Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość porannarosaaa
ale teraz policzyłam autorce na jakims kalendarzu ciąży i tez wychodzi 13 tydzien. Faktycznie. No to nic tylko pogratulować :) Autorko, mnie też doskwierają okropne bóle krzyża - to normalne. A co do głowy ja też przez jakiś czas miałam takie napięciowe bóle głowy tylko że mnie bolała po prawej stronie i o dziwo, pomogła na to No-spa. Nie wiem czemu mnie tak ta głowa bolała, chyba z tych emocji ;p No-spe możesz spokojnie brac jeśli cie np brzuch boli. Ja biore bo mam niestety torbiel na jajniku i czasami daje o sobie znac...

Gość porannarosaaa
ale ja sie nie sprzeczam :P hehe

a gdzie tam ja sie nie sprzeczam, ja tylko mowie :) no skoro bylam monitorowana to inna sprawa :) lekarze na jakiejs podstwanie musza stwierdzic w ktorym jest sie tygodniu a na karcie ciazy ma sie 2 terminy, z ostatniej OM i z USG i ja tez mam tam 2 rozne terminy (kilka dniu roznicy) :)

Gość porannarosaaa
Mama2013Luty a moge spytac kiedy sie dowiedziałaś o płci dziecka? Bo ja "poluje" na dziewczynkę :p A ty autorko, faktycznie, nie zastanowił cie juz wczesniej brak @? Bo naprawdę długo zwlekałaś z testami...

Gość porannarosaaa
Mama2013Luty - ja na karcie ciązy mam tylko w rubryce "tydzień ciązy" wpisane "11" i jest to z dnia ostatniej wizyty czyli 27.09.

nie koniecznie, ja poczulam ruchy w 20tc, czyli calkiem nie dawno, a teraz to juz czuje regulrne kopniaczki :) ja plec poznalam dokladnie 5 wrzesnia w 17tc :)

Gość porannarosaaa
Michasia ruchów jeszcze nie masz prawa czuć. Ono tam jest i sie rusza ale ty tego jeszcze nie czujesz bo chronią go płyny. A tak pozatym to gratuluje "bezobjawowego" przejścia przez pierwszy trymestr... Ja to umierałam :P

a to nie wiem :P ja pisze tak jak jest u mnie na to patrzone, ale slyszalam ze niektorzy lekarza patrza od doaty mniemanego zaplodnienia ja udzielam takiej informacji jakie sama uzyskalam :P no to juz niedlugo bedziesz mogla zobaczyc plec, no oczywiscie jezeli dzidzia pokaze :) ok ja lece do lekarza, odezwe sie pozniej! :)

Gość porannarosaaa
Michasia, gdyby była pozamaciczna już dawno byś to poczuła, dlatego że jest to bardzo bolesne i już w pierwszych tygodniach baaaaaardzo by cie bolał brzuch (jajowód) a do 13 tygodnia mogłabyś już nie dożyć, bo dziecko w tym tyogodniu jest już wielkości pomarańczy i gdyby umiejscowione było w jajowodzie, ten już dawno by peknął. Wybacz ze tak drastycznie to opisałam ale naprawdę nie masz sie czym niepokoić. Biegnij do apteki po witaminy dla ciężarnych!

Gość porannarosaaa
Takie bóle są normalnie, nie ma sie co niepokoić. A co do ciąży obumarłej, to po co odrazu zakładać, że coś jest nie tak? Ja też idąc na wizytę, umierałam ze strachu czy zobaczę to bijące serduszko i jak tylko lekarz zaczął mi robić USG zaraz na monitor patrzyłam czy tam coś pika. A jak poszłam w 11 tyg do lekarza to też sie zamartwiałam czy będzie sie ruszało itp a ona już rączkami wywijało i nózke sobie wyprostowało jedno. Lekarz się śmiał, że co ona tam wyprawia i że ma nosek zadarty ;p dlatego bez stresu. Pamiętaj, że 95 % dzieci rodzi się zdrowych i beż żadnych probemów. Moja mam o ciązy z moim bratem doswiedziała sie w 5 miesiącu dopiero, a przez ten czas brała jakieś silne anybiotyki i wogóle sie nie oszczędzała i brat zdrowy. DLatego nie ma sie co denerwować ;p

Gość porannarosaaa
No piękne dwie krechy ;p Nie ma co wydawać kasy na kolejny test bo przy tak wyrażnej kresce raczej nie ma mowy o pomyłce. Idź jak najszybciej do ginekologa. Musi ci zrobić badania, krwi, moczu, musi ci określić grupę krwi, zrobić cytologię, czy nie masz jakiejś infekcji, pewnie zrobi ci wymaz, ale nie wiem czy już na pierwszej wizycie. Skoro to jest juz 13 tydzien to myśle ze od razu ci karte ciązy załozy lub zaraz po zrobieniu badań.

Gość porannarosaaa
temat zapisuje z ulubionych :) je tez lece na zakupy. Do potem.

Gość napiiisze w ten sposob
Mi lekarz wyznaczyl termin z OM. I mimo, iz na usg wychodzilo wczesniej niz z OM, do konca trzymalismy sie pierwszego terminu. USG nie ma co sie kierowac-dzieci rozwijaja sie i rosna roznie. Urodzilam dzien przed terminem z OM.

Bóle brzucha są normalne, bo ja spodziewałam się okresu(ale i też liczyłam się z ciążą ale nie tak szybciutko) no i wyczekiwałam tego okresu,minął jego termin,dalej cisza a brzuch bolał.I bolał jak na nadchodzący okres właśnie,potem zrobiłam test i wyszła ciąża.Jeśli chodzi o bóle głowy i pleców to akurat tego jako objaw ciąży nie miałam, bóle pleców dużo później jak już brzuch robił się większy.

no ja juz po wizycie, badania na HIV oczywiscie ujemnie (choc zawsze mimo wszystko jest jakis stres) szyjka dluga i zamknieta. USG nie mialam robionego ale za tydzien ide do innego lekarza (chodze do 2) i jego poprosze o USG, ciekawa jestem jaki jest juz duzy brzuch na poczatku ciazy boli tak jak na okres, a jak boli to zanzcy ze rosnie :) zobaczycie wszystko bedzie dobrze,ja tez sie zamartwialam ale jakos przetrwalam ten okres :)

Gość polla303
Witam, rzeczywiście długo zwlekałaś z testem.Często tak jest, że kobiety dowiadują się w dopiero w 3 lub 4 mieśiącu, bo nie mają szczególnych objawów. Jak dla Ciebie to dobrze, że tak fajnie zniosłaś 1 trymestr

Gość polla303
Czemu? skoro wszystko na to wskazuje

Gość gratulacje moje :)
Ciaza moze byc mlodsza jak masz nieregularne cykle,bo owulacje moglas miec pozno. Skoro tak sie zdarzalo to i teraz moglo byc. Bedziesz miala dwa terminy, jeden z OM a drugi z usg i mozesz miec w takiej sytuacji duza rozbieznosc,ale wszystkiego sie dowiesz na wizycie :) ja zaczynam 20 tc,to moja pierwsza ciaza,a dzidzia juz kopie jak szalona od 2 tyg :) a plci dowiedzialam sie w 13 tc,wiec nie bedziesz dlugo zyla w niepewnosci :) trzymaj sie i niedenerwuj sie,praktycznie 1/3 juz za toba :)