Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellpppccss

ratunku! ! co robic?! jestem samotna mama i .......

Polecane posty

Gość hellpppccss

jestem samotna mama i mam problem glownie z pieniedzmi bardzo chce isc do pracy, ale nie moge bo nie mam zqawodu ani doswiadczenia, na kase do sklepu marketu czy na produkcje isc nie moge bo tam sie pracuje na rozne zmiany rowniez do 22-23ciej, a przedszkola czynne do max 17, npo ok prywatne do 19stehj m0ze i sie znajdzie i takie ale te cholernie drogie sprawdzalam bo wtedy chca 800zł za miesiac nawet 900zł a ja zarobie no max 1500zł! noi co wtedy tylko 500zł zostanie!!!? nie mam auta, mieszkam z mamaą , a moja mama nie moze pilnowac corki bo ona pracuje w supermarkecie i ma zmiany wlasnie rozne i nawet nie ma jak jej odebrac z przedszkola! poprostu masakra. chcialam pilnowac czyjegos dziecka u nas lub u kogos w domu to kręcą nosem , ze warunki mamy słabe np. ze biednie a u kogos to tez nie chca ze mam dziecko ze wola kobiete bez dziecka bo mowia ze jak moja corka np. zachoruje tio zarazi ich dziecko i co itd

Gość hellpppccss
podam przyklady dokladniej: np. chcialam pracowac na produkcji, na kasie, w telemarketingu itp wiec w tych 3 opcjach trzeba do 20-22-23 pracowac, a dziecko trzeba o tej 17 czy 18max odebrac , a mama ma w wiekszosci druga zmiane lub od rana do 20 lub do 21 w pracy siedzi! wiec nawet ona jej nie ma jak odebrac. mama mi wypomina ze nie bedzie mnie i dziecka z marnej pensji utrzymywac, jest nam ciezko, bo nie mamy kasy, zyjemy biednie skromnie nawet, gotujemy tylko dziecku zupe czy cos na obiad kaszke dla niej kisiel itp a my nie zawsze mamy obiad! ! smutno mi , jestem sama z tym wszystkim ojciec dziecka placi tylko 200zł bo pracuje na czarno sad mu nie udowodni ze on pracuje ze zarabia wiecej, z mopsu dostaje rodzinne i dodatek 100zł io tyyle, wiec razem mam ok 380zł na dziecko i to ledwo starcza, a jak mała zachoruje to co ja zrobie!? nawet jak juz prace dostane to np. jak ona zachoruje musze wziasc wolne i z nia w domu byc bo nie ma kto z nia zostac.!

Gość hellpppccss
musialabym miec prace do max 16stej i tylko na 1 zmiane , musialaby byc tez umowa o prace bo jakbym wolne wziela jak dziecko chore to by placili wtedy, a takien pracy znalesc nie moge!!!!!!!!!! nie wiem co robic:((

Gość daaaaa
faktycznie trudna sytuacja, a moze pojdz do urzedu pracy i niech chociaz ci staz zalatawia, zawsze jakies 900zł ci wpadnie.

Gość ihbpiyv
możesz komuś dziecka pilnować albo dorabiać na czarno np sprzątając; ale chyba pilnowanie dziecka bardziej by się opłacało

Gość hellpppccss
w urzedzie pracy jestem zapisana, bo przeciez bezrobotna jestem i ubezpieczenie musze miec na siebie i dziecko, chodze do posredniaka nie maja kursow nie mają stazu dla mnie tylko dla ludzi ktorzy wyzsze studia ukonczyli mają staz bo wtedy ich gdzies kieruja do urzedow i biura i placa im 500zł, a mi nie szukają nic a jak znajddują to tylko jak mowie na 2zmiany albo są 3 zmiany nawet , mam taka ciezko sytuacje nie wiem jak to ogarnac:( chce pracowac a nie ma pracy chyba na 1 zmiane tylko od pon do pioatku by o 17.30 odebrac dziecko z przedszkola............ nie wiem moze ktos ma pomysl , jestem z duzego miasta wroclaw, ale mimo to ciezko i mieszkam na obzezach miasta daleko od centrum

Gość kaisaaaaaaa.,
wspólczuję ale wydaje mi sie ze nie masz innego wyjścia jak iść do pracy. Nawet jak ci zostanie te 500 zł. To 500 do przodu. przecież w pracy zawsze jakoś można się zmianami zamienić, moze zapytaj w tym sklepie co twoja mama pracuje, pogadaj z kierownikiem, moze uda tak się ustalić abyście pracowały na różne zmiany. a awaryjnie moze jakaś sąsiadka, kolezanka z dzieckiem zostanie. Podejmuj prace a zobaczysz że jakoś zorganizujecie opieke nad dzieckiem.

Gość daaaaa
ja bylam rok na stazu i nie mialam wyzszego wyksztalcenia. dostawalam niecale 900zł.

Gość hellpppccss
pisalam wyzej ze daje caly czas ogloszenie ze popilnuje dziecka ale oni chcą by kobieta byla bez dziecka swojego bo ze jak moje zachoruje to zarazi ich dziecko albo jak moje zachoruje i np. do szpitala bede musiala z nia isc albo bedzie goraczke miec bede z nia w domu sie nia opiekowac to ich dziecko bedzie bez opieki ze beda mieli klopot, nie chca tez dziecka do nas wozic bo za daleko mieszkamy naprawde na pipidowce (obzeza wroclawia daleko od centrum godzina drogi trwmwajem!) a jak ja bym miala do ludzi jezdzic z moją corka gdzies do centrym godzine a ona bedzie chora (czesto choruje) to co? to corke z goraczka bede ciagnąc do czyjegos domu by tamto dziecko zarazila!? no masakra jakas.

Gość hellpppccss
nie mamy chetnej sassiadki, kolezanek tez tu zadnych nie mam ani ja ani moja mama bo sie tu wprowadzilysmy do tego miasta niedaaawno, nie mamy tu rodsziny ani znajomych... u mamy w sklepie przyjec nie ma, pytalysmy. sprzatac? ale szukalam ogloszen na sprzatanie i bym chetnie poszla ale 400-max 700zł placąa i to tylko na p[rzedszkole starczy

Gość hellpppccss
nie mam pojecia jakiej pracy szukac i gdzie szukac by znalesc tylko 1 zmiane od pon do piat z wyksztalceniem srednim bez zawodu

Gość kaisaaaaaaa.,
wiesz co mi się wydaje że ty wcale do pracy nie chcesz iść, szukasz tylko usprawiedliwienia dla siebie. ciągle masz jakieś wymówki, a co bedzie jak dziecko zachoruje, a kto odbierze z przedszkola, a co jak będę miała na drugą zmianę, a na trzy zmiany, a co ja zarobię, a daleko do centrum, a złe warunki mieszkaniowe... srata tata... idż do pracy a zobaczysz że reszta się ułoży..

Gość dziecko do przedszkola a ty
zatrudnij jakas opiekunke, ktora dziecko bedzie odbierac gdy ty i mama bedziecie musialy byc w pracy. Praca zmianowa to praca zmianowa tydzien masz na rano, tydzien na popoludnie i nawet jak sie nie zgrasz z mama w tych zmianach to duzo jakiejs starszej pani tez nie zaplacisz a odebranie i posiedzenie z dzieckiem. Fakt, ze wtedy pol pensji jak nie wiecej idzie na opieke dla dziecka ale chyba lepsze dodatkowe pare zlotych niz nic

Gość dziecko do przedszkola a ty
a z tym sprzataniem to sama daj ogloszenie, ze posprzatasz prywatnie na przyklad, na poczatku moze byc ciezko ale z czasem wszystko by sie unormowalo

Gość SZUUU...
Kiepsko,a rodzice?

Gość zieloana ciżemka
dokładnie, ciesz sie ze we wrocławiu mieszkasz, masz o niebo lepszą syt niż osoba z jakiejś wioski. Daj ogłoszenie w necie, na słupie że posprzatasz. a ile lat ma twoje dziecko i czy chodzi do przedszkola?

Gość Autorko, bardzo Ci
współczuję, tym bardziej, że z tego. co piszesz, to Ty chcesz pracować.... Ja mam jakiś taki odwrotny problem. Mam małe dzieci, pracuję bardzo dużo, naprawdę nie mam czasu na nic, chcę chwilę poświęcić dzieciom i padam na nos, bo z pracy wracam o 21.00. Zarabiam dobrze i chciałabym kogoś, kto raz na jakiś czas ogarnie mi dom i powiem Ci, ze ciężko kogoś takiego znaleźć. Może właśnie zaoferuj się, że posprzątasz. Bo z kim nie rozmawiałam to zawsze tylko soboty wchodzą w grę, a w tygodniu nikt nie chce posprzatać u kogoś w domu. Fakt nie mogę zaoferowac umowy o pracę, ale zawsze to jakiś grosz.

Gość 090-08
moim zd nie chce pracować, z taki podejściem to zadnej pracy nie znjadzie

Gość dsdCs
zostaje ci własne cialo i sponsoring , ale to dobre zajecie ! dla takich jak ty co nic nie umieja , tyle ci pozostało dawac dupy i brac pieniadze

Gość Jdjdjj
Jakbyś poszła do sprzątania i zarobiła te 700 zł to chociaż to przedszkole byłoby do przodu.

Gość helllpssssssc
tak daje ogloszenie ze np. posprzatam u kogos itp ale np. podam przyklad: dzwoni do mnie pani mowi zeby jej sprzataxc przyjsc pojutrzze np o 14 a mojej mamy wtedy nie ma nie ma z kim dziecka zostawic i lipa juz. i ja tej pani mowie ze na 14 we ten dzien nie moge przyjsc i w inny a ona nie chce juz bo widzi ze krece ze sama jej termin chce ustalic;:( naprawde szukam codziennie wchodze na internet a jak znajde jakas prace gdzie chcą na 1 zmiane to np nie odpisują na emaila albo duzo chetnyuch jest ludzi i mnie odrzucaja:(' nie jestem brzydka, nie jestem mocno zaniedbana, nie wiem ale mnie odrzucaja moze brak doswiadczenia dlaytego:L( w sklepach są rozne zmiany, na pol etatu isc nie mogę bo pol etatu to 4-5godzin i wtedy przedszkole placi sie 500zł a ja tylko te 500zł zarobie, a do panstwowego sie nie dostala dopiero od wrzesnia moze siwe dostanie

Jeśli wmawiasz tutaj ludziom, ze we Wrocku nie ma staży dla sprzedawców, to kłamiesz. Widocznie urząd pracy odwiedzasz tylko po kwitek z ubezpieczenia. Ja myślę ze cel założenia wątku był inny, paki i kasa. No cóż na naiwnych nie trafiłaś. Proszę kobieto ze srednim bez zawodu: Wolne miejsca na szkolenie "Sprzedawca z obsługą kas fiskalnych" Dodano: 18-10-2012 Jesteś zainteresowany szkoleniem udaj się do Pośrednika Pracy lub Doradcy Zawodowego. pracownik działu uzupełniania towaru Zakres obowiązków: Uzupełnianie towaru w sklepie i magazynie samoobsługowym, dokładne monitorowanie i dokumentowanie towaru otrzymanego do zatowarowania, udział w inwentaryzacji, dbałośc o porządek i czystośc w miejscu pracy oraz odpowiednie gospodarowanie odpadami.Praca we wczesnych godzinach porannych (od 4.00) również w soboty i niedziele. Aplikacje należy składać przez formularz www.IKEA.pl/praca lub na adres mailowy hr.wroclaw@ikea.com Stawka godzinowa 12 zł. brutto/h Oferta dostępna w sali D, H Wymagania: Wykształcenie średnie zawodowe, konieczne Zawód Pozostali magazynierzy i pokrewni (kod: 432190), konieczne Umiejętność staranność i odpowiedzialność, konieczne Umiejętność gotowość do pracy fizycznej, konieczne Umiejętność umiejętność pracy w zespole , konieczne Umiejętność zaangażowanie i dobra organizacja pracy, konieczne Rodzaj zatrudnienia: Umowa na okres próbny Zmianowość: jedna zmiana Zatrudnienie od: 2012-11-17 Minimalne wynagrodzenie brutto: 12.00 Maksymalne wynagrodzenie brutto: 0.00 Kontakt PUP: , 0 Sposób aplikowania: Za pośrednictwem PUP Dokumenty aplikowania: cv, list motywacyjny. Liczba wolnych miejsc: 2 Kasjer Zakres obowiązków: Sprawna i profesjonalna obsługa klientów podczas transakcji sprzedaży na linii kas, umacnianie poztywnych wrażeń klientów związanych z wizytą w Sklepie lub Restauracji IKEA, dbałość o porządek wokół kas. Praca na 1/4 lub 1/2 etatu - praca w godzinach popołudniowych oraz w soboty i w niedziele. Stawka 12 zł. brutto/h. Praca na 1/4 lub 1/2 etatu. Aplikacje proszę skaładać poprzez formularz www.Ikea.pl/praca lub na adres hr.wroclaw@ikea.com (w tytule maila napisać Aplikacja_UP) Oferta dostępna w sali G, H Wymagania: Wykształcenie średnie zawodowe, konieczne Wykształcenie średnie ogólnokształcące, konieczne Zawód Kasjer handlowy (kod: 523002), konieczne Umiejętność uprzejmość i cierpliwość w kontakcie z klientem, konieczne Umiejętność dyspozycyjność, konieczne Umiejętność łatwość w nawiązywaniu kontaktów z klientem, konieczne Rodzaj zatrudnienia: Umowa na okres próbny Zmianowość: jedna zmiana Zatrudnienie od: 2012-11-17 Minimalne wynagrodzenie brutto: 12.00 Maksymalne wynagrodzenie brutto: 0.00 Kontakt PUP: , 0 Sposób aplikowania: Za pośrednictwem PUP Dokumenty aplikowania: cv, list motywacyjny. Liczba wolnych miejsc: 2 Powrót I setki innych. ech.........

Gość helllpssssssc
do tej osoby powyzej: tak praca jest od godz 4 rano jak jest napisane wyzej, a ja nawet nie mam czym do tej ikei dojechac! na 4ta rano tam nie dojade , ode mnie to bardzo daaaleko 2 godziny drogi a w nocy nie ma tam od nas połączenia autobusem!!!!!!!! widzialam to ale to odpada nie ma tam jak dojechac na 4ta rano! a wogole w dzien to sie tam od nas doslownie 2,5 godz jedzie z przesiadkami 3ma!

Gość helllpssssssc
poprostu chce naprawde pracowac a te zmiany nie pasuja dla samotnej matki ktora nie ma nikogo do pomocy..................... przypuscmy ze tak jak ktos pisal zatrudnilabym pania emerytke do pomocy by dziecko odebrac posiedziec 2godziny ... wiec podsumujcie sobie: dla tej pani ok 200zł dla przedszkola 500zł to razem 700zł dojazdy bilet miesieczny mpk 100zł razem 800zł a zarabiajac 1500zł ile mi zostanie niewiele! a jak dojda do tego leki na dziecko... a jak dziecko zachoruje to ta starsza pani nie bedzie z chorym dzieckiem tydzien siedziala +te dni z odbieraniem jej za 200zł

Gość Jdjdjj
Ale biadolisz kobieto: to nie, tamto nie, to co? Ja bym o trzeciej w nocy wstawała ( i wstaję) do pracy bo chcę pracować. Nie mogę tego słuchać, przenieś się blisko pracy,załatw sobie auto, jedź za granicę, przecież. Ikt nic Ci nie da za darmo! Czego Ty oczekujesz?

Gość no_i_co
diewczyny mają rację - po prostu nie chce ci się pracować i tyle!!! Wymyślasz ciągle to nowe wymówki, pewnie jak by ci ktoś znalazł super pracę to i tak kręciłabyś nosem. Nawet jakby ci zostało nawet 500 zł to dużo. Ale po co, jak mozna siedzieć na dupie i narzekać i być na garnuszku mamusi :O

Gość a ja rozumiem
A ja rozumiem sytuację autorki. Od września mój syn poszedł do przedszkola, a ja miałam iść do pracy. Przed ciążą pracowałam. Nie mam wyższego wykształcenia, nie znam dobrze obcych języków. Przeglądam codziennie ogłoszenia, bo praca jest mi bardzo potrzebna, mam bardzo złą sytuację finansową. I guzik, jetem za młoda, za stara, bez doświadczenia, bez grupy inwalidzkiej, nie w pełni dyspozycyjna itd. Dodatkowo odkąd mały chodzi do przedszkola choruje, tzn tydzień w przedszkolu, dwa tygodnie w domu itd, więc muszę z nim siedzieć w domu. Nie mam mamy, teściowej, babci, cioci, sąsiadki, nikogo kto może mi pomóc w opiece nad dzieckiem. Pracuje mój partner, ale finansowo mamy bardzo krucho, dlatego chciałam znaleźć jakieś zajęcie. Jest naprawdę bardzo ciężko. I to nie dlatego, że nie chcę. Muszę znaleźć taką pracę, byśmy ojcem dziecka mogli się zmieniać godzinowo, a to naprawdę niełatwe. Mimo wszystko nie zamierzam się poddać, czego i autorce topiku życzę. No i pracy rzecz jasna!

"...razem 800zł a zarabiajac 1500zł ile mi zostanie niewiele! " zostanie Ci 700 zł. 700zł to chyba znacznie więcej niż 0zł, prawda? zapewne dostajesz jeszcze alimenty, może zasiłek rodzinny, więc będziesz mieć na wszystko ok. 2 tys, kokosy to nie są ale przecież to wcale nie tak mało. powinno spokojnie wystarczyć, zwłaszcza jeśli dzielisz opłaty mieszkaniowe z mamą. dobrze ktoś Ci radzi - idź do tej pracy, daj dziecko do przedszkola, załatw sobie awaryjnie jakąś studentkę albo starszą osobę, na zasadzie że zostaje z dzieckiem tylko jak jest potrzeba - SPRÓBUJ! nie wyjdzie, uznasz że to bez sensu to się zwolnisz. nic nie tracisz. a może akurat nie będzie tak źle. jeśli praca w sklepie odpada to może agencja świadcząca usługi opiekuńcze dla osób starszych? tam pracuje się zazwyczaj w niepełnym wymiarze godzin i można je sobie dopasować

Gość to jest smieszne
Jak dla mnie. Kobieto zarabiajac 1500 niewiele by Ci zostalo? To sobie wyobraz ze ja zarabiam 1200 nawet nie wynajmuje mieszkanie jestem w ciazy mam rachunki do placenia itd i jakos daje rade. Wystarczy sie postarac a nie narzekac jakie to zycie jest zle. Za darmo nikt niczego nam nie da i trzeba to zrozumiec kiedys. A z ta ikea to sadze ze to byl przyklad tego iz autorka wcale nie szuka pracy bo pisala ze nic nie ma a nie ze sa nieodpowiednie. Dlatego nie kompromituj sie kobieto tylko wez sie za swoje zycie poszukaj sobie jakas prace,partnera moze przy okazji znajdziesz w ktorym bedziesz miec wsparcie i wszystko sie ulozy a nie ze niepowodzenie i juz placz i co ja mam zrobic.dziecinne to...