Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko zapytam.

Czy karmienie piersią ponad 2 letniego dziecka jest normalne?

Polecane posty

Gość tak tylko zapytam.

Witajcie. Moja koleżanka z pracy karmi piersią swojego syna,który w marcu skończył 2 lata. W pracy wszyscy myśleli,że ona tylko przyniosła zaświadczenie żeby wychodzić godzinę wcześniej,ale dziś spotkałam ją w parku i ona w tym parku temu małemu dawała pierś. Normalnie mnie szarpnęło na wymioty. Ona w tym nie widzi nic dziwnego. Ja jestem dopiero w 32tc,ale planuję karmić pół roku lub do pierwszych zębów. I na pewno nie w miejscu publicznym. Może tylko dla mnie to dziwne? Co Wy uważacie?

Gość fjnjmfvmfmmmm
do 2 lat, potem to już bym odzwyczajała. Ale jeśli Cie to brzydzi to coś nie tak z toba

tak normalne, chociaz powinna juz odzwyczajac a jesli autorke brzydzi karmienie piersia to co bedzie przy zmianie pieluch ? cos z toba nie tak? zastanawiam sie tylko czy jak na spacerze male bedzie plakac z glodu to bedziesz biec do domu zeby nakarmic?

Gość wiwieer
Ja karmiłam do 2.5 r. życia Mnie bierze na wymioty gdy widdze jak mamusie dają proszkowe zarcie dla swoich dzieci.

Gość fjnjmfvmfmmmm
to taka jedna idiotka też jest Creamyful - która nie da dziecku piersi bo piersi są do pieszczenia dla meża. Powiem wam, że gdybym ja cos takiego mojemu mężowi powiedziała to chyba w zyciu by się do mnie nie odezwał. Egoizm i prostactwo.

Gość mamaaaaaa
hmmm ja mam ponad 2 letnie dziecko i nie wyobrazam sobie takiego wielkiego chlopa jeszcze piesia karmic i to w publicznym miejscu. po co takiemu dziecku to mleko?? je tyle rzeczy poje mleko takie smakie owakie po co mu ta piers?? kontak mozna budowac z takim duzym dzieckiem na 1000 i jeden sposobow. taki widok jest naprawde niefajny co innego maluszek do roku poznaje smaki potrzebuje jeszcze tej bliskosci mamy i to rozumie. ale takiego duze klocka i piers nie rozumie

Gość aleksandra80'
Moje dziecko tez było karmione grubo ponad 2l, a to dltego ze na wszystkie mieszanki było uczulone, a na mleku rozwijało sie swietnie, 2latek to jest MAŁE dziecko. Mysle że zwykły troll doszukuje sie sensacji tam gdzie jej nie ma, żałosne.

Gość aleksandra80'
Tak duże- chyba mutant wychowdoawny na sztucznym leczku :naturalnym" ja mówi reklama :o

Gość ABRAKADABRA d
a co to za różnica czy to chłopiec czy dziewczynka??? Niech karmi tak długo jak jej to odpowiada ja córkę karmiłam 2 lata a synka do dzisiaj a ma 16 m-cy,i powiem Ci że inaczej bedziesz na to patrzyła gdy np;bedziesz chciała dziecko oduczyć a to nie okaże się łatwe...:)powodzenia!:)

Gość Jaaaaaa27777777
Zgadzam się autorko. Karmienie tak dużego dziecka to przesada. Rok wystarczy.

Gość mamaaaaaa
i tak samo jak ktoras mama tutaj pisala uwazam ze karmienie takich duzych dzieci to tylko fanaberia matki jakies chore podejscie, moze problem z zaakceptowaniem sytuacji ze dziecko jest juz coraz wieksze i juz nie potrzebuje tylko mamy do szczescia

Gość toffix
2 letnie dziecko karmic piersią?...to chore jakieś,najpierw da mu kotleta a potem cyca :O autorke na pewno brzydzi ze karmi tak duzego dzieciaka a nie samo karmienie piersią

Gość oniki
a ja nie mogę patrze jak matki wciskają 3,4 latkom butle z mlekiem!a fuj!!!

Gość fjnjmfvmfmmmm
autorko masz 16 lat?Bo tak coś czuję mamaaaa - a ciebie matka chyba w ogóle nie karmiła piersią, bo po inteligencji twojej to widać - a raczej jej braku. Co to za słowo "rozumie"

Ja karmię piersią także pana Stasia spod monopolowego oraz pana Henia - naszego woźnego w szkole. Co prawda jeszcze nie mam mleka ale oni twierdzą, że nic nie szkodzi, posmoktać zawsze warto. Nie uważam więc, że karmienie piersią2 latka jest złe, doić cycka w każdym wieku warto.

Gość trele morele30
karienie piersia jest obrzydliwe. zwlaszcza takiego duzego bachora! to jakies zboczenie.

Gość tak tylko zapytam.
Nauczcie się czytać ze zrozumieniem! Ja nie uważam karmienia piersią za coś obrzydliwego lecz karmienie piersią 2.5latka to gruba przesada! I ona stwierdziła,że będzie karmić póki będzie miała pokarm :O

Gość mamaaaaaa
j karmilam do roku. pozniej basta stopniowo oduczalam jak wszystko pieluche smoczek itd z niczym nie bylo latwo ale to nie powod zeby przez to dziecko karmic bog wie ile albo zeby ze smoczkiem chodzilo do 3 roku zycia !! no bez przesady. a moj syn jest duzy ma 99 cm wzrostu i wcale nie hodowany na sztucznym mleku jak to piszesz.

Gość fjnjmfvmfmmmm
mamaaaa - ty psychologu od siedmiu boleści, jakbym była twoim meżem to do garów bym cie zagoniła a nie pozwalała siedzieć przy kompie i farmazony wypisywać

Gość mamaaaaaa
fjnjmfvmfmmmm ............czy ja kogos obrazam ?? nie!! wiec ty nie obrazaj mnie!!

Gość mamaaaaaa
fjnjmfvmfmmmm dobrze ze twoj cie od garow na troche wypuscil zebys mogla modrosci glosic swiatu

Gość tak tylko zapytam.
Do osoby zainteresowanej moim wiekiem-mam 29 lat, a koleżanka 24. Nie wiem jakie to ma znaczenie?

Gość fjnjmfvmfmmmm
owszem małolato - obrażasz matki, które chcą karmić dłużej pisząc o chorym podejściu itd.

Gość wertywerty
WHO zaleca karmienie piersią dziecka 2 lata i dłużej, wiec nie jest to nienormalne. Po co karmić dziecko w tym wieku piersią, ponieważ potrzebuje mleka a dla człowieka, najbardziej przyswajalne sa wartości z mleka ludzkiego.

Gość mamaaaaaa
obrazam?? pisze swoje zdanie tak samo jak ty!! i mam prawie 30 lat ku twojej wiadomosci

Gość imnr4utcjkjhuefed
2latkowi takie mleko nie jest już potrzebne, bo on je już normalnie i witaminy oraz mikroelementy ma chocby z owocow i warzyw. Karmienie piersią 2latka uważam za zboczenie, a matka to pewnie jakiś pedofil

Gość oniki
wertywerty BRAVO DLA CIEBIE!W koncu logiczna i mądra wypowiedź:)

Gość oniki
maz mnie zostawił jak się dowiedział że zaszłam w ciąże, zostało mi tylko dziecko i żadna C I P A nie bedzie mi muwic jak mam swojom niunie wychowywac. ma 3 lata i jest na piersi, uważam ze to słodkie. jestem wspaniałom matkom.

Gość tak tylko zapytam.
Zgodnie z zaleceniami who do 6miesiąca należy karmić wyłącznie piersią, a DO 2 ROKU ŻYCIA piersią i innymi produktami. Do 2rż nie dłużej!

Gość mamaaaaaa
tak tylko zapytam. ....... nie ma sensu jak widac pojawily sie tu same matki karmiace dopuki maja pokarm :) ja jestem tylko ciekawa jak one te dzieci takie duze kumate bardzo oduczaja od tych piersi :)