Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l,l,;l,

list polecony z prokuratury-co to moze byc?

Polecane posty

Gość l,l,;l,
o co chodzi z tym powodztwem???/ ok, ok, juz pisalam ze sprawe listu poleconego mam chyba z glowy. Bo piszecie mi tu ze najprawdopodobnie chodzilo tu o to ze ktos, najpewniej ten student, podal mnie za swiadka w sprawie wlamania. terz pytam o cos innego-bo zeszlismy na ten mandat i teraz zastanawiam sie czy powinnam sie bac, skoro mandat i wzywajace do zaplaty(juz nawet z kruka) byly na mame niezyjaca (parkowanie i mandat juz po smierci)

Gość fdekmcflke
toczy sie postepowanie przygotowawcze i pewnie prokuratura chce powolac Cie na swiadka.lepiej odbierz to wezwanie. w swietle prawa po 14 dniach od dnia, w ktorym zostawiono awizo, nastepuje domniemanie doreczenia. takze lepiej zebys wiedziala, po co Cie wzywaja. jak sie nie stawisz, to dopiero zaczna sie problemy.

Gość l,l,;l,
wzywajace do zaplaty listy

Gość popros o sygnaure alt
jest zazwyczaj na kopercie, babka powinna ci podac i reszte dopytaj w prokuraturze

Gość l,l,;l,
serio??? jak sie nie stawie to jakie moga byc problemy? i jak mam odebrac skoro w nazwisku z awizo brakowalo jednej litery i cyfry w numerze lokalu sie nie zgadzaly

Gość popros o sygnaure alt
miałam taka sytuacje, byłam zameldowana w innym miejscu, mamie nie chcieli wydac pisma ale podyktowala sygnature z koperty, i wydział sądu - to wstarczy

Gość La legion Legion
nie nie, w sprawie świadka to zawsze przychodzi z sądu

Gość na bank w sprawie wlamania
La legion Legion nie nie, w sprawie świadka to zawsze przychodzi z sądu] jak jest sie swiadkiem w sadzie to wczesniej trzebabylo byc swiadkiem w prokuraturze :O prokurator nie wysyla na chybil trafil do kazdego znajomego podejrzanego wezwan do sadu, zeby nie pierrdolili o pogodzie skoro gowno wiedza :O a do ciebie autorko i w sprawie zmarlej matki, mandat nie zaplacony staje sie dlugiem, a dlugi sie dziedziczy chyba ze zrobilas po smierci matki odrzucenie spadku?

Gość l,l,;l,
nie nie zrobilam odrzucenia spadku, ale jak w takim razie maja dojsc do tego ze mama nie zyje?

Gość La legion Legion
no to dziwne bo mi zawsze przychodziły z sądu po uprzednim złozeniu zeznań na komendzie

dostanie kiedys wezwanie do zaplaty, beda przysylac i jesli jakis obeznany listonosz nie napisze na zwrocie: adresat zmarl to przyjdzie w koncu ktos zobaczyc jak z odebraniem dlugu, dowie sie, ze mama nie zyje i zacznie 'scigac' spadkobiercow matki czyli jej meza i dzieci, nastepnei dzieci ich dzieci i tak dalej i dalej

no wlasnie legion ty BYLES na komendzie, uznali cie za swiadka, ktory moze wniesc cos do sprawy wiec wezwali cie do sadu an rozprawe, a autorke nikt do tej pory nawet nie przesluchal wiec nie moze byc wzywana na swiadka do sadu skoro nie wiedza nawte co i ile ona wie