Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Wiecie co.. czytam te informacje i po raz kolejny w zyciu nie moge uwierzyc jakie cialo samo w sobie jest madre. Czekolada zawiera magnez i zelazo. Najwiecej zelaza zawartego jest w czerwonym miesie, watrobie, nerkach, sercu, pluchach- ja tego nie jem ;] Dlatego wiec nie moge przestac myslec o czekoladzie! Dlatego nie moge ciagnac diety bo zawsze wpieprze batonika ;D nie lubie chodzic po lekarzach, w ciazy robilam to dla Ameli. Teraz sama siebie wylecze :D

A tam gadanie z tymi palcami :D ja się nie przejmuję, bo jeśli mój umrze przede mną to ja długo nie pociepę na tym świecie bo z żalu umrę i będzie gitara :D

Co jest z tym moim suwaczkiem? Przecież jestem w 20 tygodniu, dam sobie paluchy uciąć (:D) a mi pokazuje że jestem w 19...

andziulka, ja mam to samo. Wiem, ze są dodane posty, ale jak otwieram stronę to ich nie wyświetla :/ ale jak dodam wtedy swój post to wszystkie wyświetla :D

Dziewczyny ale numer! Chyba nie wytrzymam :D prawie pół roku po ślubie w nieużywanym pokoju u nas w domu stoją jeszcze wielkie torby z czekoladkami, torebeczkami z prezentów no i naszła mnie ochota na dobrą czekoladę, wyszperałam jedną, zajadam no i przeglądam sobie koperty z kartami z życzeniami jakie dostaliśmy od gości , czytam sobie życzenia, wzruszam się i tak sobie myślę, że może w jakiejś kopertce jeszcze coś znajdę, może coś przeoczyliśmy jak wyjmowaliśmy kasę z kopert...no i wiecie co, straciłam już nadzieję :D a tu w ostatniej kopercie trzy stówki znalazłam :D:D:D i tyle czasu one tam spokojnie leżały a teraz taki numer :D i pewnie szybko znajdę cel, na jaki wydam tę kaskę :D

Szczęścia jedna no!! my tak dokładnie przeglądnijmy koperty że na bank tam nic nie ma:-Pmy 8m-cy po kościelnym a 1,7 rok po cywilnym...

Śmiać mi się chce teraz naprawdę :D najzabawniejsze jest to, że my przeglądaliśmy kontrolnie jeszcze raz wszystko i nie widzieliśmy :D widocznie byliśmy już bardziej zainteresowani robieniem dzidziusia a nie kopertami :D

anetucha jesteś bez palcy :P wstałam wcześniej, ogarnęłam tu i tam i teraz dalej leże z kafeterią w tle :),fajne skarpety :) hmm z krwaieniem to może burze hormonalną wprowadziłaś ?może lepiej odklej plaster i odczekaj miesiąc? andziulka88 to co czujesz to normalne uczucie bo pływa bardzo nisko, dziecko jest duże a dno macicy jest nadal poniżej pępka,sama odczuwam to średnio raz dwa razy dziennie najgorzej jak leże na boku, nie nażarty przestraszyłam się za pierwszym razem jak miałam globulkę i tabletkę wsadzoną - mały mnie kopną a ja czuje jak mi się wysuwa globulka ! myslałam ze mi się szyjka otworzyła albo coś,i on wyskakuje z tymi tabletami! zadzwoniłam do ginekologa i okazało się że tak ma prawo być, zobaczysz jak ci sie ułoży głową w dół ! już mały stanął raz na głowie a ja z nim ze strachu. szoszonowa -hormony ciążowe Ci buzują ;) tutaj trzeba pytać po 100x ja tam na temat jak interpretować siatkę centylową do dnia dzisiejszego nie mam odp- tydzień :P więc interpretuje ją jak tam chce :D. Magnez masz też w witaminach dla ciężarnych ale mimo wszystko lepiej brać czysty magnez z B6 bo ma większą dawkę niż ten w witaminach dla ciężarnych aha i dobrze go brać 3x dziennie.Ale na dobrą sprawę na skurcze jest magnez ale z potasem :o nie sam magnez wit b6 :o Witaj jatojapierwsza - pytanie jak jesteś zbudowana- czy masz tłuszczyk czy nie i jak tam twoja macica jest ułożona to też ma wpływ na ruchy - nie stresuj sie może najzwyczajniej nie odróżniasz,że to to ? andziulka007 to w tym samym dniu mamy połówkowe usg- miło :D Moonia niestety 22tc to dziecko nie ma wielkich szans na przeżycie - dopiero w 24tc jak jego szkielet kostnieje , w 25tc ma dopiero wszystko co potrzebne do przeżycia :)otwierają mu się nozdrza,i wytwarzają się kolejne warstwy kory mózgowej:)

(nie)mądra heh to fajnie obie będziemy pewnie lekko przerażone 7.02 hehe ja tak mam zawsze przed usg :p a później wielka radość :D

Niemądra, dlaczego Ty masz taki nick, skoro Ty wszystko wiesz o na każdy temat sensownie się wypowiadasz??? :P no powiedz! :D Z pewnością masz rację, a my z Anetuchą już sprawdzałyśmy paluchami czy nam dzidziusie czasami nie wychodzą :D:D:D wiesz co, z tą siatką centylową to chyba jest tak, że jeśli waga dziecka mieści się w pierwszej jej części to znaczy, że "dziecko małe", jak w drugiej "dziecko średnie-normalne" a jeśli waga jest w ostatnim przedziale to "dziecko duże", tyle pamiętam z tego co kiedyś pisała MAMALUTY. Mam nadzieję, że pomogłam :) Andziulka, mam mój brzuchol :) http://www.voila.pl/207/zm0y4/index.php?2

andziulka a pamiętam jak kilka tyg temu przeżywałaś że brzuszek Ci nie rośnie :D zmierzyłaś sobie? ja dzisiaj zmierzę hehe ostatnio było 93 cm :p

Andzulka ja tydzień temu miałam 94 a dziś o zgrozo! 97cm! Mierzę w pępku zawsze.

hmmm andziulka skoro z tą siatka jest tak jak piszesz to moje jest wyrośnięte bo w 20 tc ma 365 gram a ta siatka co wstawiła MAMA jest od 22 tc także przez dwa tygodnie pewnie sporo podrośnie :) a dzisiaj wariuje od 6 jak tatusiowi tylko budzik zadzwonił hehe :) Mooniaa wiesz co byłam wczoraj w aptece po witaminki bo się kończą i pani mi poleciła syrop z Dr Witt z dzikiej róży bo był w promocji a to chyba Ty pisałaś o tej dzikiej róży na wzmocnienie albo ja coś pomieszałam :p wiem że to nie to samo co w sklepie zielarskim ale spróbuje może coś da :)

dobrze że pracuje w sklepie odzieżowym to mam centymetr pod ręką :P andziulka jak miło rośniemy równo hehe właśnie się zmierzyłam i mam 97cm też w pępku :) tylko u mnie więcej kilogramów przybyło pewnie ale to się okaże 13 lutego ale po Tobie to nie widać tylko brzuszek Ci urósł a mi to tyłek i uda hehe :D

andziulka widzisz wcale nie jestem mądra :P nie umiałam rozkminić sitaki :P no to moje jest małe eeeh :P Jak już to jestem dociekliwa dlatego siedzę w gabinecie u ginekologa godzinę a inne 30-40min :P Teraz to nawet przeszło godzinę bo chodzę na sam koniec i spijam wiedzę :P za 150zł od razu mam wykład ;) Wy poważnie o tych paluchach mówicie i wsadzaniu ? :P wy rzeźniczki jesteście ;) o zgrozo, ja nawet do luteiny mam specjalny aplikator i tylko jego wsadzam :P Jestem zazdrosna :( ja nie mam takiego brzucha jak Wy - to nie sprawiedliwe :P.

(nie)madra Ty najpierw musisz miec dziecko, zeby uzywac siatek centylowych :D tam jest kilka linii. Sprawdzasz na poczatku wage urodzeniowa twojego dziecka. Moja miala 3.4 kg czyli szukasz 3.4 kg po lewej i od tego punktu zaczyna sie Twoja linia. Waga dziecka ma isc zgodnie z nimi. Amela ma juz 300g za duzo ;]

(nie)mądra Ty naprawdę luteinę aplikatorem aplikujesz? No jestem w szoku troszkę ja to normalnie palcem i nawet do głowy nie przyszło mi czymś innym :P

Właśnie znalazłam na innym forum http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm więc macie potwierdzenie odnośnie siatki :) a mnie znów mała kopie gdzieś tam w szyjkę :P Andziulka, ja mierzę się w kilku miejscach, zaczynając od dołu - łydka, udo (najgrubsze miesca :D), tyłek, biodra, pępek, talia, pod biustem i w biuście i skrupulatnie zapisuję wyniki ;) jak na razie poza pępkiem przybyło mi nieznacznie w niektórych miejscach, ale wyniki sprzed tygodnia mam więc nieaktualne zupełnie, czego dowiedziałam się mierząc dziś pępek :D jutro biorę centymetr i dokładnie się mierzę :D

łeee paluchem :P boje się a w ogóle ostatnio mi paluch wejść nie chciał hahaha -narząd nie używany zanika -dziewczyny pamiętajcie haha ;) Ja ogólnie to 100% sterylności :P aplikator spryskany spirytuskiem i dopiero działam :P anetucha ale ta siatka co mama podawała zaczyna się od 22tc i jest w gramach :P są dwie :D Ale wiecie co, głupia jestem :P siatka się zaczyna od 22tc a ja w 20 miałam go warzonego i mówię że kruszynka :D jak on miał te 358g :P jestem dobrej myśli :D

Ej ale siatka centylowa płodu a siatka centylowa dziecka to co innego :) dziewczyny (anetucha i niemądra!), ja rozumiem, że taka pogoda senna ale troszkę byście zaczęły myśleć :):):)