Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość oj tam, oj tam :)
mama luty - gdzie usg genetyczne w 1 trym kosztuje 130 zl ? i co moze wykazać ?

poczytaj na google, wszedzie sie je robi i jezeli dziecko ma wiele wad to mozna ciaze usunac, tak jest w naszym polskim prawie w kazdym razie w Rzeszowie kosztuje 130 zl, chcialam zrobic, lekarz powiedzial ze nie ma takiej potrzeby ale ze jesli chce to oczywiscie moge i ze lepiej zrobi polowkowe bi juz widac wszystko ladnie i go posluchalam i nie zaluje :)

Gość porannarosaaa
Ja też nie narzekam na mojego lekarza, bo to co powienien wszystko robi, ja dzisiaj przyszłam do przychodni to jak mnie tylko zobaczył wychodząc z gabinetu, jak siedziałam w poczekalni zagadał do mnie, jak sie czuje i wogóle taki miły jest. Ja to wogóle wyjątkowo spokojnie ta ciaze przechodze. Jak się starałam, to też dołączałam do kafeteryjnych grup "staraczek" hehehe podniecałam się wszystkim, emocję kiedy ten okres itp, a kiedy przechodziłam troche "kryzys" w związku, bach! Nawet nie wiedziałam, kiedy minął termin spodziewanej @, i kiedy zaczęłam to liczyć okazało się, że już minał tydzień wcześniej. Byłam wtedy w pracy i pobiegłam na przerwie do apteki obok i test robiłam w ubikacji w pracy hehehe i szok jak zobaczyłam te 2 krechy. Oczywiście w tym momencie kryzys zażegnany, bo mój M to mnie na rękach nosił potem, a ja zaczełam sie tak źle czuć ze nie miałam siły siedzieć na forum... Dopiero teraz, jak w koncu w domku siedzie, odpoczełam troche i dolegliwości ciążowe minęły mam wogóle ochote by tu siedzieć i z wami pisac hehehe i własnie tak bez większych emocji, tzn oczywiście ze sie ciesze, jakos to przeżywam, ale większe emocje były kiedy czekałam na okres i go potem dostawałam hehehe a jak w koncu nie dostałam to jakis taki mnie spokój ogarnął.

Gość porannarosaaa
ja też nie mam problemu z wejściem do lekarza, bo zapisują na godziny i jak wchodze to zawsze pusto jest, max 1-2 kobiety siedza i to wszystko.

Gość porannarosaaa
i proszę wpisywać się do naszej tabelki!

kopiowac i sie wpisywac! :) nick.....................wiek............tydzien ciazy...............miejscowość MAMA2013LUTY........22....................25............. ...............Rzeszów porannarosaaa.........23....................15............ .Siemianowice Śląskie

Gość pytanie do porannarosa
gdzie chodzisz do ginekologa? do siemianowic? on jest na nfz?

Gość porannarosaaa
Do dr. Pająka i chyba jako jeden z nielicznych przyjmuje teraz na NFZ. wszystkie inne przychodnie jakie znam zrobiły sie prywatne :/

Gość Mama2010,2011
[zgłoś do usunięcia] MAMA2013LUTY kopiowac i sie wpisywac! nick.....................wiek............tydzien ciazy...............miejscowość MAMA2013LUTY........22....................25............. ...............Rzeszów porannarosaaa.........23....................15........... . .Siemianowice Śląskie ' ' Mama2010,2011........31..............2 dzieci......... Częstochowa. ' II kreseczki - 25.06.2012 14.02.2013 - czekam na Ciebie mój Synku Skarbie :*

Gość Mama2010,2011
pisze z tel więc mam trochę ograniczone możliwość z kopiuj- wklej także przepraszam Mama2013luty za brak całości bo jest super, ale tak mi weszło :( szkoda, ze swoim dodaniem się do tabelki zepsułam Twój wpis :(

dzieki :) a gdzie on przyjmuje w tych siemcach? zleca ci badania też na nfz?

aha no i gdzie on w szpitalu pracuje, jak z porodem potem?:)

Gość mlodaaaa21
nick.....................wiek............tydzien ciazy...............miejscowość MAMA2013LUTY........22....................25............. ...............Rzeszów porannarosaaa.........23....................15........... . .Siemianowice Śląskie ' ' Mama2010,2011........31..............2 dzieci......... Częstochowa. mlodaaa21.................21................11.............poznan

witam dziewczyny!!! kolejny mam nadzieje ze mily dzien,ze moje maluchya nie dadza mi popalic :)tak wiec wam tez zycze milego dnia...i duzo slonca bo jakos tak widze ze przebija sie troche przez chmury :) nick.....................wiek............tydzien ciazy...............miejscowość MAMA2013LUTY........22....................25............. ...............Rzeszów porannarosaaa.........23....................15........... . .Siemianowice Śląskie ' ' Mama2010,2011........31..............2 dzieci......... Częstochowa. mlodaaa21.................21................11........... ..poznan iwonusia81...............31................2 dzieciaczkow............łódź

Cześć Mamusie:) Ja jeszcze Leze w łóżku tak się nie chce wstać:( wczoraj wieczorem mnie tak brzuch bolał jak bym miała już @ ale jest już ok tylko w nocy jak z boku na bok się przekrecałam to troszke kulo ale chyba to nic złego?

Gość oj dziewczyny!!!
niby tyle czytacie a takie bzdury piszecie, że głowa boli. Po 1 Mamo z lutego - kobiety nie po 30 a po 35 roku życia mają refundowane badania genetyczne. Badanie genetyczne to nie jest usg! Owszem to jedno z badań, ale do tego jest badanie gazometryczne krwi co nie kosztuje 130 zł a ok 400. Dziewczyny nie piszcie jak pojęcia nie macie. I nie uwierze, że michasi kobieta w 12 tyg zrobi usg z pomierzeniem wszystkiego, serio. Co za naiwna z niej dziewczynka.

oj dziewczyny!!! nie wiesz to sie poprostu nie odzywaj a badania gebetyczne to USG! 🌼 Michasia :-)) :-)) :-)) taki bol to normalna sprawa, wszystko sie rozciazga i maluszek rosnie i czujemy to wlasnie tak :) 🌼 nick.....................wiek............tydzien ciazy...............miejscowość MAMA2013LUTY........22....................25............. ...............Rzeszów porannarosaaa.........23....................15......... . .Siemianowice Śląskie ' ' Mama2010,2011........31..................2 dzieci................. Częstochowa mlodaaa21.................21...................11.......................... ..poznan iwonusia81...............31................2 dzieciaczkow.....................łódź

Gość do Mama Luty
Ty się zamknij idiotko pusta bo gówno ci da samo usc, nie wiesz to sobie poczytaj co to są badania prenatalne, na pewno nie TYLKO usg tylko krew

Gość hmmmmmmm...
mama luty - jestes tak głupia ze nie dziwne ze facet cie zostawił

hmmmmmmm... haha poczytaj sobie DOKLADNIE moje wpisy a pozniej pisz czy zostawil czy nie tak dla Twojej wiadomosci -kazdy ma wzloty i upadki :) po za tym badanie prenatalnie wiem z czego sie sklada i to przede wszystkim USG, robi sie tez wtedy badania plynu owodniowegi i badania krwi, sa metody inwazyjne i nie inwazyjne, wiem bo chcialam robic i takie badanie jest bezplatne dla kobiet po 30 roku zycia, a wiem bo sie tym interesowalam i dostalam takie informacje od 2 lekarzy, no i takie badanie kosztuje 130zl przynjamniej w mojej miejscowosci, tutaj nikt nie chce zedrzec z ludzi pieniedzy haha gratuluje jezeli placisz 400zl hahaha

Gość porannarosaaa
Hej dziewczyny. Ja dziisiaj bede tak z doskoku bo moj mi zabral netbooka do pracy i ppisze z tableta i taj widac ciezko mi to idzie :p. Pytanie do porannarosaaa - dr. Pajak przyjmuje w przychodni na ul. Jana pawla II musisz wejsc tam po schodach na gore jak sie do laboratorium idzie i tam sie spytaj ochrony to cie ddalej pokieruja. A taj jak juz wczesniej pisalam on nie pracuje w zadnym szpitalu a ja zamierzam rodzic w szpitalu nr 2. Michasia powiedz o tych bolach swojej gin, zbyt mocne bole tez nie sa dobre. Ja na poczatku ciazy powiedzialam lekarzowi ze mnie brzuch boli, czasen dosc mocno, i mi Duphaston przepisal i bralam przez miesiac (to na podtrzymanie bylo).

Gość hmmmmmmm...
Udowodniłas ze jestes głupia jak but i uparta jak osioł. badania prenatalne są refundowane po 35 roku życia! http://artmed.lublin.pl/strona/index.php/badania Ale ty swoje wiesz bo się idiotko "dowiadywałaś" - jesteś załosnym babskiem, które tylko tyłek umie nadstawiać

Gość porannarosaaa
Ej prymitywom bez kulttury podziekujemy, co to za teksty rodem z gimgowna? Wlasnie widac kto tu jaki poziom reprezentuje...

zawsze ktos sie znajdzie kto nie umie inaczej jak tylko po hamsku...niefajnie sie robi.a milej nie mozna?tylko od rana psuc innym humor?

hmmmmmmm... u mojej miejscowosci jest po 30 roku zycie, moze w lublinie po 35 roku, mam to gdzies, ja pisze o tym jakis ja posiadam informacje od 2 dobrych lekarzy poloznikow-ginekologow, jak Ci nie pasuje to tu nie wchodz i nie obrazaj, wlasnie pokazujesz na jakim poziomie jestes :D 🌼 porannarosaaa masz racje 🌼 iwonusia81 nie potrzebnie wdawalam sie w rozmowe z takimi ludzimi :D trzeba teraz to poprostu olac, nie wiem po co sie wtracac jak nie sa w temacie :D

Gość porannarosaaa
Nie ma co reagowac na takie zaczepki bo to sie nigdy nie skonczy, takie przegadywanie sie jest bez sensu bo tylko taki jeden z drugim trollem sie ciesza jak dzieci ze kogos zdenerwowaly... jak to bedziemy ignorowac o im sie znudzi.

Gość Do Mamusi z lutego
Spróbuję grzecznie - droga mamusiu, nie ma znaczenia w jakim mieście się mieszka. NFZ refunduje badania od 35 roku życia i nie ma znaczenia gdzie mieszkasz. Poza tym moja kochana - jakbyś poszukała sobie w necie to byś wiedziała - poza tym wiedziałabyś, że badanie prenatalna składa się z usg ale to jedno z kilku badań, które cokolwiek może określić, samo usg mało może pomóc. Najwyżej kość nosową u dziecka - jak jest nieproporcjonalna MOŻE wskazywać na zespół downa ale nie musi.