Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z nikąd

Długie włosy u chłopców. Co myślicie?

Polecane posty

Jak dla mnie dlygie wlosy u chlopca odpadaja szczegolnie jesli ma proste wloski. czasami lekko podkrecone sa fajne jak sa tyci zapuszczone ale na pewno nie do brody, nie proste i nie z taka grzywka. chlopiec ma byc chlopcem a nie dziewczynka i okd najmlodszych lat powinien uczyc sie identyfikowac ze swoia plcia. dorosly facet to co innego. mnie natomiast strasznie podobaja sie buddtjskie dzieci golone na zero ale wiem ze w polsce jest to zle odbierane albo kojarzy sie z choroba wiec maly bedzie wyglady normqlnie jakinni chlopcy. nie musi byc od urodzenia indywidualista.

Mysle ze dlugosc wlosow nie ma w tym wieku wplywu na orientacje ale wlasne jak pisalam na wlasna identyfikacje. dla malego dziecka roznice w plciqch sa proste spodnie-sukenki, auta-lalki, dlugie-krotkie wlosy. potem dziecko bedzie pytac mamo dlaczego wygladam jak dziewczynka?

Gość no wlasnie!!!!
Little d - zgadzam się. Potem z takich chłopców się śmieją a oni sami mają problem z płcią. Mojego obcinam maszynką na 3 mm, jest zadbany i czysty, takie dłuższe włosy często są przetłuszczone, bo małe dzieci się mocno pocą

Gość nie słuchaj innych
moja ostatnia wypowiedź, bo widzę, że sensu brak. no właśnie!!! - rewelacja. W długich włosach się pocą. To dodaj jeszcze, że grube śmierdzą, łyse oślepiają łysiną. A może te na 3mm mają przeciąg między uszami? Kurka, ale brednie. Udzieliło mi się od Was normalnie. Moje dziecko nie ma tłustych włosów. Zawsze umyte i uczesane. Nie ma również problemów z identyfikacją swojej płci. Nigdy nie miał. Problemy macie Wy, dla których najlepsze byłyby szablony rodem z ZSMP. Inny nie znaczy gorszy. Na was już nie liczę, ale mam nadzieję, że Wasze dzieci choć przez przypadek to zrozumieją.

Gość gość
To twoja sprawa. Mój syn ma długie włosy do połowy pleców. Drugi ma do brody, a trzeci ma wygolone boki i zrlbioną grzywke na bok. Natan(7lat), Milan(7lat) i Igor(6lat) sami decydują jaką długość chcą mieć. Kiedy włosy starszych synów zaczeły sięgać do łopatek zapytałam czy chcą je obciąć. Milan przystał na te propozycje i sam wybrał fryzure w katalogu. Natan się rozpłakał i podciął tylko końcówki. Igor kiedyś przyszedł z placu zabaw i powiedział, że chce obciąć włosy bo koleżanka go pociągła. Nie zmuszaj się do niczego bo ludzie będą gadać. Często ludzie pytają Natana i Milana: " jak macie na imię dziewczynki" wtedy ci ze śmiechem odpowiadają, że Natalka i Mila.

Gość gość
Moj synek ma blond loki, takie sprezynki na glowie kilkucentymetrowe. Ma 19 miesiecy i jest czasami mylony z dziewczynka ale to raczej dzieki ladnej buzi nie wlosom. Chyba nikogo juz teraz nie dziwia fajne fryzurki u chlopcow. Jasne, najoszczedniej maszynka obrypac na kilka milimetrow ale malo znam takich chlopcow. Raczej wszyscy chodza do fryzjerow I jakas tam dluzsza lub krotsza fryzure maja a nie rekruta.

Gość gość
A mi się podoba rekrucik. Tyle że wszystko zalezy od głowy, włosów. Jeśli chłopiec ma swój styl (albo malutkiemu jakiś styl taki luzacki nadadzą rodziće to ok) to ujdzie, ale warunek - to muszą być piękne włosy, kręcone mile widziane. sama spotykam takie c***y za przeproszeniem i od razu kojarzy mi się z takim Jaśkiem, co to go do 7 roku nie obcinają. Jestem za krótkimi włosami u chłopców, żdanymi pejsami. Teraz są super fryzury, gdzie przód się stawia, boki prawie goli. Niech facet będzie facetem. Zawsze.

Gość gość
Przod postawiony i ogolone boki podobaja mi sie u starszych chlopcow. U maluchow, takich roczek czy dwa to dla mine pomylka. Rekrut mi sie zupelnie nie podoba bo mali, drobni chlopcy wygladaja w takich fryzurach jak wiezniowie obozow. Szczegolnie w zimie, bladzi, cienie pod oczami i brak wlosow, nie wyglada to dobrze.

Gość gość
długie włosy normalna sprawa szczególnie u chłopczyków pasują.A nie takie krótkie byle jakie.

Gość gość
2012.10.21-ej ty koleżanko długie włosy to kwestia biologii?NIE więc nie pisz bajek.

Gość gość
Natan MIlan i Igor -to już wszystko nam wyjaśnia ...

Gość gość
Co ci wyjasnia? Jakby byl Konstanty, Stanislaw i Franciszek to dlugie wlosy bylyby ok?

Gość gość
Mój syn, 7 lat, ma takie włosy jakie chce mieć. już zdarzało mu się jak miał 2-4 lata, że miał włosy prawie do ramion - ma ciemny blond i jak ma takei do uszu lub dłuższe to się lekko kręcą na końcach. rok temu zechciał fryzury bardzo krótkiej, chciał na 1 cm ściąć (ble). wyjasniłam mu że to ogromna zmiana i jak mu się nie spodoba, to będzie musial poczekać kilka miesięcy aż nieco odrosną. wybrał fryzurę taką z włoskami cieniowanymi, na długość od 2 do 6/7 cm, bardzo fajną. i teraz już cały czas tak jest ścinany. ja lubię długie włosy u chłopców, chłopaków, mężczyzn. byle czyste i zadbane. mój mąż miał długie włosy bardzo długo, ściął 2 lata temu. a pamiętam go jak miał pióra prawie do pasa .... teraz ma dość fajną fryzurę takie włosy coś między ucho a ramiona, fajna, ale jednak krótkie...

Gość gość
Moj maz tez mial dluzsze wlosy przed slubem. Teraz niestety krotkie bo jest mu tak wygodniej. Synek ma wlosy takie kilkucentymetrowe. Wprzyszlosci sam bedzie decydowal o swojej fryzurze.

Gość gość
Od razu piszę, że nie chce mi się czytać tych 2 stron. Napiszę tylko, że chłop powinien wyglądać jak chłop a baba jak baba. Niezależnie od wieku. Strzyżenie dziewczynek na jeżyka i zapuszczanie chłopcom loczków nie jest normalne. Jeśli dziecko w miarę dojrzewania tak sobie zażyczy, ok, jego wola. Nie podoba mi się to, ale nie można nikomu zabronić żyć po swojemu. Natomiast rodzice powinni tak czesać i ubierać swoje dzieci, aby nie było najmniejszych wątpliwości, jakiej są płci.

Gość gość
Ej a jakbyś nie wiedziała jakiej są płci to co przestraszyła byś się?

Gość gość on
Co do tych włosów taki jeden czubek(tak go nazywam bo nim jest ze względu na to jakie ma poglądy wg. niego kobiety nie powinny pracować bo w pracy sobie zapoznają i zdradzają,homoseksualizm jest feee)opowiedział że jak był mały to jego ojciec puścił gdzieś taki tekst "Ja to bym ich wszystkich pogolił" i wszedł ktoś do ich domu i powiedział słyszałem że chcesz ludzi pogolić i złapał go za szyję. Dla ciekawostki powiem że w szkole też go nie lubili,był jakimś takim skostniałym zatwardzialcem. Ale z was głupie baby naprawę tak wam przeszkadzają długie włosy u chłopcząt?

Gość gość
U dziewcząt i chłopcząt długie włoski mi nie przeszkadzają, ale u chłopców owszem.

Gość gość
gość dziś Ej a jakbyś nie wiedziała jakiej są płci to co przestraszyła byś się? xxxxxxxxxxx Taka strachliwa nie jestem. Nie chciałabym po prostu, żeby chłopcu było przykro, jakbym powiedziała do jego mamy "jaką ma pani słodką córeczkę".

Gość gość
buhehe a skąd wiesz że było by mu przykro?może wręcz przeciwnie.Albo uznałby to za komplement.

Gość gość
13:23-ten chłopcze ci chłopczęta- wiadomo że chodzi o chłopczyków. A zamiast dziewczęta można używać dziewcy. A przeszkadzają c***ewnie dlatego że dziewczęta będą mogły oddać chłopczykom,gdy będą ciągnąć je za włosy. Mam wrażenie że kobiety nie chcą oddać swoich stereotypów, a co dopiero polubić gender.

Gość gość
Ja myślę,że to poroniony pomysł. Wybacz,autorko,ale jak ktoś tu już na początku napisał: chłopiec ma wyglądać jak chłopiec,a nie jak dziewczynka. Mój były też miał takie dłuższe blond włoski w wieku przedszkolnym i wspominał jak bardzo się wstydził,kiedy ktoś obcy zaczepiał ich na ulicy i krzyczał "O,jaka śliczna dziewczynka!". W ogóle długie włosy u mężczyzn mi się nie podobają,ale to raczej kwestia gustu. Natomiast jeśli chodzi o dziecko,to nie. Ja nie wiem,czy to jakiś kompleks jest z tymi włosami? Chciałaś córkę,a masz syna i "piękne,gęste włosy" mają być jego ozdobą czy co? Bo naprawdę nie rozumiem. Nie chcę cię obrazić,po prostu pytam z ciekawości. Bo później jest płacz i lament,że zamiast wyrastać na zdrowych,fajnych chłopaków,to synowie wyrastają na p***y w rurkach i dziwnych fryzurach. I nie,nie mówię,że chłopcy mają być ogoleni na jeża,absolutnie. Ale krótkie włosy i tyle. To CHŁOPIEC, NIE DZIEWCZYNKA!!!!! Może jeszcze zacznijmy ubierać synów w różowe falbanki i koronki,bo przecież stereotypy i blabla??? Mam córkę i syna. Córka ma piękne,długie włosy,natomiast syn ma krótkie i choćby miał nie wiem jak gęste,piękne,loczki czy proste...no nie pozwoliłabym sobie na zapuszczanie włosów u syna. To moje zdanie,ale wiem,że możecie się z nim nie zgadzać i szanuję. Aczkolwiek nie rozumiem. ;)

Gość gość
Facet ma być facetem, a nie jakąś c/i/p/ą. Musi wrócic zasadnicza służba wojskowa, bo same niedoyeby chodzą, zamiast mężczyzn. Dobrze, ze jestem z pokolenia gdzie nie trzeba było się zastanawiać czy idzie chłopak, czy dziewczyna. Nara psycholki

Gość gość
Ile macie lat? Cierpicie na straszny brak wyobrazni. Co to znaczy, ze facet ma wygladac jak facet? To jest jakis wzor jednej fryzury? Oczywiscie, ze nie! Podobaja mi sie krotkie wlosy o niektorych mezczyzn, tak samo jak dluzsze fryzury czy tez dlugie wlosy. Powiem wam, ze wszystko to zalezy od kultury, mody. Dluzsze wlosy natomiast nie odbieraja meskosci bo niby jak? Prawdziwy mezczyzna moze miec wlosy jakie chce i bedzie mial gdzies opinie innych. A taki prymityw niepewny siebie bedzie sie obcinal na rekruta, zeby nikt sie go nie czepial.

Gość gość
Widać tu mamusie bliskie i matce reżysera Eda Wooda jr. która go w dzieciństwie nie strzygła zaplatała warkoczyki oraz przebierała w sukienki ... i preferowała różowe ciuszki dla synka a co o z tego wyszło to poczytajcie sobie mamusie .