Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Co jest z tym moim suwaczkiem? Przecież jestem w 20 tygodniu, dam sobie paluchy uciąć (:D) a mi pokazuje że jestem w 19...

andziulka, ja mam to samo. Wiem, ze są dodane posty, ale jak otwieram stronę to ich nie wyświetla :/ ale jak dodam wtedy swój post to wszystkie wyświetla :D

Dziewczyny ale numer! Chyba nie wytrzymam :D prawie pół roku po ślubie w nieużywanym pokoju u nas w domu stoją jeszcze wielkie torby z czekoladkami, torebeczkami z prezentów no i naszła mnie ochota na dobrą czekoladę, wyszperałam jedną, zajadam no i przeglądam sobie koperty z kartami z życzeniami jakie dostaliśmy od gości , czytam sobie życzenia, wzruszam się i tak sobie myślę, że może w jakiejś kopertce jeszcze coś znajdę, może coś przeoczyliśmy jak wyjmowaliśmy kasę z kopert...no i wiecie co, straciłam już nadzieję :D a tu w ostatniej kopercie trzy stówki znalazłam :D:D:D i tyle czasu one tam spokojnie leżały a teraz taki numer :D i pewnie szybko znajdę cel, na jaki wydam tę kaskę :D

Szczęścia jedna no!! my tak dokładnie przeglądnijmy koperty że na bank tam nic nie ma:-Pmy 8m-cy po kościelnym a 1,7 rok po cywilnym...

Śmiać mi się chce teraz naprawdę :D najzabawniejsze jest to, że my przeglądaliśmy kontrolnie jeszcze raz wszystko i nie widzieliśmy :D widocznie byliśmy już bardziej zainteresowani robieniem dzidziusia a nie kopertami :D

anetucha jesteś bez palcy :P wstałam wcześniej, ogarnęłam tu i tam i teraz dalej leże z kafeterią w tle :),fajne skarpety :) hmm z krwaieniem to może burze hormonalną wprowadziłaś ?może lepiej odklej plaster i odczekaj miesiąc? andziulka88 to co czujesz to normalne uczucie bo pływa bardzo nisko, dziecko jest duże a dno macicy jest nadal poniżej pępka,sama odczuwam to średnio raz dwa razy dziennie najgorzej jak leże na boku, nie nażarty przestraszyłam się za pierwszym razem jak miałam globulkę i tabletkę wsadzoną - mały mnie kopną a ja czuje jak mi się wysuwa globulka ! myslałam ze mi się szyjka otworzyła albo coś,i on wyskakuje z tymi tabletami! zadzwoniłam do ginekologa i okazało się że tak ma prawo być, zobaczysz jak ci sie ułoży głową w dół ! już mały stanął raz na głowie a ja z nim ze strachu. szoszonowa -hormony ciążowe Ci buzują ;) tutaj trzeba pytać po 100x ja tam na temat jak interpretować siatkę centylową do dnia dzisiejszego nie mam odp- tydzień :P więc interpretuje ją jak tam chce :D. Magnez masz też w witaminach dla ciężarnych ale mimo wszystko lepiej brać czysty magnez z B6 bo ma większą dawkę niż ten w witaminach dla ciężarnych aha i dobrze go brać 3x dziennie.Ale na dobrą sprawę na skurcze jest magnez ale z potasem :o nie sam magnez wit b6 :o Witaj jatojapierwsza - pytanie jak jesteś zbudowana- czy masz tłuszczyk czy nie i jak tam twoja macica jest ułożona to też ma wpływ na ruchy - nie stresuj sie może najzwyczajniej nie odróżniasz,że to to ? andziulka007 to w tym samym dniu mamy połówkowe usg- miło :D Moonia niestety 22tc to dziecko nie ma wielkich szans na przeżycie - dopiero w 24tc jak jego szkielet kostnieje , w 25tc ma dopiero wszystko co potrzebne do przeżycia :)otwierają mu się nozdrza,i wytwarzają się kolejne warstwy kory mózgowej:)

(nie)mądra heh to fajnie obie będziemy pewnie lekko przerażone 7.02 hehe ja tak mam zawsze przed usg :p a później wielka radość :D

Niemądra, dlaczego Ty masz taki nick, skoro Ty wszystko wiesz o na każdy temat sensownie się wypowiadasz??? :P no powiedz! :D Z pewnością masz rację, a my z Anetuchą już sprawdzałyśmy paluchami czy nam dzidziusie czasami nie wychodzą :D:D:D wiesz co, z tą siatką centylową to chyba jest tak, że jeśli waga dziecka mieści się w pierwszej jej części to znaczy, że "dziecko małe", jak w drugiej "dziecko średnie-normalne" a jeśli waga jest w ostatnim przedziale to "dziecko duże", tyle pamiętam z tego co kiedyś pisała MAMALUTY. Mam nadzieję, że pomogłam :) Andziulka, mam mój brzuchol :) http://www.voila.pl/207/zm0y4/index.php?2

andziulka a pamiętam jak kilka tyg temu przeżywałaś że brzuszek Ci nie rośnie :D zmierzyłaś sobie? ja dzisiaj zmierzę hehe ostatnio było 93 cm :p

Andzulka ja tydzień temu miałam 94 a dziś o zgrozo! 97cm! Mierzę w pępku zawsze.

hmmm andziulka skoro z tą siatka jest tak jak piszesz to moje jest wyrośnięte bo w 20 tc ma 365 gram a ta siatka co wstawiła MAMA jest od 22 tc także przez dwa tygodnie pewnie sporo podrośnie :) a dzisiaj wariuje od 6 jak tatusiowi tylko budzik zadzwonił hehe :) Mooniaa wiesz co byłam wczoraj w aptece po witaminki bo się kończą i pani mi poleciła syrop z Dr Witt z dzikiej róży bo był w promocji a to chyba Ty pisałaś o tej dzikiej róży na wzmocnienie albo ja coś pomieszałam :p wiem że to nie to samo co w sklepie zielarskim ale spróbuje może coś da :)

dobrze że pracuje w sklepie odzieżowym to mam centymetr pod ręką :P andziulka jak miło rośniemy równo hehe właśnie się zmierzyłam i mam 97cm też w pępku :) tylko u mnie więcej kilogramów przybyło pewnie ale to się okaże 13 lutego ale po Tobie to nie widać tylko brzuszek Ci urósł a mi to tyłek i uda hehe :D

andziulka widzisz wcale nie jestem mądra :P nie umiałam rozkminić sitaki :P no to moje jest małe eeeh :P Jak już to jestem dociekliwa dlatego siedzę w gabinecie u ginekologa godzinę a inne 30-40min :P Teraz to nawet przeszło godzinę bo chodzę na sam koniec i spijam wiedzę :P za 150zł od razu mam wykład ;) Wy poważnie o tych paluchach mówicie i wsadzaniu ? :P wy rzeźniczki jesteście ;) o zgrozo, ja nawet do luteiny mam specjalny aplikator i tylko jego wsadzam :P Jestem zazdrosna :( ja nie mam takiego brzucha jak Wy - to nie sprawiedliwe :P.

(nie)madra Ty najpierw musisz miec dziecko, zeby uzywac siatek centylowych :D tam jest kilka linii. Sprawdzasz na poczatku wage urodzeniowa twojego dziecka. Moja miala 3.4 kg czyli szukasz 3.4 kg po lewej i od tego punktu zaczyna sie Twoja linia. Waga dziecka ma isc zgodnie z nimi. Amela ma juz 300g za duzo ;]

(nie)mądra Ty naprawdę luteinę aplikatorem aplikujesz? No jestem w szoku troszkę ja to normalnie palcem i nawet do głowy nie przyszło mi czymś innym :P

Właśnie znalazłam na innym forum http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm więc macie potwierdzenie odnośnie siatki :) a mnie znów mała kopie gdzieś tam w szyjkę :P Andziulka, ja mierzę się w kilku miejscach, zaczynając od dołu - łydka, udo (najgrubsze miesca :D), tyłek, biodra, pępek, talia, pod biustem i w biuście i skrupulatnie zapisuję wyniki ;) jak na razie poza pępkiem przybyło mi nieznacznie w niektórych miejscach, ale wyniki sprzed tygodnia mam więc nieaktualne zupełnie, czego dowiedziałam się mierząc dziś pępek :D jutro biorę centymetr i dokładnie się mierzę :D

łeee paluchem :P boje się a w ogóle ostatnio mi paluch wejść nie chciał hahaha -narząd nie używany zanika -dziewczyny pamiętajcie haha ;) Ja ogólnie to 100% sterylności :P aplikator spryskany spirytuskiem i dopiero działam :P anetucha ale ta siatka co mama podawała zaczyna się od 22tc i jest w gramach :P są dwie :D Ale wiecie co, głupia jestem :P siatka się zaczyna od 22tc a ja w 20 miałam go warzonego i mówię że kruszynka :D jak on miał te 358g :P jestem dobrej myśli :D

Ej ale siatka centylowa płodu a siatka centylowa dziecka to co innego :) dziewczyny (anetucha i niemądra!), ja rozumiem, że taka pogoda senna ale troszkę byście zaczęły myśleć :):):)

ja mam tą płodu i mój w 20 tc miał 358g 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Wypraszam sobie! :P ja mam niedobory zelaza! Bylam w Holland and barrets czy jakos tak i kupilam 30tabsow za 2.55 a drugie opakowanie za pensa :D z wit C. takze super. glowa mnie boli. cholera wykrwawiam sie. niemadra przesadzasz ;p ja pod koniec probowalam sobie rozwarcie zmierzyc ale nie moglam siegnac ;p