Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

staraczkaa

clostilbegyt - ZAPRASZAM NOWE

Polecane posty

hej staraczko, pisałam już na tamtym wątku, ale wkleję ci tu co tam napisałam: "skołowana jestem, byłam na tym badaniu u lekarza w czwartek, lekarz się zdenerwował, że nie przyszłam wcześniej, bo poszłam w 17dc i mu mówie, że specjalnie wcześniej nie byłam, bo ani mnie nic nie kłuło, ani nie miałam sluzu itd. No i ten nic nie powiedział, tylko kazał sie przygotować, do badania, jeszcze przy okazji mi pobrał próbkę do badania na posiew.. po wszystkim mówi, że mam się ubrać - a ja do niego " Panie doktorze a usg???" A on, że teraz to jest w ogóle już za późno, bo na monitoring to się przychodzi około 12dc.. i że go nie posłuchałam. No i mu tłumaczę, że poprzednio jak brałam clo, to wyraźnie czułam jego działanie, i że sluz płodny miałam wtedy.. a teraz nic.. A on mówi, że według niego to juz jest po owulacji, bo tak wygląda śluz po owulacyjny (jak mnie badał). A ja do niego, że jednak chcę się przekonać.. no to z łaski na uciechę zrobił mi to usg, i wiecie co? Robi to usg i mówi.. no faktycznie miała Pani racje, owulacji nie było, nie zanosi sie, nie ma dominującego pęcherzyka itd.. miała Pani rację..." Nosz K**wa mać!! Wkurzyłam sie strasznie.. I teraz jestem skołowana jak nie wiem, bo kazał mi brać już luteinę na wywołanie okresu i w następnym cyklu zwiększyć dawkę do dwóch tabletek clo (teraz była jedna). No to wróciłam do domu i następnego dnia wzięłam tę luteine i co ? Mam sluz płodny.. :/ a więc jeśli do tego owulacji by jednak miało dojść, to luteina mi ją zablokuje...:/ fuck"

nie wiem, co mam zrobić, jestem w kropce. Do tej pory byłam z niego bardzo zadowolona, w czasie poprzednich starań chodziłam do innego, a do tego zaczęłam chodzić na wizyty jak zaszłam w ciążę, chciałam by ja prowadził, kiedy zdarzyło się tak, że ciąża obumarła, dobrze mną się zajął.. To jeden z lepszych ginków w moim mieście, jak sobie pomyślę , że znowu bym musiała zmienić, i tłumaczyć wszystko od początku, całą moja historię.. ech.. Może miał zły dzień po prostu, zobaczę w następnym cyklu pójdę do niego na monitoring tak, jak mi już kazał - grzecznie pójdę w 12 dc i zobaczę, jak będzie coś z nim nie tak, to wtedy rozważę zmianę.. Ja nie wiem co on sobie pomyślał ostatnio, że ja chcę zaoszczędzić na tym monitoringu usg, dlatego przyszłam w 17dc a nie w 12?? Ale dobrze, że mi w końcu zrobił to usg, bo mu udowodniłam, że dobrze potrafię obserwować swój organizm, i w 12 dc nie byłoby sensu przyjść po prostu... Wczoraj strasznie mnie bolały jajniki, i zauważyłam że cały czas miałam (przez kilka ostatnich dni śluz płodny), no to teraz jestem ciekawa jak to będzie.. czy jednak clo zadziałał, czy te bóle to wina luteiny....

a teraz, staraczko, biorę już tę luteinę czwarty dzień dzisiaj, i nie mam już płodnego śluzu, zniknął. Dziwne, bo czasem mnie cos tam w dole pobolewa.. a normalnie podczas brania luteiny nie miałam tego typu dolegliwości.. Nie chce się nakręcać, ale może jednak ta owulka była u mnie ?:-) ale pewnie nie.. bo pęcherzyki musiałyby urosnąć w tempie expresowym.. ech.. A jeśli chodzi o Ciebie, to nie wiadomo jeszcze, bo zrobiłaś test za wcześnie no i po południu (ale nie dziwię ci się , że nie mogłaś już wytrzymac, bo ja też już mam przygotowane testy :p) Poza tym wiadomo, testy są różne, różnej czułości.. za kilka dni zrób jeszcze ale z porannego moczu, to wtedy sie upewnisz.. zycze ci, żeby jednak sie pojawiła druga krecha

Witam:) mam 25 lat, dokladnie rok temu odstawilam tabletki. Mam potwierdzone PCO, mam za soba cztery cykle CLO, pecherzyki rosly tylko w dwoch ale bez efektu. Po ostatnim cyklu nie dostalam miesiaczki, myslalam ze sie udalo ale test beta hcg rozwial moje nadzieje. Bralam teraz przez 5 dni po 2 tabl Duphastonu na wywolanie okresu. W 8 dc mialam isc na hsg ale wymienialam dowod na nowy i mi wredna baba uciela obecny dowod a nowy bede miec dopiero za miesiac:(

mała56, witaj Hsg to drożność jajowodów., prawda? Ja tego nie miałam, bo przy moich policytsycznych jajnikach lekarz powiedział, ze nie trzeba tego...

a jesli chodzi o dowód - to może uda sie wcześniej? Jest taka strona intenetowa, gdzie mozna sobie sprawdzić, czy już jest do odebrania...

U mnie to juz po 4 nieudanych cyklach skierowal mnie na to badanie, woli miec pelna diagnostyke. Do tej pory bralam 1 tabletke od 2 do 6 dc. Po tym badaniu podobno ma mi zwiekszyc dawke dwukrotnie.

Dzwonilam wlasnie do mojego lekarza i mowil zebym przyszla, moze uda sie zeby przyjeli mnie na paszport.

no to fajnie, że sie uda z tym badaniem, zyczę ci, aby wszystko bylo dobrze.. u mnie pęcherzyki po clo też nie rosną w mniejszej dawce - poprzednio zaszłam w ciążę przy dwóch tabletkach dopiero..

alicja przepraszma, ale nie mialam glowy zeby tu zagladac. mysle ze powinnas zmienic lekarza, idz moze prywatnie do jakiegos specjalisty.. ja dzis mam termin @.. rano test o czulosci 25 negatywny.. bola mnei peirsi, glowa i podbrzusze .. mam gesty lepki biaqly sluz i nei wiem co o tym myslec,.jutor chyba pojade na bete.

na razie nie zmienię lekarza, bo w sumie do tego chodzę prywatnie, płacę za każde badanie, i mam nadzieje, że teraz miał po prostu jakiś gorszy dzień, tak to odczułam...

macie racje z tym lekarzem. kochane kupilam test o czulosci 10 i wyszeld rowniez negatywny, a @ brak, wiem ze owu byla bo mialam monitoring. jutro jade na bete..

Dziewczyny pomocy ... Staramy się już z mężem o dziecko 2 lata, jestem w 2 cyklu stosowania CLO, w pierwszym cyklu wyhodowałam sobie pęcherzyki ale niestety nie udało się, ten cykl trwał 34 dni a teraz obecnie przy 2mcu stosowania CLO jestem już w 35 d.c. i nie zapowiada się na @ a test ciążowy robiłam 31 d.c. i niestety I kreseczka :( czy cykle przy CLO powinny być równe? Co w ogóle o tym sądzicie? Czytałam też że dziewczyny dostawały jakieś zastrzyki? Pomocy Kochane :( doradźcie coś :( czemu ten cykl tyle trwa????????