Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l,l,;l,

list polecony z prokuratury-co to moze byc?

Polecane posty

Gość l,l,;l,

dostalam awizo -list polecony z tym ze przekrecone bylo moje nazwisko i zamiast 22 jako numer lokalu widnialo 20. Po pierwsze-w jakiej sprawie mogl byc wyslany list z prokuratury, a po drugie, co w zwiazku z tym, ze sa niedokladne dane. ?

Gość orsetii
jezeli sie nie spodziewasz,to odmow na poczcie przyjecia

Gość l,l,;l,
nawet nie moglam zabrac tego listu poniewaz dane byly przekrecone. w nazwsiku brakowalo ostatniej litery i numer lokalu inny....co to moze byc, czy to mozliwe ze np ktos w mpk podal takie dane, nie zaplacil i teraz sciga mnie prokuratura???

Gość l,l,;l,
zagalopowalam sie, mialam na mysli nie ktosia z mpk tylko gapowicza, ktorego spisaly kanary i ktory podal takie dane...

Gość prokuratura nie sciga zadnych
gapowiczow :O a ty poczekaj na drugie awizo jezeli przyjdzie (powinno byc w odp. numerem, a jezeli bedzie znowu nr 20 powiedz pani w okienku ze takie cos masz w twojej skrzynce, wiec jestes znana na tyle listonoszowi by wiedzial gdzie wrzucac, ze to sa twoje dane; ewentualnie mozesz poprosic listonosza jak go zobaczysz, zeby przyniosl ci ten list jeszcze raz bo na poczcie w okienku nie chca ci go wydac; a z doswiadczenia wiem, ze prokuratura zwyczajnie zle nr miala podany, pewnie cie ktos jako swiadka podal strzelajac na oslep numerem mieszkania.

Gość kjfdks
jak masz jakies długi z banku to może to być zawiadomienie z sadu

Gość kjfdks
qa druga rzecz jak imie sie zgadza i adres to na bank chodzi o ciebie tylko ze ktos pomyli nr mieszkania wiec od sadu nie uciekniesz

Gość Nużeniec
nie sraj i otwórz to sie dowiesz

Gość prokuratura to nie sad
tepaki :O a gdyby byla podejrzana o cos to by kurva policje miala w domu a nie yebane awizo :O ktos cie podal jako swiadka i tyle.

Gość KONTRABANDA
a skad wiesz ,ze list był z prokuratury ? przecież na awizo zaznaczaj tylko co to jest - list polecony , paczka polecona , paczka pobraniowa .... ity i numer .Nigdzie nie ma adresata .

Gość dfdfffgfgfgfg
moze na chomiku umieszczalas jakies nielegalne pliki

Gość KONTRABANDA
a najprościej sie dowiesz przyjmując list i czytając :) jak to jakaś głupota to i tak nic ci nie będzie , jak coś poważnego to i tak nie uciekniesz :)

Gość l,l,;l,
aha, czyli gapowicz odpada tak? sory, mentalna blondyna ze mnie, nie oreintuje sie. Natomiast przypomnialo mi sie wlasnie, ze jakis czas temu kiedy wynajmowalam mieszkanie studenciakom-bylo wlamanie. lokalni dzrwi rozwalili i cos tam studentowi jednemu ukradli. Mieli isc z tym na policje, ale w koncu nie wiem czy poszli, poniewaz uciekli mi sprzed nosa i nie zaplacili za rachunki. Czyli to moze byc to? podali mnie jako swiadka? albo...mam niezaplacona kare za parkowanie w niedozwolonym miejscu za granica. Kiedys jakies listy przychodzily-ale na stary adres zameldowania, i to w dodatku nie na mnie a na zmarla mame.... mama zmarla przed tym jak dostalam te kare. Czy to moze byc wiec to ze mnie scigaja za ten bilet?? niby na mame byla kara, ale ja, jako jej corka dziedzicze dlugi tak?

Gość listnosz moze napisac
list pol. prok. do odbioru w ciagu 7 dni (karne ; 14 dni - administracyjne/podatkowe, jak i cala reszta, z tym ze do adm./podatkowych sa z reguly inne awiza i do sadu tez)

Gość dfdfffgfgfgfg
tak cwaniaczko i czemu tego mandatu nie zaplacilas?

Gość l,l,;l,
po pierwsze listu nie moge dostac od pani na poczcie poniewaz: w nazwisku na awizo brakuje jednej litery-nie zgadzaja sie dane. 2. jestem zagranica-przebywam tu na stale. bede w pl dopiero w styczniu

Gość na bank w sprawie wlamania
u nas policja nie sciga za wykroczenia na terenie obcego kraju jak zle parkowanie czy przekroczenie predkosci ;) szybciej bys dostala list polecony z niemiec w tej sprawie ;) prokuraura sprawdza tylko swiadkow; do sadu tez nie moze to byc wezwanie bo najpoierw musisz byc przesluchana jako potencjalny swiadek przez prokurature

Gość l,l,;l,
to ze z prokuratury wiem, bo mi pani na poczcie powiedziala. mandatu nie zaplacilam, bo dostalam go zlosliwe. spoznilam sie doslownie 3 minuty, baran chcial sie wyzyc i mi go wlepil

Gość KONTRABANDA
za żadne mandaty cię n ie ścigają to pewne :) teraz mandaty są przekazywane do US a stamtąd do komornika . Pewnie list z zawiadomieniem - jako do właśćcielki mieszkania - że policja umarza sprawę włamania z powodu braku postępów i i podejrzanych . nic ise nie bój , odbierz , bo zawsze lepiej wiedzieć jak coś sie nad głowa zbiera ,zawsze sie wtedy można odnieść do takiego pisma :)

Gość KONTRABANDA
czy złośliwie czy nie - zapłać , bo i tak cię n ie minie a tylko koszty ci rosną.

list polezy na poczcie 2 tyg i wroci jako nie podjety. skoro cie i tak do stycznia nie bedzie w kraju to i tak nic z tym nie zrobisz. jezeli chcesz cos wyjasniac to wroc teraz do kraju (masz dwa tyg. z weekendami od daty dostania awizo) i zlap listonosza by ci ten list jeszcze raz doreczyl.

prokuraura NIE sciga nikogo za niezaplacone mandaty. w takim wypadku dostalabys pismo z komisariatu ew. z sądu

Gość l,l,;l,
u nas policja nie sciga za wykroczenia na terenie obcego kraju jak zle parkowanie czy przekroczenie predkosci"'' zle mnie zrozumiales. zaparkowalam na platnym parkingu, nie wykupujac biletu. Akcja miala miejsce zagranica. auto zarejestrowane bylo na mame, bylo tez na pl blachach. listy przychodzily do domu w PL. na mame...no i nie wiem teraz czy w takim razie mam sie czego bac skoro listy na mame przychodzily?

Gość KONTRABANDA
list nie odebrany dwu albo trzykrotnie - nie pamiętam - w świetle prawa uważany jest za dostarczony . I to jest najgorsza możliwość ,bo będzie się liczyło ,ze list doręczono- ty nie wiesz co w nim jest i tylko zmartwienie zostaje . A nie możesz komuś upoważnienia zostawić ?

Gość l,l,;l,
ok, to jak mowicie ze to w sprawie wlamania to wierze na slowo. a co teraz z tym mandatem??

Gość l,l,;l,
nie moge, bo jestem juz zagranica. a upowanienie musi byc notarialne

Gość KONTRABANDA
co z mandatem ? zapłać i tyle . będziesz to jedno miała z głowy .

a dostalas ten list z komisariatu policji czy z prokuratury? bo sama juz chyba nie wiesz co piszesz :O pisze raz po raz, prokuratura NIE sciga za mandaty, zle parkowania, i takie tam pierrdoly, oni w ogole NIE sa od scigania, to polcija robi i tylko policja moze ci wyslac list z informacja o mandacie niezaplaconym czy jakimkolwiek. prokuratura ma za zadanie doprowadzic podejrzanych o popelnienie przestepstwa przed sad i wpakowania ich za kratki :O jakbys ty byla podejrzana to by ci listu nie przysylali, wierz mi :O skoro mialas przypadek wlamania pewnie o to wlasnie chodzi ale nie rozumiem tez tego bicia piany i pierrdolenia jak o dupie marynie skoro i tak nie odbierzesz tego listu :O

OFFERMA moze ktoś ci załozył sprawe z powództwa cywilnego---no ja pierrdole a gdzie tu prokurator w sprawie cywilnej??????

ale rokurator to wydzial karny nie cywilny wiec nie moze przyjsc z powodztwa cywilnego tylko karnego