fajnie, cieszę sie ale ja jeśli mam dostac choćby te 200zł mies to dla mnie dużo bo mam zapłacony jakiś rachunek więc dlaczego mam nie brać?

Gość yhm yhm yhm
Trzeba było puścić młodsze do przedszkola, starsze do oddziału przy podstawówce i iść do pracy. Miała byś o całą pensję więcej, a nie tylko o 200zł :O

Gość natalka987
Kurde ale młodsze ma tylko dwa lata, fakt jedynie żlobek, tak jak pisałam mam wiele dzieki rodzicom, oni nam pomagaja, ja chce iśc do pracy i nie chce ich 200zł czy 250zł tego zasiłku okresowego. Ale tak mi znajoma naopowiadała zebym poszła bo ona pracowała w MOPSIE i twierdzi ze powinna dostac, ale dziekuje jak mam im potem oddać.