Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie to i już

Co myślicie o lasce, która niemal płacze bo chce wziąć ślub kościelny

Polecane posty

Gość wierna_kobieta
poczytaj sobie trochę o objawieniach

Gość sinhawatti
poczytajcie s e ten wywiad- zakonnik to chyba glosi wytycznne KK

ludzie, mylicie wiare i religie. x wiara to np chrzescijaństwo, religia to protestantyzm, katolicyzm, prawosławie...czyli opierające się na wierze chrześcijańśkiej zinstytucjonalizowane spoleczności ludzkie,.które różnią się pomiedzy sobą jakimiś detalami ale wiara jest taka sama. x ponadto nie trzeba mieć slubu by iśc do nieba, nie trzeba przyjmowac sakramentów by iśc do nieba, nie trzeba być nawet katolikiem ani w ogole wierzyc w boga aby iśc do nieba. to czy się pojdzie do nieba to poroststu jakiś rachunek plusów i minusów , dobrych i złych uczynków. x pojęci dobra i zła a także tego co jest dobre a co złe istniało na długo przed narodzinami Jezusa.

z tego co wiem KK nie traktuje objawień jako wiążących . Możesz w nie wierzyć - ale nie musisz . A wierzenie w objawienia jest o tyle niebezpieczne , ze łatwo dać sie zwieść . Dlatego też stanowczo lepiej opierać sie n a Piśmie Św które jest wystarczającym źródłem poznania Boga .

Gość etvas
nie oceniam ludzi ja kocham ludzi

ponadto nie trzeba mieć slubu by iśc do nieba, nie trzeba przyjmowac sakramentów by iśc do nieba, nie trzeba być nawet katolikiem ani w ogole wierzyc w boga aby iśc do nieba. to czy się pojdzie do nieba to poroststu jakiś rachunek plusów i minusów , dobrych i złych uczynków. no to mnie rozwaliło kompletnie ---ani w ogole wierzyc w boga aby iśc do nieba. to czy się pojdzie do nieba to poroststu jakiś rachunek plusów i minusów , dobrych i złych uczynków. tak to sobie wykombinowałeś ?:D:D:D

Gość etvas
może dorównam św.temu co ubrał worek

zacznij od tego jak na poczatku KK głosił c się dzieje z człowiekm po śmierci tzn co było wymogiem za życia by móc liczyć na raj i jak to się przez wieki zmienialo:D np podejście do dzieci które umarły np przy porodzie nieohcrzczone albo w łonie matki. przez wieki KK ewoluował w stronę tego że to co w KK się dzieje jest pomocą, wskazówką , drogą do zbawienia ale nie wymogiem🖐️

a gdzie j a twierdzę , że estem katoliczka ?:D bo tylko wierzący z katolikami ci sie kojarzą ? i bzdur nie wymyślaj , bo nawet na prowokacje są za głupie .

Gość etvas
i wtenczas Was zbanuje

sobory mogą sobie uzgadniac oc tylko zechcą , wymyślać co im sie żywnie podoba . Nie ma możliwości życia wiecznego jeśli nie uwierzysz w Jezusa i Jego Ofiarę - tka mówi Biblia . Reszta to głupoty .

Gość ente
allium jakiej Ty wiary jestes przerpaszam? jehowi czy zieloni?

biblia mowi również o tym że co papież na ziemi ustali będzie tak w niebie kumasz?:D dlatego KK , papież ma prawo ustalać dogmaty wiary, interpetowac zapisy pisma świetego.. x i to nie sa bzdury. nie musisz wierzyc w pismo świete i jezusa chrystusa żeby zostac zbawionym. takie jest stanowisko KK ...

Tym razem to znowu ja + ban x2 kręgi przynależności do Kościoła. Bo są ludzie, do których przez całe życie nie dotrze nauka o Jezusie Chrystusie, nie otrzymają łaski wiary. To, co innego niż świadome jej odrzucenie. Myślisz, że ktoś, kto przez całe życie ma Boga i Jego naukę w głębokim poważaniu, nagle w godzinie śmierci się w Nim zakocha? Szczerze wątpię. On sam wybierze dla siebie piekło.

" Gdy Jezus przyszedł w okolice Cezarei Filipowej, pytał swych uczniów: "Za kogo ludzie uważają Syna Człowieczego?" 14 A oni odpowiedzieli: "Jedni za Jana Chrzciciela, inni za Eliasza, jeszcze inni za Jeremiasza albo za jednego z proroków". 15 Jezus zapytał ich: "A wy za kogo Mnie uważacie?" 16 Odpowiedział Szymon Piotr: "Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego". 17 Na to Jezus mu rzekł: "Błogosławiony jesteś, Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie. 18 Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. 19 I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie". 20 Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem. " xxxx wiadomo ze nie pojawia się słowo papież w bibli:D ale e stolica piotrowa cos ci mowi? xxx twierdzisz że według nauczania KK do zbawienia wymagane jest wiara w jezusa i boga i udział w zyciu kościoła???? to masz jakies stare info

"Myślisz, że ktoś, kto przez całe życie ma Boga i Jego naukę w głębokim poważaniu, nagle w godzinie śmierci się w Nim zakocha? Szczerze wątpię. On sam wybierze dla siebie piekło." x nie rozumiesz, przez całe zycie nikomu krzywdy nie zrobił, żyje zgodnie z 10 przykazaniami ale nie wierzy że jezus byl synem boga albo że bóg itnieje ale potępuje wwedług 10 przykazań z wyjątkiem pierszych dwóch bo tak mu dyktuje sumienie. i co idzie do piekla tak? x macie zle info. kk, dogamty, obrządki itd cały kocioł to jest pomoc, najlepsza droga do zbawienia , według KK ale nie jest wymogiem koniecznym do zbawienia, nie ejst warunkiem bez ktorego zbawienie nie nastapi!!!!

Gość feeeee
przestancie pierdolic o jakims chujowym zbawieniu... sredniowiecze juz dawno za nami a wy tepaki dalej wierzycie w te brednie?

Tym razem to znowu ja + ban x2 ale on ma w sobie dobro i ok, może jest bliżej Boga niż niejeden wierzący. Bo można być wierzącym i mieć w głębokim poważaniu wszystkich naokoło, albo wielbić Boga jedynie językiem. Taka postawa moim zdaniem nie ma sensu i jest zwyczajnym zgorszeniem. Pisałam o ludziach, którzy mają też w głębokim poważaniu naukę J.Chr. , a więc przede wszystkim Jego przykazanie miłości, bo podobno to z niej będziemy sądzeni.

nie mowie o milosci na językach ale o czynach. wystarczy że będziesz przestrzegać szczerze i uczciwie 10 przykazań (nawet bez pierwszych dwóch ) i KK się w ogóle nie interesowac , nie brac udzialu żadnego i ic do raju. tzw nie rób drugiemu co tobie nie mile i kochaj blixniego jaks siebie samego. i to wystarczy:D takie jest stanowisko KK choć sie o tym glosno nie mowi:P i malo kto wie.