Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Fij pisałam wczoraj już że Bartek dzisiaj kończy 10 tygodni :)

fij jasne ze przystawiam ale on nie chce.... probuje nawet z butelki ale tez nie chce... w nocy je pieknie a w dzien tylko wtedy jak jest naprawde glodny...

Cześć :) Jaka dziś piękna pogoda, byłam na badaniach i tak mi się nie chciało do pracy przyjechać, że szok :) Miłego dnia wszystkim :*

Hejka :) byliśmy wczoraj na szkole rodzenia i była kąpiel noworodka :D każdy pan po kolei kapal lalkę :p mój misiek poradził sobie spiewajaco także już wiem kto zajmie się kąpielą małego :D dzisiaj się biore za pakowanie toreb do szpitala jeszcze tylko muszę pieluszki poprasowac i narazie mam z głowy prasowanie :) miłego dnia

Andziulka no to pewnie jesteś z niegoi dumna? :) Przypomniałaś mi że musze sobie szkoły rodzenia poszukać i się zapisać, a Ty płacisz coś za swoją? A wy dziewczyny płaciłyście za szkołę rodzenia??

Witam :] Andziulka007 ile macie takich lekcji szkoły rodzenia? Fajna sprawa. U mnie były 3 spotkania : baby care, pain relief i safety. Niestety odbywały się w środy od 13 do 16 jak ja byłam w pracy :/ Może się załapię na środę teraz, jest akurat o łagodzeniu bólu porodowego:D O ile doczłapię :D Mi zostały do poprasowania prześcieradła do łóżeczka i kupiłam 2 pajace na tiny baby, czyli malutkie (tak w razie czego) ;) Andziulka007 jak się spakujesz napisz co wzięłaś ;) Skonfrontuję:D Bo ja ciągle mam wrażenie,że czegoś nie mam :P xxx I pytanko: Macie torby do wózka ? Miałyście w komplecie czy oddzielnie kupowałyście? Bo ja musze dokupić. Jakieś porady? :)

Szoszo w tym wózku który planujemy kupić torba już jest w zestawie. A czy się sprawdzi to zobaczymy. A jaki wózek masz?

Szoszo my wózek kupujemy po porodzie ale w tym co upatrzylismy torba jest :) co do szkoły rodzenia to mamy 6 spotkań byliśmy na trzech i już nie idziemy więcej że względu na ro że mały pcha się coraz bardziej a tam będą ćwiczenia teraz :/ ale z polozna jestem w kontakcie tel. Dostaliśmy różne próbki i książeczki trzeba się podszkolic :) Carolajna no bardzo jestem dumna z niego :) my za szkole nie płacimy chodzimy di szpitala do szkoły :D

NICK----------------------IMIĘ-----------WIEK----------M IAS TO/WOJ.---------TC----IIMIĘ/PŁEĆ Wiuola--------------------Wioleta--------20-------------- -Wrocław------------4--------------? wiara-w-marzenia.....Dagmara........24.............Olszty n n...........13..............? nowa-ona---------------Sylwia-----------23----------mazow ieckie----------16---------------? MoniaZbrzuszkiem-----Monika----------19--------------Łuk ów ----------18--------------? MauraFrog93------------Żaneta --------- 20 ----------Holandia ---------- 20 ----------------? Carolajna87------------Karolina---------25--------------G dańsk-------------22--------------Ewa andziulka007----------Angelika---------26--------------ł ódzkie--------------35------------CH (nie)mądra--------------Agata----------- 29-------------śląskie-----------------36---------Leon Szoszonowa ----------Magdalena--------27-------------Anglia------------ -----37--------Maja Mooniaaa86-------------Monika----------27----------wielko polskie-----------37----Norbert _majóweczkA_----------Ania-------------22---------wielko po lskie-----------38-----------Zuza MAMUSIE Nick-----------------------Imię-----------Wiek---------- Miasto/Woj.----Imię dz.---Wiek dz. anetucha123456--------Aneta-----------24-----------Kent, Anglia-----Amelia--- 6 miesiecy MAMA2013LUTY--------Karolina---------23----------podkarpa ckie----Ksawery---3.5 miecha Fijfijfijuu----------------Ewelina---------29--------- mazowieckie-------Alan-------3 mies. Marysia2013-------------Marysia---------28-------------ł odzkie----------Alicja------------- keysy2121-------------Kasia--------------21------------Mo gilno----------Eryk-----2msc i 2 tyg Molly90-----------------Weronika--------21------warminsko - mazurskie--------Bartuś HinskiTurysta-------------Ewa------------20-------------l ubuskie----------Piotr------1msc Allegrowiczka------------Iwona-----------24----------ok Krakowa-----------Amelka-----12dni Yadaeth------------------Aneta-----------25------------Bi ał ystok----------------Gośka

Ja właśnie też znalazłam kilka bezpłatnych i są zajęcia już od 21 tc wiec mogłabym zacząć chodzić. I w dodatku sa popołudniu więc jeszcze lepiej. Tomek co drugi tydzień pracuje do 20 więc najwyzej bedzie ze mną co drugie zajęcia :) xxx Szoszo wiem, że kiedyś pokazywałas ten wózek, ale nie wiedziałam, że w końcu się zdecydowaliście na ten :)

Czesc dziewczyny! Jest mi wstyd chyba popadam w jakas depresje poporodowa lub baby blues :/ Sama siebie chwilami nie poznaje :/ Dzis zlapal mnie taki nerw o nic w sumie i nawrzeszczalam na Amelke, potem nad nia beczalam (nie pierwszy raz) a potem juz mialam takie mysli (np. po co mi to bylo itp.) i wylam jeszcze bardziej cale szczescie wzielam sie w garsc porwalam mala i zanioslam do mamy z prosba zeby ja odemnie wziela bo jej jeszcze zrobie krzywde bo tak nerwy wziely gore :/

Tak,kupiliśmy ten ... Mieliśmy tylko dwa kolory do wyboru: czarny i kawa z mlekiem. Jako,że rodzę latem wzięliśmy drugi. W UK w ogóle ubogo jeśli chodzi o kolory wózków :] No ale nie to najwazniejsze:) Także wózek jest, fotelik z bazą też i teraz nad torbą myslę ... A jaki Wy kupujecie wózek Carolajna87 i Andziulka007? :> Robię własnie leczo i kurde 5 min stania i muszę odpocząć... W ogóle od wczoraj cięzko mi się oddycha,mam problem ze złapaniem głębszego oddechu:/

Allegrowiczka trzymaj się :* też się boję takich ataków, ja jestem choleryczką :/

A ja dziś robię kluski parowe z zeberkami na obiad :) właśnie wróciłam że sklepu a jest bardzo ciepło jestem cała mokra :/ Szoszo jak będę na kompie do podesle linka do wózka :) Allegrowiczka trzymaj się zaparz sobie melise wlacz spokojną muzykę i się trochę wycisz może pomoże... I nie miej do siebie wyrzutów raczej większość z nas popada lub będzie popadać w takie skrajne emocje w końcu jest ro nowa sytuacja dla każdej z nas także głowa do góry i przejdzie :*

Wlasnie nic sie nie stalo :( Wstalysmy rano poki ja nosilam na rekach bylo ok a chcialam ogarnac pokoj bo polozna miala przyjsc i przysnela i wlozylam ja do lozeczka a ta w bek po dwoch probach wlozenia do lozeczka na spanie mnie ponosiolo :/// To juz czwarty raz mam taki atak nad dzieckiem ze sie wsciekam, krzycze na a potem zaluje i becze nad nia jak bobr a jak becze to tysiac zlych mysli w glowie i ciezko sie opanowac :/

Allegrowiczka dobrze, że masz mame blisko i możesz Amelke podrzucić na troszkę. Nie martw się to pewnie normalne na początku, jesteśmy z Tobą :*

Dziewczyny idę po pracy szuklać spódnicy albo sukienki na moją wielką dupę ;) Trzymajcie kciuki, żeby mi sie udało.

Powodzenia Carolajna87 :D Ja kilka dni temu sprzątałam w szafie i naliczyłam z leginsami ok 10 par spodni ciążowych :D Nie wiem po co mi tyle :D xxx Kupiłam Mai projektor w kształcie motylka, który robi gwiazdki na niebie i ma różne melodyjki. Na razie małą nie bardzo będą owe gwiazdki interesowały ale dla noworodka jest odgłos bicia serca mamy :D A na gwiazdki ja sobie z chęcią przed snem popatrzę :D I zamówiłam ławę i komodę z Ikei :]

Zeby Amela nie chciala mleka... bylby cud! ona nawet jak nie jest glodna to chce ;] x szoszonowa torbe kupilam oddzielnie ale zaluje bo nie moge jej na rame zawiesic tylko miejsce w "bagażniku" zajmuje ;) x allegrowiczka nie wiem czy to normalne, ale czasami mam gorsze odchyły. juz sie 2 razy zabijac mialam :/ moze depresja?

szoszonowa zycze Ci, zebys Ty miala siłe na te gwiazdki patrzec ;) ohhh cudowna jest ciaza, takie ma sie cudowne wyobrazenie o dzieciach :D. ja mam z projektorem i wyswietla jakies balony i kubusia puchatka tygryska itd. ani razu nie mialam sily lezec i ogladac. jesli amela nie drze japy to zasypiam od razu ;)

Anetucha Ty nie masz, moje koleżanki, które mają ten projektor mają i ochotę i siłę :] Nie wydaje mi się by to była męczarnia a wręcz odprężenie :] Wizualizacja Kubusia Puchatka a gwiazdek na niebie to 'delikatna' różnica :] A widzisz jakieś pozytywy tego,że ma się dziecko w ogóle ?;] Jaką masz torbę, tę co Ci się nie sprawdza ?

zwykla torba wielka na styl diverse w jakies kwiatki. niby jest "dla dziecka" bo w srodku byla mata do przewijania. pozytywy? eee nie. :D kocham ja ale jest wpadka i narazie strasznie mnie męczy. drugiego nie chce. i miec raczej nie bede.

Spoko :] Rozumiem ... Ale nie musisz być ze wszystkim na nie ;) Daj Nam się pocieszyć trochę przyszłym macierzyństwem ;) To podobne torby są chyba w Bootsie. A mieścisz tam wszystko?

Przykre trochę,że nie widzisz żadnych pozytywów posiadania dziecka kiedy już je masz :/ No ale przecież nic na siłę...

up czy wam też się posty dziwnie wyświetlają, albo w ogóle ?:> fuck ...ale mam zgagę :/

Molly90 spory jest to fakt, ale mi też wydaje się, że jak na 20tc to mały. Sama nie wiem.. xx Szoszo jeszcze zmniejszyć? Ok następnym razem tak zrobię :) Ja cały czas czekam czy jeszcze urośnie, ostatnio mam wrażenie, że nie rośnie. Mało przytyłam ogólnie.. Z położną na razie czekam co będzie :/ Monika wczoraj miała zadzwonić do mnie, nie zadzwoniła. Dzisiaj nie odbierała moich telefonów, napisała tylko sms'a, że jutro da mi znać kiedy będę miała wizytę u położnej. Obym zdążyła mieć prenatalne przed 22tc :( xx Mooniaaa86 prawda z tym urokiem, ale ja znam tylko sposób właśnie z obsypywaniem solą dookoła leżącego dziecka. xx andziulka007 to gratuluje zaradnego mężczyzny. Często mężczyźni na początku boją się kąpieli maleństwa. xx Allegrowiczka1987 może łapiesz depresję , jakieś załamanie nerwowe? Poproś może właśnie Mamę o pomoc i postaraj się trochę zrelaksować, a potem wrócić do Amelii. Tylko staraj się nie łamać, będzie dobrze ;*