Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość maminek13
Michasia kobieto ale ty schizujesz i sie nakreczas! Wez dziewczyno poczekaj spokojnie do tej srody, idz na zakupy albo film obejrzyj, co ma byc to bedzie. Co Ci daje takie schizowanie i wypisywanie tcyh postow?

Gość polla303
2 testy raczej się nie mylą, Ja pamiętam zrobiłam jeden i to była ciąża a druga kreska była ledwo widoczna, ale ja wiedziałam, że to na pewno ciąża, bo staraliśmy się o dziecko. I teraz to szczęście ma pól roku:)

Gość polla303
Na pewno się udało:) ale zawsze jakaś niepewność i niepokój jest. Będzie dobrze, nie martw się.

Gość polla303
Cos o tym wiem, też długo się staraliśmy, później niepokój, stres przed wizytą u lekarza i ten upragniony widok na monitorze, niezapomniane przeżycia, a usłyszeć bicie serduszka, coś pięknego. Ja miałam troszkę problemów z ciążą, byłam na lekach, musiałam dużo leżeć i nic nie robić. ale było warto, ale witaminki możesz już brać, bo są bardzo potrzebne Tobie i dzidzi.

do srody juz nie daleko, jeszcze tylko wtorek hihihi:P tez tak mialam ze malo jaja nie znioslam z nerwow, czekalam na kolejna wizyte jak na zbawienie! zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze i na USG zobaczysz malenkiego "ludzika" :)

Gość polla303
Pierwsza wizyta to oczywiście wywiad, badanie pochwy, sprawdzenie m.in długości szyjki i usg dopochwowe, na następnej wizycie będzie już normalne. Lekarz załóży Ci kartę ciąży, wypiszę witaminy, poda datę porodu, powie jak długi jest dzidziuś:)

Gość polla303
I skieruję Cię na badania, krew mocz toksoplazmoza itp

powaznie nie bylas nigdy u ginekologa?? wow.... tak, oczywiscie bedzie wywiad i USG dopochwowe zeby oczywiscie potwierdzic ciaze w 100%, to nic strasznego, truche dyskomfort, ale trzeba wiedziec ze wszystko wporzadku :)

Gość porannarosaaa
Jestem :) Juz po zakupach. Michasia nie ma sie co stresować, ja ide w czwartek na kolejną wizyte i tez sie troche martwie czy wszystko ok. Bardzo bym juz chciała poczuć ruchy dziecka, wtedy bym przynajmniej wiedziała ze nic mu nie dolega :)

Gość porannarosaaa
Michasia a ile sie staraliście? U mnie to w miare szybko poszło mimo ze mam tyłozgięcie macicy bo tylko 4 miesiące sie staraliśmy i sie udało :) Magda0013 - a długo sie staracie?

Gość Kolejna infantylna porażka
umysłowa ledwo zobaczyła dwie kreseczki, już leci pochwalić się "mamusiom", będzie się podniecać każdą, najdrobniejszą reakcją swojego organizmu, tworzyć "słitaśne" posty i stopki z dużą ilością uśmieszków, serduszek i kwiatków :O 21 lat, to zapewne studia masz już skończone, prawda? W sumie po co ślęczeć nad trudnymi książkami, jak można ślęczeć na Kafe i hodować "brzusio". A tatuś dziecka? Tylko trzy opcje: albo pracuje na chwalebnym etacie typu "budowlanka itp." albo złapałaś syneczka bogatego tatusia z miejscem w firmie tatusia (tak czy owak będzie Cię utrzymywał) albo niewiele robi, ale nic nie szkodzi, bo rodzice wam pomogą. Tak czy owak, jesteś kolejną smarkulą bez ambicji, na najlepszej drodze do ubezwłasnowolnienia zawodowego i mentalnego. Do ginekologa nawet nie zdołałaś trafić nigdy w całym życiu, ale w ciąże zdołałaś zajść, kiedy powinnaś zajmować się jeszcze czymś innym 🖐️ Ludzie, kto w dzisiejszych czasach świadomie płodzi dziecko, mając 21 lat? :O A potem się dziwi, że "dzidzi" wcale nie takie "słitaśne" i w sumie to wcale nie jest takie zabawne, jak się myślało. A tatuś dziecka najczęściej daje nogę i tyle go widziano :O

Gość porannarosaaa
o jezu teraz przeczytałam. Dlaczego nie byłaś wczesniej u gina?

do Kolejna infantylna porażka widac ze oceniasz innych po wlasnym przykladzie... ktos w wieku 21 lat moze studiowac zaocznie i miec natyle wsparcia od strony rodziny, ze bez NAJMNIEJSZEGO problemu pradzi sobie z wychowaniem dziecka o innymi obowiązkami... a jak Ci to wszystko tak strasznie nie pasuje to po prostu NIE CZYTAJ

co ty możesz wiedzieć?!!!!!! akurat moj narzeczony nie ma pracy u taty w firmie!!!!!! nie ma nawet już taty bo niestety zmarl na raka!!!!!!!!!! nie pracuje nawet na budowie ani nigdzie podobnym!!!!!!!!!! jest kierowcą!!!!! gówno wiesz i się nie wpierdalaj tam gdzie Cię nie proszą!!!!!!!!!!!!!! półtora roku się staraliśmy

Gość porannarosaaa
Magda to jeszcze troche przed tobą bo rzadko komu wychodzi tak od :pierwszego strzału" hehe chodź znam ludzi, np moja kumpel która była tak płoda ze od razu wyszło ;p

Gość porannarosaaa
Taki teksty najlepiej ignorowac. Bez stresu...

dokladnie jak ktos pisze takie bzdety to dziewuszki nie bulwersujcie sie tylko poprostu "olejcie" taka osoba, najzwyczjniej to zignorujcie... kurcze ale moja maluszek slodko kopie :)

Wiem,ale to nie jest miłe kiedy jest całkiem inaczej i narzeczony do wszystkiego niestety musiał sam dążyć,bo tata bardzo wcześnie odszedł (chorował) jesteśmy razem 7 lat w sierpniu mieliśmy zaręczyny na 21 września 2013 r. planujemy ślub niezły psikus prawda? orkiestrę i salę mamy już zarezerwowaną:)

Gość polla303
Nie ważny jest wiek, tylko dojrzałość do bycia matką. Ale nie być jeszcze u gina to troszke dziwne, to jak starałaś się o dziecko? Ja przed staraniami poszłam do gina przebadać się i dowiedzieć czy jestem zdrowa i czy mogę starać się o dziecko. Cytologia to np. podstawowe badanie które powinnaś sobie zrobić przed staraniami.