Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellpppccss

ratunku! ! co robic?! jestem samotna mama i .......

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaa.....
a ja tylko wam powiem, że jak poszukiwałam pani do sprzątania raz w tygodniu to w ogóle nie było chętnych, dawałam ogłoszenie i nic, wolą domy bo mieszkanie to w 3 godziny sprzątną a biorą 15 zł za godzinę więc za 50 zł się zadnej nie opłacało. W końcu jedną za 80 zł znalazłam ale po jakich poszukiwaniach...

Gość weweqweqw
[zgłoś do usunięcia]jaaaaaaaaaaa.....- a jakie miasto?

Gość jaaaaaaaaaaa.....
Środa Wielkopolska - pewnie w większych miastach stawki są większe ale bez przesady

Gość weweqweqw
w POznaniu jest obecnie stawka 6-7 zł za h, przy większej ilosci godzin

Gość weweqweqw
a w tej środzie to studentów raczej nie ma? Moze dlatego, bo kazdy student z radoscią wezmie kazda pracę zeby dorobic parę groszy

Gość yfhchcvgjv
Idź na nocki, kiedy studiowalam to czasami chodziłam na inwentaryzacje do hipermarketow,

Gość hhhhjhhxd
a nie mozesz coreczki zabierac ze soba do sprzatania przedszkole sobie odpuscic??moja tesciowa tak robila,zprzatala u pewnej pani i zabierala ze soba 4 letnia corke.Na przedszkole nie wydawala a kase miala.

Gość helllpssccc
bylam w mopsie przeciez, nie chca mi dac dodatkowych zasilkow, bo wg nich skoro matka zarobi 1400zł to nam starczy! dadza 100zł i te rodzinne i juz. przeciez widza ze sszukam pracy i nie ma przyjęc wg nich na stanowisko opiekunka srodowiskowa, bo szukaja osob z kursem w tym kierunku lub po studiach o nazwie praca socjalna! studia trwaja 3 lata ' lub kurs ktorego nie sponsorują.... chcieli mi dac kurs na fryzjerke ale taki miesięczny po ktorym jak to powiedziala pani z mopsu nie zatrudnią mnie nigdzie bo kto zatrudni kogos kto tylko 1 miesieczny klurs ma, pani powiedziala ze to kurs dla takich co pracowali w zawodzie kiedys dlugo potem np. mieli przerwe w pracy bo np. 10lat w domu byli i chca sobie przypomniec przez miesiąc... mowili mi w mops ze opieka wlasnie nad dzieckiem nalezy sie jak dziecko jest usposledzone, niepelnosprawne, albo cosw tym stylu

Gość helllpssccc
jak wy wyobrazacie sobie ze biore gdzies do kogos do sprzatania 2 letnie dziecko i kilka godzin sprzatam ??? to nie jest 4laaatka ktorej dasz kolorowanki czy wlaczysz tv czy zajmie sie lalkami to jest 2latka ktora wszystko otwiera, balagani, u nas w domu ciezko przy niej cos zrobic , a co dopiero kilka godzin!

Gość helllpssccc
http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=424008320&MessageId=MSG.VIEW_AD.REPLY_TO_AD_SENT&backToSearchUrl=http%3A%2F%2Fwroclaw.gumtree.pl%2Ff-Praca-opiekunki-nianie-W0QQCatIdZ9059&ilIds=424174428%2C424168452%2C424157921%2C424134778%2C424113873%2C424108759%2C424083068%2C424081330%2C424042067%2C424048359%2C424048102%2C424047939%2C424044601%2C418209921%2C424035677%2C424025623%2C424024834%2C407776405%2C424015924%2C424008320%2C423922588%2C423880866%2C423872465%2C422537279%2C423801812%2C423800673%2C423790605%2C423788271%2C423433092%2C423769055%2C423731890%2C423729259%2C423745656%2C423744097%2C423664785%2C423737330%2C380338688%2C416506881%2C423733586%2C423624728%2C423562194%2C423620686%2C399593536%2C423516826%2C423536879%2C423502362%2C423532567%2C423480901%2C423148183%2C423517822&ilNext=2&ilPrev=-1&ilProvider=SearchIdListProvider&ilqcCatId=9059&secev=AQAAATpxK2QAAM0AAAACACIxM2E4MWU3YTFkMC5hMjBiMjcxLjEzZTk4LmZmZmRhYzFjAAAAABlF2oAAQAjuCK7sYoSPPiZXFiiNcUyhRRg* i tu przyklqd ytego ile osob wchodzi i ile osob chetnych na taka prace

Gość helllpssccc
chetnych do opieki nad dzieckiem czy starsza osoba jest wiele wiele... i wybieraja tylko te z referencjami luhb kursem opiekunki glownie te bez dziecka

Gość ytbfvfdvcdccccc
chyba najlepiej byłoby ci iść do pracy tej zmianowej i zamiast przedszkola wziąć opiekunkę dorywczą, jak masz tydzień na rano i mama też, to masz opiekunkę na powiedzmy 9 godzin. Jak pracujecie jedna na rano druga na popołudnie, to wymieniacie się przy dziecku, lub gdy te godziny wam trochę na siebie nachodzą to opiekunkę bierzesz tylko na te nachodzące (godzina czy dwie). A może uda ci się załatwić, że będziecie miały w większości różne zmiany, wtedy za opiekunkę zapłacisz naprawdę malutko.

Pracuje w klubie w dyskotece ,mamy trzy panie do sprzątania w dzień dwie z nich mają małe dzieci 3 lata,druga dwóch synów bliźniaki chodzą do zerówki .Panie przychodzą z samego rana ,nie obchodzi mnie na którą byle by do 18 zrobiły z reguły dwie z nich przychodzą na 8 jedna wcześniej o 11 mają już po robocie ,kiedy jednej nie ma pozostałe robią za nią ,dogadują się w kwestii zapłaty za ten dzień .Panie nie pracują codziennie 4 dni w tyg ,niedziela wolna chyba ze wypada jakaś impreza wieczorem to rano przychodzą ale maja dodatkowo płacono ,na rękę dostają 1300 zł ,myślę że za te dni i godziny nie jest to mało ,bo dwie z nich dodatkowo sprzątają jedna w CH druga u ludzi ,u nas maja ubezpieczenie i wszystkie składki ,często jest że chcą zarobić wówczas jada do innych klubów posprzątać ,więc jak sie chce to można poszukać pracy w dzień ,kiedy dziecko ma opiekę w klubiku ,juz nie mówię o przedszkolu bo wiem że ciężko z miejscem . Możesz zrobić kurs opiekunki do osób starszych ,takie kursy organizują w kościołach za darmo a papier masz i możesz iść do agencji opiekunek ,moja kuzynka juz 9 rok pracuje z osobami starszymi właśnie po kursie ,godziny ma różne ale gł do 15-16 sie wyrabia ,ma też godziny prywatnie to dodatkowa zapłata od rodziny podopiecznego np posprzątanie mieszkania w sobotę,zakupy ,spacer z podopiecznym ale zawsze coś zarobi .

Gość bbezznaczenia
Współczuję sytuacji ale z drugiej strony są osoby w gorszych sytuacjach i sobie radzą a jak czytałam Twoje posty to odniosłam wrażenie, że trochę szukasz wymówek i robisz problemy. Dziwi mnie też postawa Twojej mamy trochę. Rozumiem, że jest zmęczona po swojej pracy ale skoro macie tak ciężką sytuację to jednak powinna trochę pomóc a nie wyjeżdżać z tekstami "mama mi mowi ze musze isc do pracy, reozmawialam z nia wiele razy, mowila ze musze znalesc i szzukac tylko a 1 zmiane ze dlavczego ona ma mi dziecko odbierac czemu ma miec to na glowie". Szukaj sprzątania w mieszkaniach, domach (prywatnie, na czarno) itd jeśli Twoja mama ma 2 zmianę to rano nie może posiedzieć z małą? 2 letnie dziecko śpi w dzień więc za dużo pracy by nie miała (wiem, jak takie dziecko potrafi wymęczyć bo sama mam 2.5latka). Nawet jakbyś załatwiła sobie np tylko 2 razy w tygodniu. To już jest jakaś kasa przecież. A może, jeśli by pracodawcy byli zadowoleni to poleciliby Cię znajomym i wtedy bez problemu zarobiłabyś na przedszkole. W sumie najbardziej rozbroiło mnie jak napisałaś, że jakbyś znalazła pracę i opłaciła przedszkole itd to zostałoby Ci jedynie 500 czy 700zł. Wiesz co.. dla osoby w NAPRAWDĘ trudnej sytuacji finansowej to jest spora kwota!! Bo lepiej jest mieć te 500zł niż nie mieć prawda??

Gość powiało kulturą
przestan , jakie studia? moze na pracownika socjalnego, to owszem. zapytaj jak nazywa sie firma swiadcząca opiekę, we wroclawiu na pewno jest ich kilka. u nas tez jak zrobili szkole policealną dla opiekunek to wszystkie "nie dokształcone" balysmy sie o prace, tylko ze do tej szkoly nikt nie poszedl. mialysmy szkolenia o opiece nad chorym w domu, nasza firma zatrudniala wszystkich chetych, a pielegniarki ktore byly na bezrobociu mialy umowe o prace a nie tak jak my smieciową, tylko ze to byla umowa na 1 rok, my co rok mialysmy odnawianą umowe i nie byla ona taka bardzo zla bo odprowadzano am skladki do ZUS wiec do emerytury sie liczy i bylo platne chorobowe ale tylko na nas na dziecko juz nie, minusem byl kompletny brak socjalu i urlopu

Gość TAKAZLA
to jest wlasnie POLSKA!! nasz chory kraj :D

Gość moze poszukaj sprzatania
ja mieszkam w malej miejscowosci 60tys i placa za sprzatanie najmniej 15zl,pozniej jak sie wykarzesz to zrobisz podwyzke ludzie jak sa zadowoleni to naprawde duzo zaplaca ja chodze kilkanascie lat do swoich rodzin jak zaczynalam to bylam samotna matka z 2 letnim synem myslisz,ze z dobrobutu tam poszlam?sytuacja mnie zmusila gdzie moglam szlam z malym,a tam gdzie nie to placilam opiekunce,ktora pilnowala 2 dzieci na stale wiec jak podrzucilam 3cie to nic sie nie stalo wtedy dostawalam cos 10zl a jej placilam 5zl jak sie chce to mozna ale Ty wolisz sie uzalac

Dajcie spokoj kobietki, autorka albo zalozyla temat dla prowokacji albo nie chce isc do pracy. Zakladajac, ze sytuacja jest prawdziwa, to nie chce. Wczoraj wypowiadala sie tutaj pai, ktora pracuje w mopsie i co? I tezznow cos autorce nie pasi. 2 letnie dziecko w domu, a czas na siedzenie od rana do nocy na kafe jest...

Gość helllpssccc
pisalam przeciez wyzej ze szukam do sprzatania! to dlaczego chca tylko referencje? dlaczegio przebierają i wybieraja? dlaczego jest tyle chetnych u nas? bo we wroc są tez studenci i inni ludzie duze miasto, wybor maja wielki!!!!!!!!!! co mam poradzic skoro dodaje codziennie ogloszenbia na gumtree>?>?>> dodaje na slupach ogloszenia! mam juz dosc, nic, nikt mnie nie chce, jak tak dalej pojdzie to chyba oszaleje, pojde gdzies do agencji towarzyskiej albo co, sama nie wiem! ale jesli tak zrobie matka mnie wyrzuci.... nie bede miala normalnego zycia. ja chce tylko znalesc prace ulozyc zycie na nowo:( nie chce oddawac ani tracic dziecka;( I TO NIE OZNACZA ZE JA NIE MOGE PRACOWAC JAK PISALAM OD RANA BO POPROSTU NA 4TA CZY 5TA RANO NAWET JAK O 3CIEJ W NOCY WSTANE NIE DOJADE BO OD NAS POLACZENIA NIE MA! A WROCLAW DUZE MIASTO! TO CO MIALABYM WSTAC O 3CIEJ W NOCY I DO 5TEJ ISC Z BUTA 20KILOMETROW CZY CO!?> POPROSTU MNIE TU NIEKTORZY OCENIAJĄ A NIE WIEDZA CO ROBIE... CHODZE CODZIENNIE PO SKLEPACH SPOZYWCZAKI I TE Z UBRANIAMI I WSZEDZIE CALY DZIEN SIE PRACUJE, SA ROZNE ZMIANY.... A Z MAMA WLASNIE ZMIAN NIE MOGE DOPASOWAC ONA MA TAKIO GRAAAFIK ŻE PRACUJE NP. W JEDEN DZIEN PIERWSZA ZM. DRUGI DZIEN OD POLOWY DNIA NP. OD 11STEJ POTEM INNY DZIEN ZACZYNA O 15STEJ ROZNIE WLASNIE JEJ PRZYDZIELAJĄ.

Gość helllpssccc
ZRESZTA MAMA MOWI ZE NIE BEDZIE CALY CZAS MIALA NA GLOWIE MNIE I DZIECKA ZE MAM SZUKAC TAK BY ZNALESC TAKA PRACE GDZIE SAMA SIE ZAJME CORKĄ GDZIE SAMA J A ZDĄRZE ODEBRAC Z PRZEDSZKOLA CZY OD JAKIEJS OPIEKUNKI.

Gość helllpssccc
I NIE SIEDZE OD RANA DO NOCY NA KAFE JAK KTOS PISAL .... BO WESZLAM TERAZ RANO I WEJDE DOPIERO JUTRO, DZIS JUZ DZIECKU JEDZENIE DALAM, OBIAD DLA NIEJ ZROBIŁAM, P[OSPRZATALAM PODLOGI UMYLAM, WSZYSTKO I PRANIE SIE PIERZE ... NIE SIEDZE TYLKO NA KAFFE DLACZEGO LUDZIE TU SA TEZ TACY ZAWISTNI TYLKO NIEKTORZY ROZUMIEJĄ... A GDZIE MAM ISC SIE DOWIEDZIEC O TO OPIEKOWANIE SIE OSOBAMI STARSZYMI??? GDZIE SIE UDAC? SKAD TO MAM WIEDZIEC?

juz dziewczyny Tobie pisaly do Mopsu troche wiecej sprytu

Gość ulotki możesz roznosić
u mnie płacą po 8zł za godzinę, brat mój roznosi i wziął sobie pracę od 3 firm, chodzi dziennie z ulotkami przez 7 godzin a za godzine ma 24zł, za cały miesiąc ma całkiem niezłą kase i tak już od roku te ulotki roznosi i wcale nie zamierza zmieniać pracy.

ulotki-jeszcze nie ma takiej pracy jaka by odpowiadala autorce

poza tym niektóre sklepy odzieżowe czy też inne są czynne od 9-17 właśnie i takich sklepów jest sporo, niekoniecznie musisz szukać w supermarketach czy galeriach ale po mieście w prywatnych sklepach

No fakt, trzeba tylko chcieć. Ja też byłam na stażu i nie mam wyższego wykształcenia, sama pytałam w urzędzie o staż i sama znalazłam pracodawcę który mnie przyjmie więc w życiu nie uwierzę, że na staż mogą iść tylko osoby z wyższym wykształceniem. Na stażu płacili mi 960zl.

Autorko, ja napisalam o siedzeniu, bo to prawda. Wczoraj napierniczalas nptutaj od wczesnego wieczora do nocy, dzis od 7 nad ranem. Porady dostalas rozne, rozniste, wszystkie odrzucilas. Nic Ci nie pasuje. Wiec naprawde o co mamy byc zawistni? Chyba nie ma o co. Nikt nie chce byc w podobnej sytuacji, wiec orze jak moze. Ty orac nie chcesz. Ty chcesz miec umowe o prace, zeby moc z chorowitym dziecieciem na l4 siedziec.

Teraz jest taka pogoda, ze mozna isc zbierac grzyby i na ryneczku sprzedac. Z tego sa porzadne pieniadze nawet, jak ktos umie to i 300 zl mozna uzbierac. Moi rodzice latem zbierali jagody, codziennie mieli 100zl.

ja zataz ide do pracy na 11ta bede do21wszej i dostane 200zl w niedziele tez pracuje jak jest taka potrzeba ale to sa moje pieniadze

a na staż możesz iść gdziekolwiek, po prostu szukasz pracodawcy, gdzie godziny pracy będą Ci odpowiadać, większość pracodawców chętni są na darmowego pracownika i w urzędzie pracy mówisz, że znalazłaś pracodawcę. Ja byłam na stażu w salonie fryzjerskim, mimo że nie mam wykształcenia w tym kierunku i pracowałam od 9-17, bardzo często wychodziłam dużo wcześniej bo właścicielka salonu miała jeszcze praktykantki i po prostu nudziłam się tam bo nie miałam co robić