Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka1983r

Ile opiekunce zapłacić?

Polecane posty

Gość agnieszka1983r

Muszę wrócić do pracy bo jeśli nie wrócę to potem nie mam co liczyć na pracę. Mam dziecko 12 miesięcy, potrzebuję opiekunki na okres pół roku,zanim pójdzie do żłobka. Dojeżdżam 35 km do pracy,mieszkam na wiosce (podkarpackie,okolice Przemyśla).Zarabiam 1800 zł. Ile mam zapłacić opiekunce (tylko opieka nad dzieckiem u mnie w domu) za 9 godz dziennie 5 razy w tygodniu?

Gość sdfghjmk,l.
2 koła. to peły etat z dojazdem.

Gość assi
No jak ty przez 8 h zarabiasz 1800, to za 9 h chyba trza ze 2000?

Gość ksjdikssfnf
minimum 8zł za godzinę za samą opiekę, bez gotowania obiadków dziecku

Gość Okulary bez bruneta
Najmniej 1200zł, a najwięcej, to ile chcesz.

moja kuzynka tez ze wschodniej Polski, przy podobnych zarobkach do twoich płaciła opiekunce 1200zł, bez gotowania i sprzątania

Gość agnieszka1983r
to ja dojeżdżam do pracy a nie ona, ona ma 5 min na piechotę do mnie, te 2 koła to traktuję z przymrużeniem oka więc nie wysilajcie się zbytnio.

Gość Okulary bez bruneta
Weźcie pod uwagę, że to wieś i niebogate strony, więc 1200 powinno już wystarczyć.

Gość koraaaaa84
najmniej 1400zł

Gość polla303
u Nas średnio opiekunki chcą od 5 do 8 zł za godzinę

Gość mysle ze nie mniej jak
1000 zl

Gość jestem z okolic przemysla
i u mnie sie placi 1000zł :/

Gość natalia-lia
wg mnie minimum 5zł/godz, czyli wychodzi 1000zł

Praca opiekunki to praca jak każda inna. Wg mnie nie mniej niż najniższa krajowa (nie za bardzo wiem ile teraz wynosi?)- to uczciwa kwota. tym bardziej, ze w razie W na zwolnienie pójść chyba nie będzie mogła...

Gość 1000-1200
Ponieważ zarabiasz 1800zł myślę,że 1000-1200zł/mc będzie okey. Chociaż wiadomo opiekunki dostają dużo więcej,ale to wszystko zależy od zarobków rodziców. Nie oszukujmy się bo i w dobrej lokalizacji rodzice nie proponują kokosów. Ja jestem mamą-nianią(czyli ze swoim dzieckiem) i mam co tydzień wypłatę(tak bezpieczniej). Zaproponuj opiekunce stawkę godzinową,tygodniówkę albo miesięczną. Ja mam godzinowo a biorę co tydzień(tak bezpieczniej).Albo zapytaj opiekunką jakie wynagrodzenie by chciała za opiekę nad Twoim dzieckiem.

To ja mieszkam w małym miasteczku w zachodniopomorskim i z tego co widzę to większość niań opiekujących się niemowlakami,8 godz dziennie - 5 dni w tygodniu zarabia 600-700 zł. Weźcie pod uwagę że autorka mieszka na wsi i inne są tam stawki niż wielkich miastach. A po drugie 2000 zł ? Czyli by musiała jeszcze dopłacać 200 zł do swojej wypłaty by była wypłacalna.W takiej sytuacji bez sensu mieć nianię skoro z wypłaty jej nic nie zostanie.

Gość a czy w warszawie 10pln/h
wystarczy? dodam, ze opiekowalaby sie dzieckiem sasiadka z klatki. czyli bez dojazdow itp ja zarabiam 2300

Gość K.klementyna
Zarobki niani zależą od Tego czy pracuje na godziny czy ma stała pensje Ile godzin pracuje Czy ma płatne urlopy i w razie czego chorobowe Od zakresu obowiązków Odległości dojazdu Miejsca pray czy wieś czy miasto

ja płaciłam 8/h przychodziła 4 razy w tyg na 5 godz. niania dorabiała do emerytury,pilnowała małej od 9 m-ca.

Gość masterchefffff
a nie prościej by bylo jej zapytać na co liczy?

Gość kjhgdfjuugss
bez przesady, 2 tysiące!!!!!!!!!!!!!!! ja jak się opiekowałam dzieckiem, dojeżdżałam daleko i płaciłam za bilety miesięcznie 250 złotych, zarabiałam 1100 złotych na rękę za opiekę na podkarpaciu. też wioska, jeśli chodzi o te wygórowane ceny to ja nie wiem gdzie tak się zarabia, może w dużym mieście, ale nie u nas. dodam, ze pracowałam po 9 godzin 5 razy w tygodniu. stawkę miałam miesięczną.