Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

staraczkaa

clostilbegyt - ZAPRASZAM NOWE

Polecane posty

czesc. zapraszam wszystkie nowe kobiety ktore przyjmuja clostilbegyt lub maja monitoring. Zakladam nowy temat poniewaz do tych pan ktore juz pisza o clostilbegyt nie idzie sie dostac tzn one gadaja miedzy soba bo sie dosc dobrze znaja i nowych nie chca przepuszczac ;)

nie udzielam się poza wątkiem clo, ale zrobię wyjatek, ponieważ zachowałaś się nieładnie w stosunku do nas- sama osobiscie odp. na Twoje pytania, którą to odpowiedz delikatnie mówiąc zlałaś, inne dziewczyny tez Ci odpisywały, więc dlaczego tak teraz piszesz o nas?

staraczkaa, hej, mogę się dołączyć do wątku o clo, jak teraz dostanę @ to zaczynam z clo kolejną przygodę.. miejmy nadzieję, że tym razem zakończoną sukcesem.. a jak jest u ciebie z clo?

chce przeprosic urazone panie moim wpisem, nie mialam nic zlego na mysli tylko to ze ile razy juz zlano moje odpowiedzi ? no wlasnie. poprostu wiem ze sa na forum nowe dziewczyny ktore tak jak ja chcialyby pogadac z nowymi w tych sprawach :) alicja dzis wrocilam od gin i kazala mi brac od 5 do 9 dc a 10 dc ide do niej na usg zeby sprawdzic czy pecherzyki rosna. to moj pierwszy cykl z clo.

no tak ale czy on dziala. ja bralam castagnus. jestem w 19dc. do @ jeszcze dwa tygodnie. wczoraj po stosunku z mezem strasznie rozbolalo mnie podbrzusze nie mogla chodzic w pol zgieta. cala noc nie spalam z bolu nospa nie pomogla. nad ranem wzielam ibuprom ale tez nic nie pomogl. w poludnie zrobilam test i nie wiem czy kreseczka testowa jest ale strasznie blada albo to odbicie od tej grubo czerwonej. bylam u lekarza zrobil usg dopochwowe i nie powiedzial ze to moze byc ciaza. przepisal duphaston przez 10dni i kazal kupic tabletki dla kobiet w ciazy pierwsze miesiace kupilam vita mineral prenatal.. podbrzusze ciagle boli. niewiem co o tym myslec.

witaj alicja ! ja dostalam w sobote. jednak troche mnie ta @ martwi bo zawsze byla dosc obfita i trwala 7-8 dni a dzis jest 4 dzien a ze mnie ledwo co nalecialo.. jesli chodzi o clo to kwestia indywidualna..

staraczkaa, napisz cos więcej o sobie, jak długo się staracie o dziecko, ile masz lat, jak doszło do tego , że musisz stymulować clo? Ja mam 29 lat, staramy się od 2 lat, kilka miesięcy starań, potem luteina i clo (miałam wydłużające sie cykle, policystyczne jajniki). po czterech cyklach z z clo zaszłam w ciążę, ale efekt był taki jak widzisz niżej.. no i teraz od tego cyklu zaczynam starania

no wiec tak : mam 20 lat od poltora roku sie nie zabezpieczamy i NIC bralam przez te poltora roku luteine dopoch od 16-25 dc bo mialam nieregularne cykle i gin kazala uregulowac luteina efekt byl taki ze nic nie pomogla i musialam teraz znow wywolac (zmienilam teraz lekarza i to on mi kazal wywolac) i teraz clo

staraczkaa, lekarz który mnie wówczas prowadził był chyba jakiś nie tegez - przepisał mi to clo ale nic nie mówił o monitoringu!! no i przez 2 pierwsze miesiące w ogóle nie miałam monitoringu, dopiero w 3 miesiącu i w czwartym (w 3 cyklu sama do niego poszłam w połowie cyklu, a na 4 już mnie sam zaprosił). A jesli chodzi o to, że 4 miesiące.. no to nie wiem, on mi tak kazał brać..., przez 2 pierwsze miesiące brałam po 1 tabletce,a przez 2 kolejne - po 2 tabletki.. teraz zaczynam od jednej.. Aha, no i jak zaszłam w ciążę, to już potem zmieniłam lekarza, i jak na razie jest ok.

hmm to moze zalezy od dawki, sama nei wiem. a jak bierze sie to clo to powiedz mi po ilu dniach od wziecia ostatniej dawki niby jest owu ?

u mnie to baaaardzo różnie było, niby od 11 do 15 dnia powinna byc owu Ale u mnie przy jednej tabletce, to czułam jak pęcherzyki rosną dopiero około 25 dc. A jak zaszłam w ciążę, i owulke musiałam miec około 13-14 dc (pierwszy raz wtedy mój organizm zadziałał prawidłowo)

aha, i w pierwszym cyklu z clo, w owulce przeszkodziła luteina, którą wzięłam od 16 dc. Wyobraź sobie, że wzielam ja w 16 dc, a 18 dc dostałam okres...:/ (ten głupi lekarz nie powiedział o monitoringu, a powinnam go miec, wtedy na pewno luteiny nie mogłabym wziąć tak wcześnie)

od razu wiedziałam, tzn bardzo wcześnie, jakies 10 dni od zapłodnienia juz mi jeden test pokazał słabiuteńka kreske (cien cienia), potem juz tylko była mocniejsza. Test kupiony na allegro , ale bardziej czuły A jesli chodzi o objawy - to pierwsze objawy to było: bolesność piersi, sikanie nocne, i później delikatne mdłości

witam. probowalam zrobic fotke ale nic nie widac na zdjeciu. :-( wydaje mi sie ze to taki bardziej rozlany mocz a nie druga krecha. echhh