Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość porannarosaaa
Michasia to taka miłośc od szkolnych lat? Hehe chyba rzadko juz spotykana ;p Mama2013Luty - zazdroszcze tych ruchów. Ja póki co to wyczekuje chociażby najmniejszego "smyrnięcia" ale narazie nic :D

Gość polla303
troche dziwne. Starać się o dziecko a jednocześnie rezerwować sale i orkiestrę na ślub? Tak wszystko na raz?

no u mnie to byla wpadka z ktorj sie baaaardzo ciesze i przed ciaza nie robilam zadnych badan a teraz (w 9tc) dowiedzialam sie ze mam toxoplazmoze ( na szczescie maluszek zdrowy :) ) i z tego powodu musze do konca ciazy brac antybiotyk 3 razy dziennie..... ponadto w 20tc okazalo sie za mam jakies tam problemy z tarczyca no i znow kolejne leki... koniec koncow z malym wszystko ok ale to dodatkowe stresy... nastepnego maluszka juz mam nadzieje sobie zaplanowac i zadbac o wszystkie potzrebne badania... :)

Gość porannarosaaa
pola303 - pytam ciebie jako najbardziej doświadczoną ;p Moja koleżanka wczoraj zjebała mnie jak psa bo sie po brzuchu masowałam (bolała mnie wątroba, bo zjadłam coś cięzkostrawnego a jestem bez woreczka żółciowego) bo niby nie można sie po brzuchu masować że tym można skurcze wywołać i zebym nigdy prze nigdy tego nie robiła bo poronie. (ona miała ciąze zagrożoną i jej lekarz tak powiedział) Mi sie wydaje ze grubo przesadza. A tobie coś wiadomo na ten temat?

no i ma racje jak bylam w szpitalu w 20tc to bolalao mnie podbrzusze i zauwazyla to polozna i sie na mnie wydarla ze jeszcze wywolam tym skurcze!! powaznie, az sie przerazilam i nie pozwalam nikomu glaskac, jak chca dotknac to niech poloza poprostu reke ale niech nie glaszcza :D

Gość porannarosaaa
Mama2013Luty - a to nie zagraża dziecku? Ja mam kota i też troche sie obawiam tej toxoplazmozy ale badan nie robiłam pod tym kątem jeszcze, może powinnam? Co ci lekarz powiedział?

Gość polla303
Ja masowałam brzuch czasami, oczywiście bardzo delikatnie, kładłam rękę na brzuszku i wtedy dzidzia się odzywała:) i jakos nic się nie stało. Myślę, że to jakiś zabobon.

Gość Kolejna infantylna porażka
O, czyżby agresja? :) Pokazujesz swój prawdziwy poziom? Cóż, trudno czegokolwiek oczekiwać po lasce, która mając 19 i pół roku zaczęła płodzić dziecko, zamiast myśleć, co zrobić innego z resztą swojego życia (edukacja przede wszystkim). Rozumiem, że wymyśliłaś tylko zostanie mamusią dzidzi jak najszybciej i posadzenie tyłka na utrzymaniu faceta (nawet macierzyńskiego Ci się zapewne nie chciało uzyskać, przez jakąkolwiek pracę przez jakikolwiek okres czasu). Ale grunt, że Twój chłopak jest kierowcą i może Cię utrzymać ze swoich 2-3 kawałków, które zarabia ;) Ze swojej wsi nawet do ginekologa nie dotarłaś (za daleko? maluch się zepsuł? ;) ), ale weselicho z brzuchem będzie :P Aha, jak chcesz towarzystwa wzajemnej adoracji, to idź na zamknięte forum, tam sobie możesz słodzić z innymi Tobie podobnymi. Tu jest kafe, moja panno ;)

Gość porannarosaaa
No ale ja nie masuje tego brzucha non stop, czasem sobie pomasuje tak przez chwilę ale to bardziej jest takie delikatne głaskanie.

"nie pracuje nawet na budowie ani nigdzie podobnym!!!!!!!!!! jest kierowcą!!!!!" No, to rzeczywiście, przepraszam, kajam się za tę pomyłkę ;) To był tylko przykład z tą budowlanką niezbyt rozgarniętego zajęcia, kierowca też pasuje jak znalazł, nie załapałaś :) W sumie nic dziwnego, że się nie edukujesz, nie ma za bardzo z czym. Rzeczywiście płódź te dzieciaki, przynajmniej na ZUS nam zarobią :D

nie wiem, ja jednak wole nie glaskac :P porannarosaaa popros lekarza aby dal Ci skierowanie na to badanie, oczywiscie absolutnie nie dotykaj kuwety - popros partnera aby to robil i po kazdym kontakcie z kotem myj dokladnie rece

Dobra, Michaśka, nie zrozumiesz :) Po prostu są dziewczyny, które nie mają żadnych ambicji, pragnień, dążeń, ani pomysłów na siebie i życie. Takie dziewczyny wychodzą za swoich pierwszych chłopaków i osiągając wiek zdolności do rozrodu, momentalnie ten rozród uruchamiają. Nie mają wykształcenia, pasji, horyzontów i niczego poza "dzidzią" i mężem-robotnikiem. Jesteś taką dziewczyną i w sumie rzeczywiście niepotrzebnie po Tobie jadę :) Ty wyżej dupy przecież nie podskoczysz (taką Cię Bozia stworzyła i taką jesteś) :) Powodzenia 🖐️

Gość porannarosaaa
kuwety nie dotykam od początku ciązy, mój to robi ;p Zmusiłam go ;p No ale ciężko by mi było kota nie dotykać, ponieważ ona z nami śpi i wogóle w całym domu jej pełno ;p Ale zrobie te badania tak na wszelki wypadek.

Gość polla303
od tego delikatnego głaskania brzucha nic dziecku nie będzie, ja nawet delikatnie pukałam w brzuch jak mała za długo się nie odzywała. nawet moja lekarka na usg pogłaskała energicznie brzuch bo dzidzia nie chciała twarzy pokazać:)

MAMA2013LUTY - proponuję wstawić jeszcze ze dwa serduszka i usteczka do stopki, będzie jeszcze "słitaśniej" :P Nic dziwnego, że tak dobrze rozumiesz autorkę. :)

Gość porannarosaaa
do tego wyżej, a może poprostu zajmij sie swoim cudownym zyciem po studiach z 300000 zł na koncie. Kazdy zyje jak chce i nikomu nic do tego.

Gość porannarosaaa
Zrobie zrobie :) A teraz widze, że masz termin porodu na walentynki :D Ale fajnie oby ci sie udało urodzic w ten dzien. Fajny prezent :) Ale róznie to bywa czasem wczesniej a czasem przenoszona ciąża wiec kto tam wie :)

no a 15 lutego mam urodzinki wiec z pewnoscia bedzie ciekawie :) na kazdym USG ten termin wychodzi roznie, mialam juz na 13 i 21 lutego, no zobaczymy jak to wydzie w rzeczywistosci, natomiast na karcie ciazy mam wpisany 14 luty :)

Gość mama_mloda bo 26latek
michasia jesli nie bierzesz kwasu foliowego to kup jeszcze dzis i bierz choc juz troszke jest późno.. nawet bardzo poźno ale lepiej poniej niz wcale

Gość porannarosaaa
Michasia nie kupuj samego kwasu foliowego lepiej juz od razu kupic witaminy dla ciężarnych. Ja biore Prenatal Classic i tam jest juz wystarczająca dawka kwasu foliowego ze nic już oprócz tego nie biore.

Gość mamamaaaaaaa
ja takze polecam prenatal classic :) takze bralam te witaminy :) michasiA A kiedy do lekarza idziesz ??