Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja też coś wtrącę

Do pracujących za granicą- jakie macie ubezpieczenie zdrowotne w Polsce?

Polecane posty

Gość kredka bambino
zapewne wiecej niz ty o kulturalnym sposobie wypowiedzi. Jak pracuje w UK to niech sie w UK leczy. Sa kliniki, gdzie lekarze dyzuruja do poznych godzin, no ale pewnie nie chce mu sie albo faktycznie ani be ani me po angielsku

Gość ja też coś wtrącę
szczekaj, szczekaj, tylko nie za głośno bo sąsiad hycla wezwie:P chciałbyś tak zarabiać w uk 2 miesiące w Polsce a na konto kaska leci. U prywatnego pracodawcy! nie w jakiejś fabryce sałatek! ale możecie sobie pomarzyć leszczyki.

Gość kum kum re
oj tam oj tam jej facet to jest zajebisty men lekko schorowany zajety robieniem dzieci znaczy na dzieci i nie ma czasu isc do lekarza- ale wy sie czepiacie :P pewnie tak "swietnie"angielskiego nie znacie jak on znaczy języka i nim władać :P

Gość kredka bambino
widze, ze wiesz wiecej o tej produkcji salatek. Czyzby mezus byl managerem zmiany, ze tak oblatana jestes?? :D a leszczyka widzisz w lustrze i na skypie jak rozmawiasz z leniuchem

Gość ja też coś wtrącę
jeśli jest potrzeba, leczy się w UK, ale jeśli musi w Polsce iść do lekarza, zapłacić prywatnie za kilka wizyt, zapłacić 100% za recepty to chyba logiczne, że taniej wyjdzie ubezpieczenia, darmowe wizyty i leki na zniżkę! co się tak uczepiliście tego leczenia w UK?

Gość kum kum re
uuuuuuuuuuu u prywatnego pracodawcy pracuje to na pewno zarabia :D zwłaszcza znając szczodrość anglików to na miesiąc macie tyle ile wygrana w kumulacji 3 tygodniowej w totku :D

Gość kredka bambino
widze, ze wiesz wiecej o tej produkcji salatek. Czyzby mezus byl managerem zmiany, ze tak oblatana jestes?? :D a leszczyka widzisz w lustrze i na skypie jak rozmawiasz z leniuchem

Gość kredka bambino
a co w UK placi za wizyty? Czy tez moze pracuje na czarno i nie ma wyjscia?

Gość kredka bambino
czyli jednak :D pracuje polaczek na czarno, jego wyplata moze imponujaca jest w przeliczeniu na zlotowki i zero po angielsku. No moze jedynie "kurwa"- dla takich to juz angielskie slowo :D:D:D

Gość wredniucha4
i jeszcze jedno ""chciałabyś mieć takie warunki pracy jak on ma. leci do Polski na 2 miesiące3 i ma za ten czas zapłacone składki, wynagrodzenie, podatek. i nie liczy się to jako urlop tylko jako czas pracy."" czy ktoś słyszał o czymś podobnym???

Gość wredniucha4
autorko - tylko tyle?

Gość ja tam
Mieszkam zagranica 14 lat, znam bardzo dobrze język a wole iść donpolskiego lekarza, co swoje to swoje !!!!

Gość edabrowsa1983
totalna głupota mieszkac kilka lat w innym kraju i nie kozystac z ubezpieczenia... lekarze sa dobrzy, tacy jak w Polsce albo i lepsi, nie rzucają antybiotykami na prawo i lewo. z mezem nie mielismy nigdy problemu z badaniami, skierowaniami, lekami. zaden GP nas nie zignorował mamy problem z płodnoscią i mamy bardzo profesjonalna opieke, natomiast w Polsce chciano z nas zedrzec grube tysiące za wizyty i zabiegi ginekologicne prywatnie jedynie do stomatologa chodzimy w Polsce regularnie nie jest usprawiedliwieniem praca i jej godziny. wiele klinik przyjmuje w późnych godzinach. przysługuje tez okreslony czas na wizytę u lekarza od pracodawcy. mozna nawet isc w weekend. na koniec mamy tez go to doc service. jest wiele mozliwosci, nie trzeba sie zamykac w ala polskim świecie.

Gość ja pracuje w niemczech
a w polsce mam prywatne z medicovera nfz nie mam i nigdy nie miałam

Gość Polak wątpiący w polskość
... przeczytałem niektóre wpisy i wiecie co? Aż oczy bolą. Ze świecą szukać takiego drugiego narodu, który jest tak ZAJADŁY, ZŁOŚLIWY, CHAMSKI I OGRANICZONY !!! Trudno się dziwić, że Polacy są coraz częściej powszechnie źle postrzegani zagranicą. Po prostu napawają innych wstrętem ! Zatem rodacy: Alleluja i do przodu, aby komuś dopieprzyć i kogoś osrać ! Przecież to takie polskie !!!

Gość Hana bogatka
Co wy ludzie za glupoty gadacie? Wszyscy pewnie ktorzy uk na zdjeciach w google ogladali :DDD. Po pierwsze dziewczyna zadaje konkretne putanie wiec albo konkretnie odpowoadacie ale japa i wracajcie do swooch nudnych zajec, po drugie nie ma czegos takiego jak nie leczenie sie z powody bariery jezykowej bo jesli nie mowisz po angielski dostajesz tlumacza i po problemie... Mieszkam w uk dwa lata i jesli zdecyduje sie twoj maz na jakiekolwiwl leczenie a nie wiem jak z taka choroba- jesli jest droga to w szkocji leki dostajesz za darmo :) ale przy tych zarobkach nie powinnas moec problemu z lekarzem w pl bo w uk z jednej wyplaty mozesz kupic 10 dobrych lelarzy w pl hehhe ;) Pozdrawiam :)

Gość dante44
Warto sobie sprawdzić abonamenty jakie mają na stronie www.ubezpieczeniemedyczne.eu . Każdy jeden jest dokładnie opisany, widać co obejmuje i nie ma już oprócz stałej opłaty miesięcznej dodatkowych kosztów. Uczciwe podejście.

Gość gość
Kobieta sie pytala o rade o ubezpieczaniu a nie jak ma zyc. jak tak wam w d***e zawadza ze ktos jest za granica, to sie sami spakujcie.