Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie to i już

Co myślicie o lasce, która niemal płacze bo chce wziąć ślub kościelny

Polecane posty

Gość feeeee
Tym razem to znowu ja + ban x2 no nie moge tez wykluczyc ze istnieje Spider-Man, Ironman, Superman i kranoludki... wez sie jebnij w ten durny leb

Tym razem to znowu ja + ban x2 Tylko, że w tym momencie wybierasz świadomie coś innego. Co innego, gdybyś usiadł i pomyślał: a może Boże, Ty istniejesz? Szukał Go itd, a co innego gdy świadomie mówisz: nie chce mi się w to wierzyć, mam w nosie Boga, Kościół itd. Wątpliwości możemy mieć wszyscy, normalne, ale to co innego niż świadome odrzucenie.

13:01 [zgłoś do usunięcia] feeeee Tym razem to znowu ja + ban x2 no nie moge tez wykluczyc ze istnieje Spider-Man, Ironman, Superman i kranoludki... wez sie j**nij w ten durny leb owszem ale wiara w istnienie tych wymienionych postaci nic ci nie da bez wzgledu na to czy sie finalnie okaze że miales racje lub sie myliles. x a w przypadku boga mozesz zyskac lub nie. bo dopiero po śmierci okaze sie czy bóg istnieje..i wtedy mozesz zalowac:D:D;d:D:D

Gość feeeee
nom, pewnie pochlona mnie moce piekielne

"Szukał Go itd, a co innego gdy świadomie mówisz: nie chce mi się w to wierzyć, mam w nosie Boga, Kościół itd. " nie rozumiem:D ty masz tak że stwierdzasz sobie "od dzis wierze w ufo i pyk! i od razu wierzysz?:P" x albo w cos wierzysz albo nie. nawet jesli mowisz mam w dupie koscioł ale żyjesz tak jak opisałem powyżej możesz być zbawiony, albo inaczej, nie masz zamknietej drogi do zbawienia. interakcja z KK nie ejst wymogiem koniecznym do zbawienia. x przyklad, mozesz miec w dupie KK i byc zbawionym ale przykladowo zabranienie dzieciom chodzenie do kośicoła z powodu własnego widzimisie itd a nie np ich bezpieczenstwa już jest złem. wazne sa czyny a nie wiara , wiara i KK mają być pomocą , wskazówką dla ludzi jak żyć aby p śmierci trafic do raju a przynajmniej nie trafic do piekla:D ale NIE WYMOGIEM, juz nie.

Gość I ja moze cos dodam...
Ze z moim narzeczonym zastanawiamy sie nad kwestia slubu czyli cywilny lub koscielny. A poniewaz bierzemy pod uwage czy finansowo damy rade bo slub koscielny i cale te przygotowania to drogo kosztuje. Dodatkowo wesele - niewazne jak duze byle zeby bylo bo inaczej rodzina sie obrazi :-S wiec myslimy ze moze wezmiemy cichy slub koscielny - my dwoje i para swiadkow. Ale tez zamiast niego wziac cywilny. Dla nas to nie ma znaczenia w jaki sposob wezmiemy, byle nasz zwiazek zostal sformalizowany bo bez tego nasze rodziny troche traktuja jak kule u nogi...

" 13:08 [zgłoś do usunięcia] feeeee nom, pewnie pochlona mnie moce piekielne" osobiscie wątpie:D moim zdaniem sa dwie opcje: albo nie ma nic po śmierci albo bóg jest i ssą dwie opcje: raj i brak raju. trzecia opcja niepotrzebna bo brak raju to wystarczająca kara na wiecnzosci

otóż nie...wcale tak nie mam...byłoby za łatwe. Ale co innego szukanie, a co innego świadome odrzucenie. No np. Ktoś wierzy, ale nagle Bóg nie spełnił jakiejś jego zachcianki i to już jest powód, aby skreślać wszystko.

Każdy ma...bo to nie my to zbawienie darujemy - na szczęście, bo tak to może mało kto miałby na nie szansę. Tylko, że wiara to coś więcej. Nie wierzę dlatego, bo ktoś mi tak każe, bo się czegoś boję czy z przyzwyczajenia, czy dlatego, że jest mi z tą moją wiarą fajnie. To może bardziej świadomy wybór, wybór miłości, może nieraz trudnej i niezrozumiałej, z buntami, znakami zapytania itd.

"kK mowi jednoczesnie, ze to (o czym ty piszesz czyli świadome odrzucanie KK i powiedzmy jezusa jako boga) oddala cie od boga ale nie zamyka drogi do zbawienia . utrudni ci zbawienie ale nie uniemozliwi" - zgadzam się.