Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość wyslac Michasie do szkoly!!!
Mochasiu droga a co studiujesz jesli mozna wiedziec? I od razu zaznaczam, ze nie chce abys poczula sie urazona moimi poprzzedimi opiniami, po prostu sprawiasz wrazenie malo rozgarnietej:(

Gość porannarosaaa
a co cie to interesuje co ona studiuje, skoro z góry załozyłaś, że kończy gimnazjum? A moje "INO" to pikuś z twoimi "13 MIESIĄCAMI". A tak poza tym to jestem hanyską z dziada pradziada i jestem z tego dumna. Więc czasem mi sie zdarzy wtrącić w zdanie jakieś śląskie słowo. Nie wstydze się tego kim jestem.

sorki Laski,ale może piszę jak mało lata ale naprawdę się bardzooo martwię. Nie muszę się tłumaczyć co studiuje,ale skończyłam szkołę i nie chodzę do gimnazjum. Sama dziecka również nie będę wychowywać i nie złapałam chłopaka na dziecko!

hmmmm. Ja nic o gimnazjum nie pisalam, moze przeczytaj inne wypowiedzi a pozniej mnie atakuj. Co to jakis wstyd ujawnic co sie studiuje? Chyba Michasia powinna sie cieszyc, ze sie jeszcze uczy a mnie po prostu interesuje co studiuje. Jesli nie napisze to najwyrazniej studiuje Lopatologie stosowana:)

Gość hahahahahaha........
małolata się pisze razem droga studentko:)

Gość JaśniePani
A czy ona ma jakiś obowiązek napisać ci co studiuje? Śmieszna jesteś, uzurpujesz sobie prawo określania kogoś po tym, że nie zrobi tego co sobie życzysz. Chyba z tobą coś nie halo.

Michasia czym ty sie denerwujesz? Idziesz jutro do lekarza i wszystko bedzie jasne. Ja sie tylko dziwie ze ty w 13 tyg obudzilas sie nagle ze moze w ciazy jestes. Przeciez chyba brak okresu powinien cie zdziwic. Nie zastanowilo Cie to? Jesli do tej pory okresu nie masz to pewnie jestes w tej swojej upragnionej ciazy. Co tak schizujesz?

Gość JaśniePani
hahahahaha. Tu jest sporo błędów, nie przeczę, ale co z tego? Może studiuje jakiś kierunek techniczny i leje na pisownię, a i tak będzie miała lepszą pracę po takim kierunku niż panie po studiach językowych. A może nie skupia się na ortografii jak sporo moich znajomych, którzy założyli własne firmy i kręcę biznesy bo mieli pomysł na siebie, a skończyli jedynie szkołę średnią i to wcale nie z dobrymi wynikami. Nie oceniaj ludzi po pisowni, bo możesz się bardzo pomylić. Wielu ludzi ze świetną ortografią siedzi na bezrobociu.

Pisałam,że przed dietą miałam tak niekiedy,że nie dostałam miesiączki no,ale teraz nie mam już dość długo z trzy tyg temu ledwo z łóżka wstawałam tak mi było niedobrze,ale nagle kilka dni temu to przeszło?! mam nadzieję,że jutro będzie mój najszczęśliwszy dzień w życiu.

Michasia a z jakiego miasta jesteś?

JasniePani ale mam zlew z Ciebie "A może nie skupia się na ortografii jak sporo moich znajomych, którzy założyli własne firmy i kręcę biznesy bo mieli pomysł na siebie, a skończyli jedynie szkołę średnią i to wcale nie z dobrymi wynikami". A ty jakie biznesy krecisz? Jazda na traktorze i rozwozenie gnoju po okolicznych wsiach? Tak tez mozna sie podobno dorobic:) i to bez szkoly:)

pytam bo u mnie w klatce jedna Michalina mieszka:) Szczecin? Nie pisz jak nie chcesz.

Gość porannarosaaa
Dobra, może tekst o gimnazjum nie ty napisałaś, ale nie zmienia to faktu, że najeżdżasz na autorkę, jakby ta naprawdę miała 14 lat. Przecież jest dorosłą kobietą. Może to, że nigdy nie była u gina nie jest mądre, ale kobieta, która pierwszy raz jest w ciąży nie musi wszystkiego wiedzieć na ten temat (chodzi mi o to bicie serduszka), od tego jest lekarz, który wszystko wytłumaczy. To, że dziewczyna sie przejmuje to chyba dobrze o niej świadczy, co z tego, że ma 21 lat a zaczeła się starać jak miała 19? To coś zmienia? Niektóre starsze kobiety rodzą dzieci a potem je wyrzucają do śmietnika. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Moja koleżanka miała 16 lat jak urodziła dziecko i mały miał jak pączek w maśle. Rodzice jej bardzo pomogli, fakt, ale dziewczyna skonczyła szkołe i jest odpowiedzialna a mały jest naprawdę wychowanym dzieckiem. A zaś inna "pani" którą znam, która ma de facto ok 30 lat, swoją 3 dzieci, każde z kimś innym zrobione zostawia matce ciągle bo sama po dyskotekach się szlaja. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Najważniejsze, że ona chce tego dziecka, a jeśli chce, to będzie je wychowywała z miłością i co z tego, że jest na utrzymaniu faceta? Jeśli im to pasuje, to nikomu nic do tego. Wiele kobiet siedzi w domu i wychowuje dzieci i są przez to gorsze? Nie mówie tu oczywiście o takich co do roboty nie pójdą ale dziecka też wychować jakoś porządnie nie potrafią, ale o takich co nie pracują, ale dzieci są dopilnowane i wychowane na porządnych ludzi bo matki poświęcają im czas.

Gość porannarosaaa
Michasia bo mdłości i złe samopoczucie zwykle ustępują w drugim trymestrze a właśnie w niego weszłaś. To naprawdę nic niepokojącego.

Porannarosa ja sie z Toba zgadzam. Nie neguje faktu, ze nawet mlode matki moga obdarzyc swoje dzieci miloscia (nawet lepiej niz te starsze). Mi tu chodzilo jedynie o poziom intelektualny autorki topiku, ktora stara sie o dziecko juz poltora roku a z jej wypowiedzi wynika, ze niewiele oleju ma w glowie (nie byla nigdy u gina, mysli ze w 13 tyg mozna uslyszec serce dziecka no i te infantylne teksty co chwila jak to sie martwi itp). Moze zamiast sie starac poltora roku o dziecko to trzeba tez sie postarac o to, zeby wyjsc na ludzi i cos soba reprezentowac. Nie chce po niej jechac dalej ale sama przyznaj, ze za rozgarneita to ona nie wyglada:(

Gość JaśniePani
wysłać michasie do szkoły - ja pracuję w Kancelarii Radcy Prawnego na stanowisku starszy referent. Moja mama jest za to po szkole zawodowej, urodziła mnie w wieku 21 lat, czasem pisząc robi błędy, a jest najwspanialszą mamą pod słońcem!!! Zawsze miała dla nas - dzieci czas, teraz dla wnuków. A miałam przyjaciółkę której mama pracowała na dyrektorskim stanowisku, pewnie nie robiła błędów w pisowni :P za to nigdy nie miała czasu dla dzieci, chodziły brudne, głodne i spragnione czułości, w sumie "mama" to dla nich było jedynie hasło. Także jeszcze raz powtórzę - nie wsadzaj ludzi do jednego wora, bo to świadczy tylko o tym, że to ty jesteś prymitywna.

ej,ej....to jest podobno post o ciąży,a nie o szkole,ortografii i innych tam jeszcze glupotach,wiec jak ktos nie chce czytac to niech nie czyta i glupio nie komentuje,bo szkoda tylko czasu na to. a jesli chodzi o temat to zycze szczescia i powodzenia i wielu wspanialych chwil w ciagu tych 9-ciu miesiecy :) ja mam 32 lata i az dziwi mnie ze mlode dziewczyny-kobietki tak niecierpliwie czekaja na dzidziusia,bo ja jak mialam 21 l.to bylo troche sianka w mojej glowie...ale teraz jeste szczesliwa mama dwojki dzieciakow,nie mialam zadnych dolegliwosci w ciazy,ale wiadomo ze zawsze cos tam boli,a to nogi a to plecy,a to brzuch,ale trzeba czekac konca bo to najwspanialsze co moze byc:)tak wie powodzenia:)*

Gość Mama2010,2011
Tak czytam i oczom nie wierze... Kobiety kobietom wilkiem. Czas ciąży i przeżywanie jej jest każdej kobiety odmiennym stanem. Jedna może popadać z euforii w depresję. Inna przyjmuje ten fakt ze stoickim spokojem i nie podnieca ją myśl bycia matka. To wszystko hormony. Ale jedno jest niezmienne : otóż każda nosi pod sercem SWOJE dziecko i nie jest ważne czy będzie się nim opiekować sama czy z ojcem malucha. To ona nosi tomaleństwo przez prawie 10 miesięcy. Mój mąż miał dosyć słuchania o tym jak maluch teraz może wygladac, o tym czy szyjka jest zamknięta czy otwarta, ale ja tym żyłam. Szłam spać i wstawałam z myślą o tym, że będę mamą! Moja pierwsza ciąża niestety nie dotrwała nawet do I trymestru ale nie poddaliśmy się. Czasami myślę, że dziecko samo wybiera sobie czas, kiedy mają pojawić się te dwie czerwone kreski na teście, które u Wszystkich kobiet wywołują miękkie kolana. Także nie oceniajcie czy ktoś za wcześnie czy za późno. Czasami nie mamy wpływu na to co nam los przyniesie

Michasia wrzuc na luz! To ja sie juz wynosze z tego topiku, nie chcialam Ci na zlosc zrobic. Widze, ze nic do Ciebie nie dotarlo. Nie zamieraz dalej tu po Tobie jechac. Znalazlas tu kolezanki jak widze, ktore Ci doradzaja i wspieraja i niech tak zostanie. Trymam za Ciebie kciuki jutro, niech Ci sie uda. Ja spadam Papa

Gość JaśniePani
wyslac Michasie do szkoly!!! - skoro już tak wszystkich pouczasz, to wiedz o tym, że jeśli "jedziesz" po kimś, co ewidentnie tutaj czyniłaś, to nie używaj zwrotów "Ty", "Ci", "Tobie" itp. kierując do tej samej osoby, bo pisząc je dużą literą, oznacza to, że darzysz kogoś szacunkiem, a przecież tak ewidentnie nie było.

Gość porannarosaaa
Michasia nie odchodź :( Miej w dupie te zazdrosne baby. Zobaczysz, że te wszystkie karierowiczki, dla których 4 fakultety są ważniejsze od rodziny jeszcze zapłaczą, jak dupa się postarzeje a one będą chciały dziecko a tu nie będzie szło. Nie ma się co przejmować, masz tu kilka życzliwych osób i z nimi trzymaj a reszta niech spada. Ja osobiście czekam i kibicuje jakie wieści jutro nam przyniesiesz.

Gość mamamaaaaaaa
michasia wszystkiego dobrego :)) odezwij sie jeszcze i daj znac :))

Michasia :-)) :-)) :-)) nie przejmuj sie tymi wszystkimi glupimi wpisami, ja i inne dziewczyny tu jestesmy po to aby Ci pomoc, pogadac doradzic, sa tu dziewczyny na roznym etapie ciazy i jedna od drugiej moze sie czego dowiedziec :)