Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patynka

2 promile u kierowcy wypadku

Polecane posty

Mój brat spowodował dzisiaj wypadek .Miał 2 promile.Wiózł dwie osoby .Jedna już wyszła ze szpitala a druga ma złamany obojczyk. Samochód do kasacji.. Czy możliwe jest ze wywinie się z odsiadki?

Miejmy nadzieję, że nie i sprawiedliwości stanie się zadość. Dobrze, że nie potrącił śmiertelnie jakiejś 8-letniej dziewczynki.

Gość gogjorgerg
No chyba cie pojebało, za takie coś dostanie odsiadkę na pewno, chyba, że przez polskie prawo wyjdzie bez problemu. Powinien zgnić w więzieniu za promile i ryzykowanie życia innym osobom. Kurwa ale trzeba być nieodpowiedzialnym chujem.

Teraz do niego dociera co zrobił.Prawko ma od 5 miesięcy,, Normalnie szok dla wszystkich...Jednak to mój brat...

nie ma opcji żeby nie poszedł siedzieć. I słusznie. Pijanym powinno się dożywotnio zabierać prawo jazdy i wsadzać do więzienia na długie lata. Niezależnie czy spowodował wypadek czy nie

To było na drodze leśnej.Nikt więcej nie ucierpiał.Twierdzi ze ktoś mu zajechał drogę ale to go nie czyni niewinnym. Jestem w szoku,ale martwię się jednak o niego. Ma dopiero 20 lat.

Ludzie, ktorzy pisza, ze powinni go wsadzic do wiezienia chyba sobie sprawy nie zdaja jak tam jest. Wejdzie tam za jazde po pijaku a wyjdzie jako kryminalista z krwi i kosci nauczony co i jak i na recydywe dlugo nie bedzie trzeba czekac. Albo nie wyjdzie... Dlatego zanim cos napiszecie, zastanowcie sie. Mi sie wydaje, ze dostanie zawiasy no i pozegna sie z prawkiem. A gdyby to ode mnie zalezalo to by dostal dozywotni zakaz prowadzenia czegokolwiek, bo zachowal sie jak debil.

Gość majtochiiiiii
zawiasy plus zabiorą prawko a jesli zawiasy to na bank też grzywna.

On sam ma teraz świadomośc co zrobił.Sam ucierpiał chyba najbardziej. Nie ma czucia w nodze. Kręgosłup niby nie jest uszkodzony,.. Leży w szpitalu i przeżywa. Twierdzi ze słyszy ten pisk kół i smród spalonych kabli. Masakra jakaś...

Wiem ze nic go nie tłumaczy. My sami jesteśmy w szoku. Nigdy nie podejrzewalibyśmy ze coś takiego wywinie....

Wątpie żeby poszedł jesli był niekarany. sama znam przpadek gostka, który spowodował wypadek w wyniku którego zmarł pasażer i nawet mu prawka nie zabrali :D absurd! A Otylia? zabiła brata i też do paki nie poszła

Gość sdfdsfddfs
3 lata w zawiasach :classic_cool:

Gość elokod
2 promile? to jebany chuj oby z pierdla nie wylazl!!!!!!!!!!!!

Gość KinkaMingga
NIE POJDZIE SIEDZIEC, JESLI NIE BYL WCZESNIEJ KARANY straci prawko, dostanie grzywne, w najgorszym wypadku zawiasy

Odsiadka to głupota. W takich przypadkach powinna być wysoka grzywna, typu kilkadziesiąt tysięcy zł i do roboty. Jakby musiał parę lat zasuwać, żeby to spłacić, to by od razu abstynentem został 🖐️

prawko pewnie na lata jakies 2-3 k grzywny 0,5/2 roku w zawieszeniu + koszt odszkodowania dal tych rannych

Gość kochanka Franka
ty pantynka nie rob z brata niewiniatka...niby zasluzyl,ale dlaczego.Jechal samochodem najebany jak dzialo,spowodowal wypadek, sa samo to nalezy mu sie dozywocie. Rozmumiem brat,ale brat morderca????? Teraz trafilo na doroslych z niewielkimi obrazeniami,potem bedzie mama na pasach.Dla jego dobra pozwol mu poniesc pelne konsekwencje swojego czynu.Nie sliimacz sie nad nim.Zasluzyl na 100.Kolejnym razem zabije dziecko lub mame dzieci,jak sady beda poblazliwe to badz swiadoma ze jestes nastepna w kolejce,dzis ktos,jutro ty.

Wiem że zawinił.To jednak mój brat. Nie widzę w tym nic dziwnego że się martwię o niego.. Dla wszystkich to był szok. Zawsze był raczej opanowany i przezorny. Nie będę go tłumaczyć bo nie umiem. Po prostu nie życzę mu żle....

Gość wredniucha4
dobry adwokat, powołajcie się na pomroczność jasną i braciszek po rozprawie okaże się niewinny jak aniołek

Jas mam projekt na takich łobuzów: Po 1 spowodowanie wypadku pod wplywem tytoniu czy innych narkotyków albo alkoholizmu byłoby jednoznaczne z kara od 15 lat wzwyż i codziennej robocie przynajmniej po pół doby:classic_cool:. PO 2 za zabójstwo minimum dożywocie:P. Po 3 stosowanie prawa wstecz jeżeli poszkodowani tego zażądają lub w przypadkach śmiertelnych:classic_cool:.