Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadowapani787878

co z tą zupą... już zaczęłam gotować????

Polecane posty

Gość obiadowapani787878

cześć.. nie mam za bardzo w domu składników.. nie mam tez kasy .. zaczęłam gotować tak... na dwóch kostkach knora gotuje się marchewka i pietruszki kawałeczek i por...tak jak na rosół..wrzuciłam ziemniaki bo myślałam że mam kasze gryczaną i zrobię krupnik..nie mam kaszy..nie wiem..czy dodać koncetrat pom ?? makaron ?? ryż ??

Gość obiadowapani787878
można coś zrobić z tą zupą?? help...

Gość ja też coś wtrącę
dodaj makaron, majeranek, czosnek i odrobinę zasmazki. bedziesz miala zacierke.

Gość ja też coś wtrącę
do krupniku dodaje sie kasze jeczmienna.

Gość obiadowapani787878
o jęczmiennej myślałam, nie wiem czemu napisałam gryczana ..przepraszam za błąd..

Gość szoque!
dodaj koncentrat i troche, ale troche! ryzu. no chyba ze masz bardzo duzo wody w tej zupie, wtedy wiecej. zywkla pomidorowka bedzie i przynajmniej zuzyjesz posiadane skladniki, dodasz pare witamin z przecieru.

Gość Marcyśkkaa
Zrób lane kluseczki ,dodaj natkę i majeranek ...kartoflanka gotowa:) Aha przysmaż cebulkę i dodaj do zupy.

Gość opiopi
Ja bym dodała jeszce wiecej ziemniaków i zmiksowała na krem, można dać trochę śmietany, posypać czymś zielpnym. Do tego grzanka czosnkowa albo grzanka z serem.

Gość szoque!
jesli moge cos poradzic na przyszlosc, to nie wywalaj kasy na kostki knorra. bo potem masz zupe jak zupa z torebki. lepiej zrobic ja z normalnch skladnikow warywnych i ziolowo-przyprawnych :)

Gość obiadowapani787878
no juz dodałam koncentrat i taki maleńki makaronik muszelki :) trochę śmietany..zobaczymy co z tego wyjdzie.. pewnie ciapa :P no ale cóż..jak sie nie ma w domu jedzenia to się robi z resztek.. :/ nawet kawałka kurczaka nie mam..:/ schab w zamrażalniku na czarną godzinę jest :P kawałek mały

Gość obiadowapani787878
nie mam w domu nawet blendera czy jak to się tam nazywa :/ zrobiłam tak jak wyżej pisałam.. a co do rady żeby nie kupować kostek knorra to nie będę jak będę miała pracę.. póki co do 25ego mam 3 zł w portfelu :/ a może byc tak że dopiero po świętach kasa przyjdzie..

Gość ziemniaki i ryż w jednym
garnku?:( ciekawa jestem co ci z tego wyjdzie

Gość ja też coś wtrącę
ziemniaki i ryz? wyjdzie krupnik ryzowy, najlepszy na rosole. pycha. plus swiezy koperek.

Gość obiadowapani787878
jak już to makaron.. :/ wybacz na krewetki mnie nie stać..

Gość ja też coś wtrącę
autorko, bedzie dobra zupka. tez czesto gotuje z tego co mam. i zawsze wychodzi smaczne. wazne, zeby bylo sycace.

Gość ente
nie przejmuj sie, ja czesto kombinuje z zupami, nawet jak mam kase, to mieszam rozne dziwne rzeczy i wychodzi calkiem smacznie :) na przyszlosc - znajdz sobie na necie przepis na zupe krem ziemniaczano-porowa, taniutka, pyszna i bardzo sycaca :)

Gość obiadowapani787878
ja tez lubie ale nie mam ich czym "skremować" he he a dzięki za ten przepis z kapustą :) na pewno skorzystam z niego :)

Gość obiadowapani787878
od soboty muszę pomyśleć jak kasy nie dostanę jak przeżyć za 3 zł :P czuje że będzie chleb :P

Gość obiadowapani787878
tfu nawet nie soboty... dziś i jutro zupa....to jest pon-wt, środa frytki, a od czwartku będzie ciężko :] kochany kraj

Tanio też wychodzi fasolka coś na kształt fasolki po bretońsku, ale sama kiedyś obmysliłam przepis :) Robię cały gar, z trzech fasol i trzymam w lodówce, jest pyszna :P Gotujesz 3 fasole, dodajesz sporo marchewki w plasterki, około 2 cukinie, ktoisz na kawałki, można dodać też paprykę ale niekoniecznie, jak już wszytsko jest miękkie to wrzucasz do tego 2 sosy do spagetti, najlepsze są z lidla, doprawiasz curry, oregano, bazylia, natka pieruchy, jest naparwde beardzo dobra. Taka fasoówa wegetarińska :D

Gość ente
a miksera tez nie masz? z ta koncowka do miksowania. a nawet jak nie to w wersji 'zwykla zupa' a nie krem tez bedzie ok :) ogolnie jesli chodzi o jedzenie tansze to zwykle robie: kopytka, kluski slaskie (+ np. kawałek kiełbasy smażonej), pierogi ruskie (wiecej ziemniakow niz twarogu :P ), ziemniaki smazone z kilkoma pieczarkami i kawalkiem kielbasy, zapiekanka makaronowa (wiecej makaronu niz innych skladnikow), fasolka po bretonsku na 3 dni itp

Gość ente
wydaje mi sie ze ta fasolka juz wyjdzie taniej w tradycyjnej wersji :P tyle ze kielbasy mniej :) ja polecam kielbase regionalna z biedronki (fakt, ze do prawdziwej kielbasy jej daleko, ale jak nie ma kasy to i taka dobra) 1kg 10zl. zwykle daje 2-3 do fasolki, 2-3 do zapiekanki makaronowej i jeszcze z 4-5 zostaje i zamrazam na potem albo mieso mielone z biedr 0,5kg za 8,50 robie z tego klopsiki na 3 dni.

Gość obiadowapani787878
zapisałam :) mam mikser taki zwykły jak do robienia ciasta czy naleśników. dostałam go niedawno od wujka, bo nawet miksera bym nie miała :] ok dzięi wam za te przepisy jak znacie cos jeszcze to napiszcie ja ten temat dodałam do zakładek :)

Gość ente
powiem Ci, że ode mnie możesz wziąć jadłospis na cały miesiąc, bo też nam się nie przelewa i sporo kombinuję z tanim jedzeniem :P