Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakis czarny mam

spuchlo mi kolano-mial ktos podobnie?

Polecane posty

Gość jakis czarny mam

no wiec spuchlo,taki miekki obrzek,czasami cos przeskoczy w nim,boli jak naciskam mocno gorace jak sobie pomoc?

Gość jakis czarny mam
nie no nie straszcie mnie a jakies domowe sposoby?

Gość jakis czarny mam
trufelka:)wlasnie przed chwila oblozylam szkoda,ze wczesniej nie pomyslalam

I dodam, że proszki przepisywane przez lekarzy nie pomagają :o Ktoś napisał o wodzie w kolanie - może być... Jeśli jednak odczuwasz dyskomfort podczas chodzenia, a ból utrzymuje się dłuższy czas to pomocne są ćwiczenia rehabilitacyjne. Oczywiście, trzeba zapłacić, bo za darmo to sobie można czekać i czekać...

Gość wifigdansk
a nie przewróciłeś się ostatnio? bo moja znajoma spadła z roweru i miala zerwane więzadło (można mieć też naderwane,ona miala zerwane całkowicie i trzeba było pobrać miesnie z jej łydki do rekonstrukcji).

Gość wifigdansk
przede wszystkim powinnaś udac się do ortopedy,zanim zaczniejsz leczyc sie na własną rekę bo to moze się skonczyc jeszcze gorszą kontuzją.nei ma co gdybac-musi to obejrzec lekarz,zlecic tomografię itd...

Gość wannapełnamiodu
mam nadzieję, że nie potraktujesz mojej rady jak żartu, bo jestem pewna że pomoże... posmaruj kolano miodem ale tylko naturalnym, sztuczny nie pomoże :) i zawiń ale niezbyt mocno, tak żeby nic nie uciskało wypróbowałam ten sposób na sobie i pomogło a wypadek miałam nielada, bo wykręciłam sobie obydwie nogi w kolanie, kiedy poślizgnęłam się w wannie spróbuj!

Gość wannapełnamiodu
OCZYWIŚCIE ŻE DO ORTOPEDY!!! moja "kuracja" jest na teraz, a jutro do lekarza ale smarować kolano miodem możesz i w trakcie leczenia, nie zaszkodzi a ulży

Gość wifigdansk
koksiarz a skad wiesz,ze masz zerwane? orzekł to lekarz na podstwaie specjalistycznych badan? bo jesli tak to kapusta ci zbyt długo nie pomoze,moze tylko chwilowo ulżyć.bez operacji rekonstrukcji się nei obejjdzie.akurta duzo wiem na ten temat a tą osobę o ktorej pisałam operował moj kuzyn chirurg ortopeda.

taaak :) już jestem miesiąc po artroskopii. A rekonstrukcja w kwietniu. A ta kapusta i sienie lniane mi pomogło oczywiście "ściągnąć opuchliznę".

Gość wifigdansk
koksiarz a to gratuluję. moja znajoma miala operację od razu a miala czekac rok,no ale udało się.tylko moja rada-nie wstawaj przez dobę z łozka,sikaj do kaczki,chocby neiwiem co.tamta wstala bo nie mogla się wysikac choc miala pełny pecherz,poprostu blokada psychiczna no i dostala (teraz juz nie pamietam dokladnej nazwy ale chodzi o to ze jak wstanie się przed uplywem doby po operacji z całkowitym znieczuleniem od pasa w doł to masz już przerąbane do konca zycia-migreny,zbieranie na wymioty juz przez całe zycie).zespół czegos tam...musialabym poszukac w necie.tak ze po oeracji miej głowe prosto z kregosłupem w pozycji poziomej i nie podnos nawet głowy przez całą dobę.to wszystko bedzie ok:)

Gość wifigdansk
i nei zaniedbaj pozniejszej rehabilitacji bo to tez się pacjentom czesto zdarza,ze mysla ze jak juz zoperowane to juz beda zdrowi a nieprawda.tylko pozniejsza rehabilitacja,zwlaszcza masaże i cwiczenia) pomoga twojej nodze wrocic do pełni sprawnosci i bedziesz mógł znow smigac na rowerze lub na nartach:)

tutaj nie ma czego gratulować :) gdy miałem artroskopie to też miałem znieczulenie od pasa w dół. Też mi pielęgniarki i lekarze mówili ,że przez 24h mam nie wstawać,a 30min po operacji byłem się wysikać i podczas tej doby wstałem około 4razy z łóżka. Nic mi nie jest i nie było. Ale dzięki za rade :)

Gość wifigdansk
asle i tak lepiej sinę pilnowac.mojej znajomej wlasnie się przytrafilo to nieszczescie.nie posłuchala pielegniarki.inna sprawa ze ta nie poinformowala jej o skutkach ubocznych ale to szczegół.wiesz,raz się uda raz nie.lpieej nie wstawac:)

Gość moja jest lepsza
moze to zakrzep???

Gość wifigdansk
znalazłam,to "Zespół popunkcyjny - wtórny do zabiegu punkcji lędźwiowej ból głowy, który według Międzynarodowej Klasyfikacji Bólów Głowy (ICHD II) charakteryzuje się następującymi cechami; ból głowy nasilający się w ciągu 15 min po przyjęciu pozycji siedzącej lub stojącej i zmniejszający się w ciągu 15 min po położeniu się, z przynajmniej jednym objawem towarzyszącym (nudności, sztywność karku, niedosłuch, szum w uszach lub światłowstręt).". wszystko się zgadza-objawy itd,z tym ze ona to miewa do dziś a minęło juz pare lat. w skrajnych przypadkach objawy moga powracać przez całe zycie,cos tam zostaje uszkodzone,nie znam się na tym,ale lpeiej dmuchac na zimne...pozdrawiam:)

Gość wifigdansk
a ile czekales na atroskopię? i byles po znajomosci czy nie?

Gość jakis czarny mam
koksiarz a to siemie to sie parzy i przyklada? liscie kapysty przykladac po prostu? mysle,ze mam lekkie zapalenie troche latem biegalam i to od tego a pozniej zamiast troche odpuscic dalej wysilek fizyczny

Gość jakis czarny mam
bylo lepiej z kolanem i wczoraj znowu spuchlo ale moja wina bo je zaniedbalam odpuscilam oklady i duzo robilam w pozycji na kolanach

Gość gośćaaaa
witam dzis grałem w piłke i machnołem sie. cos strzykło w kolanie i spuchło po 2 minutach nie mogłęm juz zgiąć całkiem kolana. co to moze byc... help

Gość gość
Wifigdansk zespol popunkcyjny mialam to