Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaEwciak

Przeprowadzka, zmiana życia/ czy warto?

Polecane posty

Gość zagubionaEwciak

Moj facet 2 miesiace temu wyjechal do pracy za granicami naszego "pieknego" kraju. Plan był od początku taki, ze albo on wróci, albo ja dołącze do niego. Jemu bardzo spodobalo sie tamtejsze życie i zarobki, są tam dla nas perspektywy, których tu brak. Jednak nie jestem tak do konca przekonana. Mam wachania nastrojów. Jednego dnia chce sie przeprowadzac, innego mam wątpliwosci. Bardzo go kocham i wiem, ze moge na nim polegac. Jestesmy parą od 7 lat i dobrze nam sie uklada, wiem tez ze bede z nim szczesliwa. Ale nie do konca jestem przekonana, moze to przez obawy zwiazane z calkowitą zmianą mojego dotychczasowego życia. Sama już nie wiem. Nie zrezygnuje z niego, ale czy warto spróbować mimo, ze nie jestem przkonana. Dzien w dzien bije sie z myslami. Moze któraś z was miala podobna sytuacje, albo ma jakies doswiadczenia zwiazane z emigracja. Prosze o rady...

Ja widzę w przeprowadzkach jakiś nowy początek, nowe szanse, nowe możliwości, chociaż i ryzyko spalenia mostów, utracenia wielu kontaktów, zaś sama zmiana jest stresująca. Szkoda sobie dokładać nerwów samą przeprowadzka, wiec najlepiej zlecić przeprowadzkę solidnej i sprawdzonej firmie, a taką jest na pewno Japa :)

Gość gość
moim zdaniem warto, czasem trzeba coś zmienić, żeby wyszło na dobre, nowe często bywa lepsze.

Gość ciotka_dobra_rada
przemysl tez to ze bedzie was tam stac tylko na jeden ciasny pokoj, musicie znalezc nowych znajomych, a z rodzina bedziesz sie widziec tylko raz do roku