Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia03w

do kiedy Wasze dzieci nosiły rękawiczki niedrapki??

Polecane posty

Gość Kasia03w

witajcie. Moja córeczka ma 6 tygodni i nadal cały czas musi mieć niedrapki zakładane bo strasznie się drapie, choć ma krótkie paznokcie. Kiedy Wasze maluchy prestały się drapać? chciałabym juz jej zdjąć

moja już po kilku tygodniach sama nauczyła się je ściągać wkładając rączki do buzi, więc nic to nie dało :-/

moze drapać sie nadal, młody drapał sie do 2 miesiecy, dopóki nie zmieniłam mleka i nie dałam czegoś odczulającego

Gość niesmaczne
wcale, paznokcie obcinalam na krotko.

Gość Kasia03w
moja córka nie drapie się bo ją swędzi tylko dlatego, że macha rączkami w niekontrolowany sposób :)

tylko w szpitalu, jak tylko wróciłam obcięłam , obcinam regularnie i nie ma problemu choć jak się uprze to i tak się podrapie , nie ma na to rady

Gość hehe mój synek powinien nosić
takie rękawiczki do prawie roku, bo non stop buzię sobie drapał, ale oczywiście nie nosił ich tak długo;) córeczka może nosiła z tydzień albo dwa, ale po tym czasie do dziś (ma 7 miesięcy) nigdy nie podrapała sobie buźki więc różnie to bywa jak widać;)

Gość Numer osiem
w ogóle jej nie zakładałam....

Gość hehe mój synek powinien nosić
a synek te zadrapania na buzi robił sobie zwyczajnym machnięciem ręki, nie z innych powodów;) a paznokcie musiałbym mu chyba piłować pilniczkiem by się nie mógł zadrapać, a jak wiadomo to niewykonalne u takiego dziecka córce tak samo obcinamy paznokcie jak synkowi i jakoś mała wcale nie ma zadrapań na buźce i nigdy nie miała

moj tez sie drapal i czasami nadal drapie, szczegolnie jak sie przeciaga, choc obcinam mu paznokcie 2 razy w tygodniu. generalnie po wyjsciu ze szpitala powinno sie odzwyczajac dziecko od niedrapek i po 2 tyg juz nie zakladac. dziecko powinno odbierac dlonmi rozne bodzce.

Gość to dziwne jakies
nigdy nie zkaladalma dziecki czegos takiego,to ogranicza rozwoj psuchoruchowy tak jak to wiązanie w zlobku kilka dni temu

Gość tikal
chyba tylko w szpitalu ale my byliśmy tam tydzień i dodatkowo Mały miał felfron. Pamiętam, że jakaś lekarka mówiła, żeby nawet w szpitalu nie zakładać tego bo tak jak napisała koleżanka powyżej dziecko nie moze wsteyd swobodnie poznawać świata - ja sie z tym zgadzam

Do pierwszej wizyty patronażowej położnej, czyli ok. tygodnia. POtem kobieta powiedziała, zdjąć i nie zakładać więcej. Dziecko uczy się świata poprzez dotyk a jak się podrapie to trudno.

Gość ghyyy
W ogóle nie zakładałam

Gość yyyaayyy
moja Mala nosila tylko przez pierwsza dobe, ale pakowala je do buzi i tak machala lapkami, ze sciagala zawsze jedna, po wyjsciu ze szpiatala obcielam jej paznokcie. Czasami sie podrapala, ale troszke. Szramki szybko ginely (odkazalam octeniseptem)

Gość do tikal
co to jest : FELFRON?

Gość mamuśka miluśka
w ogóle choć machał łapkami i drapał się okrutnie, z powodów jak były opisane wyżej. Dziecko już w życiu płodowym odbiera bodźce poprzez dotyk, jak rodzi się to jest nić łącząca oba światy i dziecko czuje się pewniej.