Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko zapytam.

Czy karmienie piersią ponad 2 letniego dziecka jest normalne?

Polecane posty

Gość kremówka kaloryczna
Karmienie 2l to naturalne, normalne. Nie wiem w ogóle co to za pytanie, ty swojego 2l karmic nie bedziesz? Karmienie naturalne to najlepsza inwestycja w zdrowie dziecka, nie rozumiem oburzenia karmienia 2latka, bo po co w ciązy się dobrze odżywiac i zdrowo, kupywac naturalne kosmetyki, by od dnia naodzić sporzadzać w 100% chemiczne jedzenie? w ostateczności ale nie jezeli ma się możliwś karmienia. I nie wierze w te opowiadtki autorki o karmieniu go w parku- fantazja cie poniosła. A to że jestes w ciązy matki z ciebie ni czynu- to jakbyś opowiadała film przed wejsciem na niego, gdy zostaniesz matką mozesz pogadac o karmieniu, obecnie to żałosne jest nieco :)

Gość do mamaaaa
nie ośmieszaj się już i nie pisz więcej bo błędy jakie robisz biją po oczach. Może masz 30 lat ale pewnie tylko podstawówkę skończyłaś.

Gość wertywerty
a jakie to jest normalne mleko? Badania naukowe wykazuja, ze dzieci między 1a 2 rokiem życia mają największe niedobory witamin i minerałow ponieważ organizm jeszcze nie radzi sobie z pobieraniem ich z pokarmów stałych a niewiele dzieci w tym wieku jest kp.

Gość mamaaaaaa
do mamaaaa ..... hehehe mogla bym cie zaskoczyc ale mysl sobie co chcesz :)

Gość do mamaaaa
zaskoczyłaś mnie już sposobem pisania i błędami.

Gość tak tylko zapytam.
Otóż wyobraź sobie że nic mnie nie poniosło. A on nie ma dwóch lat-dwa skoczył w marcu,a mamy październik... W sumie bliżej mu już do 3lat. Usiadła w pewnym momencie na ławce, rozpięła sweter,on usiadł jej na kolanach a następnie przysłoniła go i dała mu mleczko :( To że jestem w ciąży nie odbiera mi prawa do posiadania swojej opinii. Domyślam się że tak jak ona śpicie nadal z dziećmi w łóżku,a mąż w drugim pokoju :O Niektórym to naprawdę macica na mózg wali...

Gość mamaaaaaa
nie musisz czytac tego co pisze

Gość tak tylko zapytam.
Wertywerty powtarzam Ci ponownie,że WHO ZALECA KARMIĆ DO 2 LAT NIE DŁUŻEJ!!!! Mamaaaa chyba masz rację,ciekawe kiedy te panny będą płakać,że mąż uciekł gdzie pieprz rośnie od matek karmiących.

Gość ewka, mama bliżniaków
Tobie wali na mózg i to brak kultury. To że ona krmi go naturalnie to nie jest twoja sprawa, weż idż poszukaj lepiej ojca swego zieciaka bo sie nudzisz- chyba ze ona jesteraz w drugim pokoju, z inna :classic_cool:

Gość kremówka kaloryczna
tak tylko zapytam. Wertywerty powtarzam Ci ponownie,że WHO ZALECA KARMIĆ DO 2 LAT NIE DŁUŻEJ!!!! Mamaaaa chyba masz rację,ciekawe kiedy te panny będą płakać,że mąż uciekł gdzie pieprz rośnie od matek karmiących. Aaa bo karmiace to 'tepe zapuszczonne maciory z macicą zamias mózgu" ?! :O jestescie załosne, pewnie kolejna która myśli że nie karmiąc zablyśnie sterczacym biustem na kolanach przed swym panem błagajac by jej nie zostawiał dla innej :classic_cool: nie ma sensu pisac w tym temacie gdyż tu panuje emocjonalne dno- czego w sumie dowodem jest wszystko wiedząca CIĘŻARNA która ani 1/1000000000 sekundy w swym zyciu nie karmiła :D !!!!!!

Gość wertywerty
2lata i dluzej, sprawdź sobie kochanienka :-* możecie ośmieszać matki dlugo kp ale badania wykazały ze częściej dlugo kp matki o większym ilorazie inteligencji, wrzuciłabym link ale nie jestem w domu :)

Gość do mamaaaa
oj dziewczyny, jeśli mąż miałby odejść z powodu karmienia to uważajcie bo macie dupków i nieodpowiedzialnych facetów, którzy zaraz odejdą z innego powodu. Mój jakoś nie odszedł mimo że 2 lata karmiłam - co więcej jak żona jego kolegi nie chciała karmić to powiedział mi że jest pustą egoistką i że nie chciałby takiej baby. Dobry mąż i ojciec będzie chciał jak najlepiej dla dziecka

Gość do mamaaaa
pewnie że takie dzieci są inteligentniejsze - mój syn czytał mając 3,5 roku. Tylko drukowane tytuły z gazet ale czytał pięknie, do dzisiaj jest jednym z lepszych uczniów w klasie.

Gość 674858748993209325894
oj dziewczyny, jeśli mąż miałby odejść z powodu karmienia to uważajcie bo macie dupków i nieodpowiedzialnych facetów, którzy zaraz odejdą z innego powodu. Mój jakoś nie odszedł mimo że 2 lata karmiłam - co więcej jak żona jego kolegi nie chciała karmić to powiedział mi że jest pustą egoistką i że nie chciałby takiej baby. Dobry mąż i ojciec będzie chciał jak najlepiej dla dziecka xxxx zanim twój pan-mężulek zacznie wymagac to niech da swojego cycka do pogryzienia niemowlęciu i zobaczy jak to jest. twoj mężus to z gatunku tych co tylko rozkazują a jak nie to wyzywa od egoistek. moje kondolencje. prawdziwy mężczyzna by porozmawiał a nie wyzywał.

Gość tak tylko zapytam.
Sprawdziłam-do 2 lat, rozumiesz określenie DO 2 LAT,czy masz problem z rozumieniem tekstu czytanego? Wklej link do strony gdzie znalazłaś informację że dłużej-bo wszędzie jest napisane do 2 lat. Ja nie twierdzę że karmienie jest złe,ale karmienie dziecka które zbliża się do 3 lat to chory przejaw nadopiekuńczości mamusi. I nigdzie nie piszę,że karmiąca piersią jest puszczalska,napisałam jedynie,że facet ucieknie z krzykiem,bo niektóre kobiety po urodzeniu stają się tylko i wyłącznie mamusiami oddanymi 24h dziecku i tak do 18 lub dłużej. A o tym że są kobietami i żonami już zapominają :O

Gość hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa
do mamaaaa pewnie że takie dzieci są inteligentniejsze - mój syn czytał mając 3,5 roku. hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa:D dobre dobre:D a moze zaczal czytac juz w ciazy co?????????

Gość do mamaaaa
no i oburzaja sie te ktore nie karmily i dzieci sa malo inteligentne. juz za pozno trzeba bylo myslec wczesniej

Gość ladymama
chyba komuś coś dzwoni tylko nie wie gdzie. http://dzieci.pl/breedingAid,12927693,cid,1024253,title,Dlaczego-warto-dlugo-karmic-piersia,wychowanie_artykul.html?smgputicaid=6f60e http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=27395&_tc=97553DED56A29C2CAA78817B60948C7D poczytajcie kochane dopiero innym róbcie wymówki i wprowadzajcie błąd. Zaleceniem jest karmic lata LUB DŁUŻEJ!!!!

Gość ladymama
2 lata lub dłużej

Gość bo padnę trupem
Dobra jak ma takie urojenia to niech sobie karmi,ale w miejscu publicznym to już przegięcie totalne. Nie raz były tu tematy,że ktoś karmił 2-3 miesięczne niemowlę i spotkał się z jakimś komentarzem i jakoś wtedy leciały teksty,że mogła sobie odciągnąć pokarm lub nakarmić w domu,a nie w miejscu publicznym. A tu nagle większości to nie przeszkadza,a po autorce jadą bo jest w ciąży więc nie wie jak to jest. Mam taką koleżankę co w ciąży przytyła 30kg,twierdziła,że jak zajdę to zobaczę, potem po porodzie wiecznie nie mogła się zorganizować,a ja byłam w ciąży to też mówiła-urodzisz to zobaczysz. Schudnąc nie mogła 4 lata,to mi powtarzała,że tak jest zawsze. Tyle,że kiedy ja urodziłam to miałam 14kg na plusie i zgubiłam w pół roku. I tyle było z jej głupiego gadania. I Wy zachowujecie się tak jak ta moja koleżanka.

Gość jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
jak ja lubię takie tematy - mm kontra karmienie piersią, cc kontra sn, słoiczki kontra zupki własnej roboty itd itd. Głupie baby pozabijały by się. Każda robi jak uważa, pewnie że karmienie piersią jest zdrowe, o wiele zdrowsze niż chemia w pudełkach ale niech te co chca dzieci truć mają swój wybór, ich sprawa. A jak autorkę obrzydza to niech odwróci głowę - proste.

Gość ladymama
ooo!!!! i tu sie zgadzam;D

Gość wertywerty
tu nie chodzi o to czy ktoś robi dobrze czy źle tylko obłędne przekonanie. Bo ktoś kto nie pojęcia wypowiada się i w prowadza innych w błąd czy utwierdza, że ma racje :o

Gość wertywerty
cytat z artykułu z pierwszego linka "W pełni respektując prawo matki do decydowania o tym jak długo ona i jej dziecko kontynuować będą karmienie piersią, należy zapewnić kobietom wsparcie, którego mogą potrzebować, by karmić piersią aż ich dzieci ukończą dwa lata i dłużej, zgodnie z zaleceniami WHO i większości narodowych i zawodowych rekomendacji i standardów postępowania" - czytamy w publikacji "Żywienie niemowląt i małych dzieci: Standardy postępowania dla Unii Europejskiej".

WHO zaleca karmienie do 2 roku, ja syna karmiłam prawie 3 lata, trochę długo ale sporo czasu zajeło mi odzwyczajenie i mogę powiedzieć że 2 lata to taka granica... drugiego odstawiłam jak mial 13 mc ale po 3 następnych odrzucił mi kompletnie mm i już do niego nie wrócił i nie chce kaszek kakao serów jogurtów ani nic i bardzo żałuję że odtawiłam ale lekarz zalecał ze względu na ciąże

Gość noo a ja się zgadzam z autorką
tez karmiłam pól roku :D o matkoooo 2 latka? :o też by mnie wzięło na wymioty :o nigdy nie karmiłam publicznie. Po co ? w życiu bym nie wywaliła cycka przy ludziach. A potem się dziwią, że ich mężowie patrzeć na nie nie mogą :o niektórym matkom po prostu mozg wyżera po porodzie :D powodzenia :)

Gość do pani powyżej
współczuję Ci, bo mąż pewnie cie niebawem rzuci

Gość noo a ja się zgadzam z autorką
niedoczekanie twoje :) uważaj, bo żółć cię zaleje :) Idź lepiej nakarmić publicznie w parku swojego 3 latka

Gość do pani powyżej
Nie kochana, to ciebie żółć zalewa, nie mam dziecka jeszcze, ale widzę, że Ty jestes zdradzana bo inaczej nie pisałabyś w ten sposób tu

Gość tortillla
Karmienie do 2 czy 3 at jest zupelnie naturalne ale nasz kultura niestety nie uwaza to za normalne. Jest dziki ped do samodzielnosci dzieci i chyba stad to wczesne odstawianie, spanie w lozeczku od urodzenia itp. W innych kulturach kobiety karmia dlugo, dzieci spia z rodzicami i jest to traktowane jako normalne i naturalne bo dziecko tego potrzebuje. U nas natomiast chce sie karmic roczniaka kotletem i kapusta bo juz jest "taki duzy" i co bedzie mleko pil, w koncu ma 6 zebow :P