Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termin waznosciiiii

czy pieluchy typu pampers maja termin waznosci?

Polecane posty

Gość termin waznosciiiii

dostalam sporo pieluszek od koleznaki ktorej corka przestala nosic takowe, tyle ze ja jestem w ciazy a te pieluchy sa na wieksze dziecko, no i sa bez opakowania. czy maja one jakis termin waznosci, czy jak tak posiedza jakis czas to beda jeszcze do uzytku?

Gość olk
Zapewne wszystko ma jakąś datę ważności ,pieluchy pewnie też w pampersach chyba są jakieś kulki żelowe bądz jakiś wkład chłonący który z czasem tez traci swoje właściwości .

W Pampersach jest taki biały proszek,który wygląda jak cukier puder i w momencie kiedy ma kontakt z wilgocią zmienia się w żel. Z tego co pamiętam to chyba 1000krotnie zwiększa swoją objętość. W każdym razie jak wszystko pieluchy mają swój termin przydatności. Po tym terminie to że nie będą tak chłonne nie jest wielkim problemem,gorszym jest to,że mogą wydzielać jakieś substancje które mogą u dziecka wywołać alergię. Kiedyś kupiłam w którymś z marketów w promocji Pampersy z chusteczkami gratis. Na drugi dzień małemu wyskoczyła wysypka-chusteczki gratisowe były przeterminowane! Także lepiej uważać.

Gość Maja termin waznosci ale
to bardzo dlugi termin. Zapytaj jej kiedy je kupila. No i jaki to rozmiar, bo np 3 beda przydatne bardzo szybko wbrew pozorom dziecko szybciutko dorasta do tego rozmiaru. No i bez obawy jesli zaczniesz uzywac i beda przeterminowane to najwyzej dziecko dostanie uczulenia na skorze, nie jest to tak niebezpieczne jak np zjedzenie przeterminowanej zywnosci

Gość mają normalnie 3 lata
na pieluchach babydream z Rossmanna też jest termin przydatności 3 lata więc zapewne wszystkie pieluchy jednorazowe mają 3-letni termin przydatności;)