Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskierka.....

Zapraszam do obejrzenia mojej aukcji, Piękne ciuszki dla chłopczyka

Polecane posty

Gość lo jej
autorko, jeżeli wystawiasz rzeczy na allegro, gdzie nie ma możliwości ich sobie dotknąć, i nie chcesz ich sprzedać za 1 zł, to muszą być zdjęcia dobrze zrobione. Spośród setek aukcji, te z brzydkimi zdjęciami po prostu się pomija. I znaczenie ma tło i koszt dostawy. i szczegółowy opis, bo ludziom się nie chce dzwonić i pytać, jak na innej aukcji jest wszystko podane i nie trzeba do nikogo dzwonić i prosić o inne fotki.

Gość .weekendowa kobieta.
,,mam prośbęęę .weekendowa kobieta. czy mogłabyś mnie nauczyć tego wszystkiego jak wastawić dobre zdjęcie i opis? Pozdrawiam Jeżeli nie jest się fotografem, to dobrego zdjęcia nie da się zrobić . Zawsze będzie jakiś feler, albo cień, albo złe światło itp. Tło- jasne rzeczy muszą mieć ciemne tło, a ciemne jasne. Najlepiej ściągnąć Gimp-a i za jego pomocą usunąć tło całkowicie, poprawić kolory , zmienić kontrast. Na youtube można znaleźć filmiki i krok po kroku się nauczyć. Ja np aukcje przygotowuję w programie NVU , bo mogę za frico wstawić nieskończoną ilość zdjęć. Zdjęcia wrzucam na fotosik. Warto też kupić szablon , na allegro można kupić już za 4-5 zł. Zwykle działają pół roku.

Gość .weekendowa kobieta.
Opis. Ważne jest to, aby pisać prawdę. Nie warto kłamać, że coś jest super jeśli tak nie jest. Dobry opis to chodzi o to,że powinien zawierać wszystko co dla potencjalnego klienta może być ważne. Czyli marka, kolor, stan, skład materiału, rozmiar z metki oraz dokładne wymiary. Jak ktoś wyżej napisał, klient nie będzie pisał i prosił o wymiary, bo musi na nie czekać. A nie wiadomo, kiedy odbierzesz wiadomość.

Gość mam prośbęęę
dzięki wielkie :) jutro ściągnę ten program NVU i zobaczę co się da zrobić.

Gość nhjykuik
nie mam juz noworodka ale 4 -latka,orientuje sie w ubrankach na maluszki bo przyjaciólka ma małego synka i powiem wam szczerze ze mimo ze te ubranka rewelacyjne nie są to i tak bym wolała kupic na takiej prostej zwykej aukcji niz na tych co na lalakch robia i 400zł wołają.Jakoś obrzydzenie mnie bierze i w dodatku w photoshopie poprawiane,ble...

Gość nhjykuik
i jeszcze jedno,mówicie ze powinna to sprzedac za 70 zł czy cos w tym stylu,ludzie!!!!co autorka kupi potem dziecku za 70 zł?2 body i skarpetki?Moze na uzywanej odziezy kilka sztuk by bylo...przezciez za 70 zł to strach cokolwiek do koszyka w sklepie wziąsć i to najtanszym dyskoncie....

Gość jenyyyyyyy
ja używane rzeczy oddaje dla koleżanek a jak nie chcą to dla biednych. Nie wiem na ile mogłabym wycenić coś co dostałam albo sama kupiłam używane a raz założyłam dziecku. Ale może dziewczynie się uda,

Gość a co do ceny za przesylke
przeciez mozesz wejsc na strone poczty polskiej i tam sprawdzic

Gość iskierka.....
No nic,postaram sie zmienic aukcje,chociaz w tym jestem poczatkujaca... P.S marrynatka , prosze daruj sobie...to,ze ktos był na tyle uprzejmy i nie zbluzgal mnie to nie znaczy,ze to ja...i nie musisz sie podszywac i dopisywac ("...aukcje ktora wystawilam..." ) ile ty masz lat?? jeszcze raz dziekuje za uwage

Gość zonaKraka
Tak z moich rad: - wyprasuj ubranka!! wyglądają wtedy tysiąc razy lepiej... - daje realną cenę przesyłki, 40 zł. to może za przesyłkę wózka kurierem... - nie rób zdjęć na zielonym tle, bo nie do wszystkiego pasuje, jak masz gładką ścianę z gwoździkiem albo szafę z uchwytem, to powieś na wieszaczku np. Możesz też przyłożyć spodenki do bluzeczki, pokazać jak się zestaw prezentuje. Zdjęcia rób przy łagodniejszym świetle, bo tak wyglądają bardzo blado. - opisz ubranka- kolor bywa przekłamywany, napisz np. "spodenki brązowe, firma X, rozmiar z metki X" i opisz ewentualne plamy, dziurki itp. Wygląd to kwestia gustu, ja akurat też ubieram dziecko w lumpeksie- nie widzę różnicy pomiędzy kupowaniem używanych na Allegro a w sklepie, płacę 17 zł. za kg, więc to co jest na aukcji dla mnie nie jest atrakcyjna cena...

Gość weweqweqw
wg mnie cena znaacznie za wysoka, w lumpie dobrym- bo sa rózne- takie rzeczy mozna kupic za góra 50-70 zł, wiem bo kupuję przed załozeniem aukcji warto obejrzec inne oferty: tu nap. za 100 zł ktoś sprzdaje więcej i to firmowych, nie ma chętnych http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-0-6-m-56-68-hm-disney-i2698348125.html tu tez sliczne rzeczy i cena na razie nie powala http://allegro.pl/slodki-zestaw-0-3-6-niunia-disney-kurteczka-giga-i2725405824.html a cała wyprawka to jest za ok. 250 http://allegro.pl/super-zestaw-dla-dziewczynki-0-6-m-cy-i2714708812.html

Gość weweqweqw
no moze 100 zł by za to mozna wziąc, najlepiej w sumie dac aukcję to niewielkiej kwoty, i to często nakręca

Gość ghryujukuikik
autorko,niestety ale raczej nie pojdzie ci ta paczka,ja tydzien temu wystawiałam kolezance paczkę,90 sztuk pieknych ciuszków dla dziecka od rozmiaru 56 do 74.Ubranka były Next,Disney,cherokee,early Days itp i to za kwotę 150 zł i wyobraż sobie ze nie poszło.A fotki miałam duzo lepsze na białym tle itp.

po cholere komus tyle ciuchow w dodatku do romziaru 68 , kazdy wie , ze dziecko bradzo szybko z nich wyrosnie.

Gość umumumum
iskierka i marynatka to te same osoby :D autorka pali głupa

Gość iskierka.....
Dzien dobry Umumumum no niech bedzie ze marynatka to ja (nie mam ochoty najmniejszej sie sprzeczac) ulzylo?? lepiej ?? Jedak mam nadzieje,ze sprzedam za ta cene co wystawilam wlasnie ze wzgledu na kombinezony ,ktore mnie kosztowaly nie malo

Gość niestetynie
ja bym nie kupila, bo to duza kwoota...z paczka 220 zl. A jak mialabym wydac tyle pieniedzy, to wolalabym dolozyc i kupic nowe. Poza tym tych ubranek wcale nei jest duzo

Gość paranoja !!!!!!!!!!!!
ludzie za mega zestawy zabawek fisheer price vtech dają po 250zł i to z biedą (gdzie nowa jedna rzecz tyle kosztuje) a zabawki są jak nowe a autorko chcesz używane ciuchy sprzedać za 180zł! Z zabawki dziecko korzysta i to długo a z ciucha tydzień bo rośnie!!! Taką paczke wystawiłabym od 1zł licytacje i ewentualnie cene minimalną.

Gość autorko- to wystaw same kombin
ezony - za jeden wezmiesz max 15 zł

Gość marrynatka
marrynatka ciuchy, ktore wystawiłam są na prawde dobrej jakości. ciekawe gdzie takie znajdziecie za ta cene !!!! zastanówcie sie głupie wrzeszczace baby! CO ZA UŁOMY TU PISZA NIE WIEM CZY SIĘ ŚMIAĆ CZY WSPÓŁCZUĆ :o Wczoraj zwróciłam uwage na fakt iż same niekulturalne chamoidła tu siędzą i wyzywaja, wiec jakaś tępa idiotka stwierdziła że ja to autorka- jak widze to umysłowe dno, podszywało się tu pisząc że ja to autorka, mam nadzieje że się nie rozmnożysz bo jesteś tak tępa, że nie warto.

Gość buahahahahaaaa
Ja bym nigdy tyle nie dała za te szmaty! ja wole pozbierac ściery i uszyć z nich coś sama, wypiere i jest fajowo!

Gość 2000 wyswietlen i nikt nie
kupil wiec juz nikt nie kupi

Gość eryka, mama kilkulatka
2000 wyswietlen i nikt nie kupil wiec juz nikt nie kupi Rozumiem, że masz kule i wróżysz?

Gość zulu gula
za stowke bym kupila

Gość hm,hm
widzicie,wszytsko zalezy od czlowieka.dla jednych te ubranka sa super,a dla innych niekoniecznie.ja osobiscie nie kupilabym tych ubranek w sklepie,jako nówki sztuki.