Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

no to super!! fajnie !! dostalas zdjecie?? zawsze pros o zdjecie, zeby potem byla pamiatka ja mam mase zdjec i 3 nagrania z USG na plytkach (wizyty prywatne) i zawsze moge sobie popatrzyc na mojego skarba jak byl jeszcze bardzo malutki :) (pierwsza plytka 11 tydzin - 2 plytka 17 tydzine, 3 plytka 23 tydznien) SUPER SPRAWA!! :)

Gość Mama2010,2011
kurcze już trzeci raz próbuje napisać i nie chce wejść :( jestem z dzieciakami na spacerze i mam słaby zasięg w tel. :( Michasiu gratuluje! super! kolejny dzidziuś i mamusia nam rośnie :) hi hi ja na szczęście wróciłam do wagi sprzed obu ciąż ale w trakcie jadłam co chciałam :) Smacznego dziewczynki. Teraz nie musicie dbać o linie

Gość Mama2010,2011
kurcze już trzeci raz próbuje napisać i nie chce wejść :( jestem z dzieciakami na spacerze i mam słaby zasięg w tel. :( Michasiu gratuluje! super! kolejny dzidziuś i mamusia nam rośnie :) hi hi ja na szczęście wróciłam do wagi sprzed obu ciąż ale w trakcie jadłam co chciałam :) Smacznego dziewczynki. Teraz nie musicie dbać o linie

Gość Mama2010,2011
właśnie o tym mówię :( dwa razy mi tekst wysłało :/ to teraz czekamy na płeć i wybrane imię :) zbieraj zdjęcia tak jak Ci mama2013 pisała bo super pamiątka. Ja mam albumy na usg jednego i drugiego :) super co jakiś czas zajrzeć i tak jak w moim przypadku popatrzeć na to jak oboje już biegają :) fajna sprawa :) dużo rewelacyjnych chwil przed Wami. Pierwsze ruchy, później ruchy reagujące na głos Twojego przyszłego męża :) piękny czas przed Wami.

Gość MłodaMamusia2012
Michasia teraz przed toba duzo radosnych chwil :) Ja juz mam 4 miesieczna córeczke :) Ale ciąże pamietam jak by to bylo wczoraj ;)

Gość Mama2010,2011
Dokładnie. Czasu ciąży się nie zapomina. Najbardziej brakuje mi tych późniejszych mocnych ruchów :) widocznej pięty i wypchniętej dupki :D dla mojego męża taki widok ruszającego się brzucha to było coś kosmicznego :D

Gość porannarosaaa
32,1 cm? nie za duzo troche? :D może 3,1 cm?

Gość porannarosaaa
To w sumie która z nas najwczesniej wyda na swiat nowego człowieczka? Mama2013Luty chyba nie? Bo okolice Walentynek :D Potem chyba ja bo połowa kwietnia, chyba ze kogoś pominęłam? Ciekawe na kiedy będzie miała Michasia.

Gość Mama2010,2011
chyba, że 3, 21 to mogłoby się zgadzać :)

Gość porannarosaaa
Mama2010,2011 juz juz sie ruchów nie moge doczekać :D dzisiaj jak sie ubierałam rano to mi sie coś dziwnego z brzuchem zrobiło, mianowicie mi się tak "zczubił" nie wiem jak to nazwać, tak chodźby się napiął? Taki dziobaty się na chwilę zrobił. Nie czułam nic przy tym tylko wzrokowo zauwazyłam. Co to mogło byc?

Gość Mama2010,2011
w którym Ty jesteś tyg? 15? jesteś raczej szczupła czy bardziej do przodu u Ciebie z wagą :D

Gość porannarosaaa
Jestem w 15 tyg. Waga przed ciążą 66 kg przy 166 cm wzrostu, jak miesiąc temu mnie lekarz ważył to 68,4 mi pokazało ( byłam wtedy w 11 tyg.) więc chyba waga w normie?

Gość porannarosaaa
jestem w 15 tyg. Waga raczej w normie, przed ciąża 66 kg na 166 cm wzrostu, w 11 tygodniu ważyłam 68,4 kg. Teraz nie wiem :) Jutro ide na wizyte to mnie bedzie ważył lekarz.

Gość porannarosaaa
oj myślałam ze poprzedni post mi sie nie dodał. Coś mi sie stronka wiesza.

Gość Mama2010,2011
porannarosaaa jeśli jesteś raczej szczupła to ruchy możesz czuć już pod koniec 16tyg, ale to co widziałaś dzisiaj rano to za wcześnie na dzidziusia. Ok 18 leżąc na płasko będziesz mogła trzymając obie dłonie na brzuchu poczuć delikatnie ruchy :) to co widziałaś rano mogły być ruchy perystaltyki jelit. Jeszcze trochę, czas szybko leci :)

Gość porannarosaaa
nie wiem, moze sobie wkręcam ;p Po prostu bym juz chciała poczuć maleństwo :)

Gość Mama2010,2011
przyrost wagi ok. jak przytyjesz do 15kg to będzie super zwłaszcza, że w ostatnim miesiącu zatrzymuje się woda w organizmie do czasu porodu żebyś podczas się nie odwodniła. Ale nie o tym. Chuda napewno nie jesteś :) ja mam 168 i przed ciąża ważyłam 60 kg. Z synem przybrałam dużo bo 17kg ale po porodzie bardzo szybko waga mi spadała. Jak wyszłam ze szpitala po 4 dniach to ważyłam prawie 8kg mniej. W każdym razie ruchy powinnaś czuć już za jakieś 2-3tyg :) pod ręką, a teraz jako lekkie wzdęcia :D

Gość Mama2010,2011
to jutro cisnij go żeby Ci płeć zdradził:) bo możliwe że już będzie wiadomo :) ale fajnie :) rosną dzieciaczki :D a moje już pyskate! syn się o bajki wykłuca, a ma powiedziane że jak będzie grzeczny to włączymy więc się kłuci o to że był grzeczny jak nie był :) i bądź tu mądry?! :D

Gość porannarosaaa
Nie byłam może bardzo szczupła ale gruba też nie byłam. Miałam troche ciałka do przytulania ;p Jak to mój M mówi :D Generalnie to mi już brzuch wybiło prawie od pierwszych tygodni, możecie wierzyć albo nie, ale żadnych spodni nie mogłam nosić, bo co prawda mieściłam sie w nie bez problemu, ale cisnęły mnie w brzuch, że zaraz mnie bolał i chodziłam z rozpiętym rozporkiem... Gdzieś w 7-8 tygodniu chodzilam juz w spodniach ciążowych bo tylko one mnie nie uwierały.

Gość Mama2010,2011
u mnie było to samo :) w 7tyg czyli zaraz po stwierdzeniu ciąży wylądowałam w szpitalu z krwotokiem (na szczescie udało się ciążę donosić ) to jak wyszłam po tyg pierwsze co musiałam zrobić to kupić spodnie ciążowe będąc wtedy w 8tyg :) i nie chce nic mówić ale tym bardziej na chłopca mi to wygląda :( wiem że chciałaś Gosiaczka :) brzuszek masz raczej rozlany jak oponka czy w szpic?

Gość Mama2010,2011
Michasiu nadżerkę możesz mieć po ostatniej kuracji antybiotykowej. Na tym etapie jest niegroźna tak dla Ciebie jak i dziecka ale powinno się ją leczyć.

Gość porannarosaaa
raczej taki wystający brzuch mam, bardzo do przodu. Juz bardzo widać że jestem w ciązy, nie jestem w stanie tego ukryć ;p

Gość Mama2010,2011
Mama2013 jeśli byłaś szczupła przed ciąża oczywiście nie mówię o wieszakach ale powiedzmy do swojego wzrostu to nie powinnaś mieć problemów ze zrzuceniem kg

Gość Mama2010,2011
karmienie piersią pozwala na bardzo szybkie zrzucenie wagi bez względu na ilość kg przed ciąża :) także spoko

Gość Mama2010,2011
wszystko się jutro okaże porannarosaaa :) trzymam kciuki.Mam gości także do jutra :)