Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fikus Benjamin

Co byście zrobili na moim miejscu ? JECHAĆ CZY NIE JECHAĆ ??????????? ??????

Polecane posty

Gość Fikus Benjamin

Jutro jest pogrzeb babci mojego męża. Niestety ja jestem chora mam gorączkę 38,5 , L4 do przyszłej środy włącznie i lekarz bezwględnie kazał mi nie wychodzić z łóżka przez następne 2 dni pilnować żeby mnie nie przewiało i nie było komplikacji. Nie jest to grypa tylko jakiś stan zapalny. Nie znałam tej kobiety, nigdy tam nie byłam ona ze względu na stan zdrowia nie była na naszym ślubie. Wiem wypadałoby żebym jechała ale potwornie sie czuje mam dreszcze i wszystko mnie boli. Na początku zrezygnowałam z wyjazdu ale mąż mówił że będzie mu smutno bezemnie więc się umówiliśmy , że jak dzisiaj wieczorem się poprawi to pojadę. Nie poprawiło się więc się wahałam. Mąż zaczął wywierać nacisk na mnie że to nie wypada a tak w ogóle to wczoraj bardziej było widać że jestem chora. Fakt , ale to dlatego że dzisiaj wzięłam silne leki przeciwbólowe i przez 6 godzin mogłam jakoś funkcjonować na co mąż że świetnie weznę leki i pojadę. Niestety wyjazd iest o 4 30 bo to daleko, czas podróży ok 4 godziny. O 9 30 są ponad godzinne modły nad trumną. O 11 pogrzeb i już teściu uprzedzał, że to na wsi więc potrwa ok 1,5 godziny, potem oczywiście modły na cmentarzu. Co byście zrobili ?? Smutno mi bo sie poczułam jak rzecz dla swojego męża.

Gość o9i87ia
zostałabym w dom bo jak przeziębisz tą chorobę to możesz być następna.

Gość Ewelinnnnciaia
twój mąż jest jakis nienormalny :o bardziej liczą się jego uczucia niż twoje zdrowie. On chyba chce żebyś potem na szpitalu wylądowała :o

Gość Fikus Benjamin
Po ślubie okazuje się że niestety nie znamy osób którym złożyliśmy przysięgę . Przed śłubem przez 3 lata mój mąż był do rany przyłóż i chuchał i dmuchał na mnie , zawsze byłam najważniejsza.

Gość boska borgia
zostań, zadzwoń do teściów, złóż kondolencje i przeproś, że nie możesz bo jesteś chora i koniec tematu. A mężowi radzę się przyjrzeć- chyba mu coś na głowę spadło, żeby chorą kobietę na zimno wyganiać :O Poza tym powiedz mu, że jak masz L4 to masz być w domu i koniec :P Zusowi nie podskoczy ;)

Gość Fikus Benjamin
wszyscy już chyba śpią

Gość abecadloo
Ja pojechalabym. To rodzina meza. Tylko raz zegna sie kogos na zawsze.

Gość boska borgia
jutro zadzwoń, tak 8-9 myślę, że już będą na nogach. I nie daj się wyciągnąć z domu, bo się nigdy nie wyleczysz.

Gość abecadloo
A gdyby twoja babcia zmarla? Jak czulabys sie? Pamieta ja jako maly chlopiec tez,babcie sa wspaniale. Nie kazdy ma dane je miec. A choroba przejdzie,nie jestes umierajaca. Przesadzasz.

Gość abecadloo
Jakis stan zapalny? A jaki? Zenada. Nawet nie wiesz co. Banalna ,nedzna wymowka. 38 st to nie koniec swiata a poszanowanie dla bliskiej osoby twojego meza to duzo. Ale to twoja brocha.

Gość Biedroneecka888
ta, choroba przejdzie? albo i się nasili i wyląduje w szpitalu. Opcja z zadzwonieniem do teściów jest najlepsza.

Gość abecadloo
Bedziesz zalowac,ze gnilas w lozku,kiedy on zegnal babcie swoja. Co najwyzej pocisniesz antybiotyk a tak..ja patrzylabym na ciebie juz nie tak,jak sie patrzy na rodzine.

Gość abecadloo
Albo albo. Nie przesadzajmy. Nawet nie wie co za stan zapalny,chyba ze zaraz wyszuka w necie. Czasami warto sie poswiecic.

Gość abecadloo
Na zimno wyganiac???? To kuzwa pogrzeb a pogoda jest wspaniala i jutro bedzie taka sama.

Gość Fikus Benjamin
abecadloo Jak moja babcia umarła nawet nie oczekiwałam od męża że weżnie urlop a znał moją babcie i pogrzeb był w naszym parafialnym kosciele obok domu. Po 2 jak moja babcia lezała w szpitalu a bylam z nia barzo zwiazana ( maz ze swoja nie i nie widzial jej z 10 lat) i ja to przezywalam maż kompletie sie tym nie przejmowal nie otrzymalam zadnego wsparcia malo tego jak sie chcialam wyplakac i porozmawiac to brata z dziewczyna sobie na kawe zaprosil nie zapytal jak sie czuje czy mam ochote na odwiedziny czy chce isc do babci w ogole sie nie przejal ze chce porozmawiac. Na 2 dzien babcia zmarła. Bylam sama ze swoim bolem

Gość bfgbgbg
No Twój maż jest niepoważny. Skoro jesteś chora nie powinnaś jechać. My braliśmy ślub w zeszłym roku, tydzień po zmarła ukochana babcia mojego męża która mieszkała od nas 300km. Niefortunnie się złożyło że ja załatwiałam wtedy bardzo ważne sprawy urzędowe. Rano wsiedliśmy w auto razem z moim ojcem i pojechaliśmy. Mąż został już na pogrzeb a ja z tatą musiałam wracać. Mimo że chciałam zostac na pogrzebie poniewaz znałam babcie meza i bardzo ją lubiłam to nie mogłam bo termin mnie naglił i mąż to zrozumiał, sam powiedział że nie muszę zostawać że on rozumie. Nikt się krzywo na pogrzebie nie patrzył że mnie nie było. a u Ciebie chodzi o Twoje zdrowie.... nie bardzo rozumiem Twojego męża

Gość Fikus Benjamin
abecadloo i wybacz ale antybiotyku nie pocisne bo za kazdym razem konczy sie to dla mnie grzybica i kolejnym L4 mimo picia jogurtow i sosowania srodkow oslonowych

Gość abecadloo
No to skoro chcesz robic jak kuba bogu,to rob.

Gość abecadloo
Swoja droga...ja wciagnelabym leki i poszla spac zamiast siedziec na kafe i przekonywac innych do decyzji,ktora i tak juz podjelas.

Gość abecadloo
No to wybacz pani delikatna :)

Gość abecadloo
Moglas zaczac od tego,ze maz olal twoja babcie,to ty olejesz jego a ze akurat jestes chora,bedzie dobra wymowka.

Gość Fikus Benjamin
abecadloo Decyzji jak na razie nie podjelam. Jestem spakowana i maluje paznokcie zeby jakos jutro wygladac ubrania tez mam wyprasowane i przyszykowane

Gość Ja bym pojechała
zawsze jadę jak jest taka potrzeba, chora nie chora, o kulach, po operacji (wyszłam wcześniej ze szpitala) jakby nie było odeszła bliska osoba.

Gość abecadloo
Bierzesz l4 na grzybice?????? :D

Gość abecadloo
Skoro czujesz sie na tyle dobrze,by sie pakowac,malowac paznokcie etc... to gdzie problem? W czym tak naprawde lezy?

Gość Fikus Benjamin
abecadloo nie wiem czy masz malzonka ale chyba malo wiesz o malzenstwie i o tym jak ukochana osoba za ktora czlowiek oddalby swoje zycie moze wszystko zdeptac i zniszczysz przez rok malzenstwa tyle w temacie bo nie jest to watek o moim malzenstwie i dyskutowac z toba tez nie bede

Gość bfgbgbg
zresztą abecadloo nie wiem co mówi, to że nie ma grypy a stan zapalny. ok. może miec zapalenie krtani, oskrzeli czy cokolwiek innego. Jak to przeziebi albo ja przewieje to kiepsko to widze. Na stare lata po takich niedolczonych chorobach wysiada po kolei: stawy, nerki, serce. Mozna umrzec z powodu powikłan. Ludzie jestescie niepoważni. Chorzy powinni siedziec w domu a nie latac po cmentarzach.

Gość abecadloo
A w ogole na marginesie : ktore zapalenie leczy sie bez ANTYBIOTYKU????????????

Gość Fikus Benjamin
abecadloo P.S. A zapytales/ zaytalas czego to grzybica ?? A szykuej sie bo poswiecam sie dla meza ktory przez rok traktowal mnie jak zabawke i jak rzecz . Mowie ci dobranoc