Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .inka.

Kiedy się bierze zaświadczenie do becikowego?

Polecane posty

Gość xxxxxxxxxxyxxxx
Kurw.wa jaka opieke sie pytam,polog to nie choroba!!!!!

xxxxxxxx- jakieś kompleksy czy co? Mąż nie chciał wziąć opieki by się opiekować Tobą i teraz zazdroscisz, że inni mężowie chcą jak najdłużej pomagać swoim żonom?

Gość xxxxxxxxxxyxxxx
Nie,nie mam zadnych kompleksow,tylko pytam sie jak w tym kraju ma byc dobrze skoro ludzie tak okradaja innych w tym samych siebie,a potem pretensje to panstwa gdzie sa nasze pieniadze,powinni zrobic tak jak w innych krajach ze zwolnienia sa bezplatne,u nas tylko ciaza odrazu l4,porod l4 dla meza,lewe renty,lewe zwolnienia,masakra jakas,ooieka 2 tygodniowa jest na CHOREGO czlonka rodziny,powtarzam polog to nie choroba wiec to zlodziejstwo w bialych rekawiczkach

a rodziłaś? Wiesz, że często po porodzie czy np po cesarce jak w moim przypadku nie powinno się dźwigać np dziecka by je nosić itd...że kobieta po porodzie jest osłabiona, obolała? Ta opieka to nie są czyjeś pieniądze tylko uzbierane przez mojego męża a składek uwierz mi odkłada o wiele,wiele więcej niż z nich korzysta.

Gość xxxxxxxxxxyxxxx
Tak rodzilam SN i dalam jakos rade po,powtarzam polog to nie choroba,tylko w polsce takie cackanie jesf,jeszcze jakos moge pojac cesarke ale zwykly porod to naciaganie panstwa,widse.ze.do ciebie i tak nic nie dotrze,nalezy sie i juz typowa postawa

Gość xxxxxxxxxxyxxxx
Powinno sie zlikwidowac ZUS NFZ i niech kazdy radzi sobie sam,tak by bylo najsprawiedliwiej,bo juz mnie chuj strzela ze musze pracowac na takich nierobow

A tak szczerze-nie wolałabyś by mąż te pierwsze dni po porodzie był z Tobą, zrobił śniadanie, herbatkę, podał dziecko do karmienia? Dla mnie to jest najnormalniejsze. A poza tym to tylko 2 tygodnie i kilka razy w życiu z takiej opieki się korzysta. Ale nikt nikogo nie zmusza, becikowego też nie musisz brać ani l-4 w ciąży. Nie ma przymusu.

Gość xxxxxxxxxxyxxxx
Pewnie ze bym chciala aby byl ze mna,ale po to jest urlop tacierzynski teraz,a ja nie mam nic przeciwko brania l4 w ciazy jak jest zagrozona,nie cierpie tylko przekretow becikowe niech tez kazdy bierze kto ma uprawnienia