Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka987

Czy dostane pieniądze z MOPSU jeśli moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkol

Polecane posty

Gość Ty leniu i nierobie
Autorka jest leniwa. Jak Ci kobieto nie wstyd żebrać i jeszcze na swój krat napierdalasz

Gość Pomogą ci
100-130 zł okresowo tylko, a nie co miesiąc. Tylko najpierw będziesz musiała złożyć pozew o alimenty od rodziców.

Gość żyrafa155
mmirgotkka>>>>>>zasiłki stałe i okresowe są bezzwrotne,tzw.specjalny zasiłek celowy może byc zwrotny,ale najczęściej wydaje się decyzję,że nie podlega zwrotowi, gdyż niweczyłoby to skutki uzyskanej pomocy

Gość Pomogą ci
Moja mama ma nas sześcioro i babcia musiała pomagać w kwocie 20zł alimentów.

Gość żyrafa155
natalka987>>> jeśli dochody Twojej rodziny nie przekraczają kryterium dochodowego określonego w Ustawie to zasiłek Ci się należy i nie będziesz go musiała zwracać.

Gość Pomogą ci
Poza tym musicie udowodnić,że samochód jest Wam niezbędny. Np. jest to narzędzie pracy.

Gość spokojnie ja miałam tak samo
co ty pleciesz że przez mnie biedni nie mają zasiłków ??? przecież te pieniądze są dla wszystkich tych którzy spełniają krytetia tzn mają niski dochód ja tak mam, spełniam wszystkie potrzebne warunki bo gdyby było inaczej nikt by mi nie dal tych pieniędzy więc przestań gadać jeśli się nie znasz ;) tak samo jak ja tak samo inni dostają te pieniądze, wszyscy Ci którzy mają dochód niższy niż 504 zł na osobę więc nie mów mi proszę że komuś odbieram bo gdybym tego nie brała to i tak nikt inny nie dostałby tych pieniędzy a dostają Ci wszyscy którzy spełniają warunki i mają potrzebne dokumenty Jeśli ja zaniosłam dokumenty które Pani z Mopsu kazała przynieśc, po czym je przeanalizowała i dała mi te świadczenia tzn że należą mi sie one, przeciez nie poszłam i nie wyrwałam tych pieniędzy komuś potrzebujacemu i głodnemu, tylko złożyłam papiery których państwo wymaga i okazało się że nasz dochód jest na tyle niski by otrzymać ten zasiłek nikomu niczego nie odbieram, jedynie biorę to co mi się nalezy od naszego cudownego, mlekiem i miodem płynącego państwa ;)

Gość truuudny temat
A co jest przeszkodą, abyś i Ty zarabiała? Życzę Ci, aby to były dobre zarobki :).

i jest to zasiłek bezzwrotny, zasilek dla dziecka którego matka jest na urlopie wychowawczym czyli ma zerowy dochód, przy czym na osobę w rodzinie jest nie więcej niż 504 zł nikt nie daje nikomu kasy ot tak o, ale jeśli przepisy są takie jakie są i jesli się je spełnia to ta kasa nalezy się dziecku i tyle, nie ma co gdybać

Gość natalka987
Tak nie przekraczają, jak ja bym poszla do pracy za rok to już nic nam sie nie bedzie nalezeć. Samochód hmmm raczej nie jest narzędziem pracy. Jest w miare tanio bo na gaz ale wlac trzeba, zastanawiam sie tylko nad tym zwrotem, czytam własnie ten link i szukam w google informacji i rzeczywiście tak pisze, bo nam sie poprawi sytuacja i co.. bedzie trzeba oddać, szukam i na każdej stronie pisze to samo

Gość A co mi się należy ?
Mam troje dzieci i aktualnie nie mam żadnych oficjalnych dochodów. Dopiero jutro kupię dzieciom resztę książek, bo wcześniej nie miałam za co. Nigdy nie byłam w Mop-sie. Zasiłek rodzinny pobierałam kiedyś, gdy wypłacał go ZUS.

Gość natalka987
spokojnie ja miałam tak samo---------------- o jakim zasiłku mówisz? rodzinnym tak? Rodzinne się i mi nalezy, tak samo zasiłek z korzystania z urlopu wychowawczego przez 2 lata 400zł.

zarabiałam przez kilka lat, mam umowę na czas nieokreślony a teraz wychowuję dziecko i jestem z nim w domu nikt mi nie powie że nie mam takiego prawa, do mnie należała decyzja co zrobię :) teraz jestem na wychowawczym bo takie mam prawo i taki jest mój wybór, do tego spełniam warunki by otrzymać zasiłek z mopsu więc nie ma o czym gadać ;) to nie jest kradzież czy jakiś przekręt, wszytsko odbywa się zgodnie z obowiązującym prawem :)

Gość yhm yhm yhm
do spokojnie ja miałam tak samo Błagam cię, nie wyjeżdżaj z takimi głodnymi kawałkami typu "należy mi się to od naszego państwa". Bo osoby które faktycznie potrzebują zasiłków docelowych i to to można na palcach jednej ręki policzyć :O Wiele osób które nagle z dnia na dzień znajdują się na życiowym zakręcie, często nie dostaje na czas, albo w ogóle zasiłku, bo w kolejce są "stalli klienci" którzy przecież spełniają kryteria dochodowe :/ I nie pindol, że to dostaje każdy który potrzebuje, bo często jest ta, że o pomoc na opał/żywność/święta składają "stali klienci", którzy wiedzą o terminie w jakim trzeba to zrobić, żeby dostać na czas. A później ktoś, kto potrzebuje tego np jednorazowo, słyszy: po nowym roku :O Albo dostaje 100zł na otarcie łez. Znam wielu takich "stałych klientów" i kurwicy dostaję, jak widzę te ich kombinacje alpejskie żeby spełniać kryteria dochodowe i wyciągnąć jak najwięcej :O

tak zasiłek rodzinny, z tytułu opieki nad dzieckiem podczas urlopu wychowawczego, jest on bezzwrotny i wypłacany przez 2 lata

Gość nie sprawiedliwenie
Noto Co sie przejmujesz ze bedzie trzeba oddac jak planujesz za rok isc do pracy? Zarobisz to oddasz.

Gość natalka987
A co mi się należy ?------------ powinno Ci sie nalezyc skoro masz troje dzieci, to już rodzinna wielodzietna i sa na to dodatkowe pieniadze. Tym bardziej sa w szkole, masz dodatki i zwroty na podreczniki, czemu nie korzystasz?

Chyba nie chciałabyś wiedzieć czemu:-)

Gość yhm yhm yhm
"Samochód hmmm raczej nie jest narzędziem pracy. Jest w miare tanio bo na gaz ale wlac trzeba," A OC i przegląd to masz co roku za darmo, czy bez tego jeździsz?

ja nie robię żandych kombinacji i nie pobieram żadnych innych zasiłków jeden jedyny czyli ten w kwocie 400zł plus 68 zł tj zasiłek podczas urlopu wychowawczego o nic więcej nie chodzę i nie proszę, nic nie zalatwiam i nic więcej nie dostaję, ale te pieniądze które biorę nalezą mi sie bo spełniam kryteria, jestem na urlopie wychowawczym wychowuję dziecko i mam niski dochód na osobę w rodzinie zresztą nie ty to ustalasz i nie ty wypłacasz mi pieniądze ;)

Gość yhm yhm yhm
I żeby ie było. Nie mam nic do zasiłku rodzinnego itd, ale szlag mnie trafia jak widzę latanie po zasiłki na opał, żarcie itd "bo mi się należy". A tak naprawdę w większości przypadków to się należy,a;e porządny kopniak w dupę :O

spokojnie ja miałam tak samo Tak, ale Autorka to, co ty pobierasz już ma. Chce więcej.

Gość nie sprawiedliwenie
Do a Co mi sie nalezy. A to nie wiedzialas ze nie mass kasy jak dupy dawalas i rodzilas kolejne dziecko

Gość yhm yhm yhm
Do spokojnie miałam tak samo Ale doczytaj dobrze, autorka pobiera te same zasiłki co ty, ale już kombinuje, co by tu zrobić, żeby mieć więcej :O Nie trawię tego.

Gość nie sprawiedliwe
Rodzinne i nic wiecej. Autorko ty tez nie wiedzialas za Co bedziesz zyc jak drugie dziecko robilas. Nie wstyd CI brac kase NA przedszkole od chrzesnej cork I.

Jakie jesteście agresywne, jak wściekłe psy, piana z pysków leci. Spróbujcie czasami zrozumieć człowieka. Sama z żadnych zasiłków nie korzystam, ale w życiu różnie bywa, nie ma nic pewnego. Znam takie panie, które po macierzyńskim spieszyły się do pracy, bo niby takie ambitne, a tak naprawdę, to dlatego, że mężowie sami by rodzin nie utrzymali albo by miały za mało kasy na ciuchy i kosmetyki (bo to strasznie ważne było) albo zachowywały się jakby oszałamiającą karierę robiły (w sklepie obuwniczym- z całym szacunkiem dla pracujących tam Pań).

Gość żyrafa155
do spokojnie ja miałam tak samo>>> jeśli nie masz lewych dochodów np. z pracy na czarno to jasne że ci się należy,ale jeśli pracujesz albo ktoś z Twojego gospodarstwa "dorywczo" i nie wykazujesz z tego tytułu dochodów,to jest to przekręt. I niestety jak to ktoś wyżej napisał,na palcach jednej ręki można policzyć ludzi, którzy są naprawdę biedni, bo większość tzw.klientów pomocy społecznej to krętacze i wyzyskiwacze,a Ci którym się należy nawet do MOPSu nie pójdą bo się wstydzą.

ach to sorry, nie doczytałam ;) w takim razie nie wypowiadam się bo nic więcej nie mam do dodania i nic więcej nie biorę, nie mam żadnych innych zasiłków i nic nie chce "załatwiać"

Gość natalka987
Nie nie, ja nie bede o nic prosić, nie martw się. Przemyslałam sytuacje, i nie należy mi się. Tak jak wyżej napisałaś- spelniam kryterium i biore to co sie nalezy- ja biore rodzinne a za rok 100zł dostane na przedszkolną nauke jednorazowo. Nie bede prosic, nie ma nawet o co. Ja widziałam jacy tam ludzie przychodzą, im się nalezy choc połowa była pijana, ich sprawa, ja nie pije i mam na chleb. Mam pomoc rodziców i jestem wdzięczna. Najbardziej przeraża mnie prywatne przedszkole, kłamac nie bede a niech tak zostanie.

Gość nie sprawiedliwenie
Mom zdaniem panstwo powinno udzielac takich pozyczek. Korwilas sie i nie mass za Co zyc to CI pozycze Co miesiac stowke ale jak odchowasz dzieci to oddasz mi die stowki.