Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OOOOOOMGGGGG

Spozniona tabletka antykoncepcyjna

Polecane posty

Gość OOOOOOMGGGGG

Witam :) Od 7 miesięcy przyjmuje Yasminelle. W srode rozpoczęłam nowe opakowanie, w sobotę doszło do pełnego stosunku. Przyjęłam tabletkę o stałej porze, w niedziele również o stałej porze. Jednakże zapomniałam przyjąć poniedziałkowej tabletki. Zamiast około 21:30 zrobiłam to kolejnego dnia przed 11. Czyli minęło jakies 13h. Czy istnieje duże ryzyko zajścia w ciążę?

Gość errrttrtty
idź na forum ciąża szmato

Gość OOOOOOMGGGGG
Przeciez napisalam ze doszlo do pelnego stosunku. Bez dodatkowych zabezpieczen mechanicznych

Gość OOOOOOMGGGGG
Ludzie.. Licze na normalne odpowiedzi..

Gość znajdziesz, ale
A co jest na ten temat w ulotce?

Gość traffka24
najwieksze ryzyko jest jak sie zapomni w pierwszym tygodniu , lec do gina szybko

Gość znajdziesz, ale
Traffka, ona to wie, tylko ona szuka na forum odpowiedzi na ile procent jest lub nie jest w ciąży. Wróżka by się przydała jakaś czy ktoś w tym stylu. Bo lepiej trząść dupą siedzieć na forum niż zadzwonić umówić się do lekarza. Szczególnie jak ktoś jeszcze młody i ciąża będzie nie lada wyzwaniem.

Gość OOOOOOMGGGGG
Jest napisane zeby zażyć pominiętą tabletkę i że ryzyko zajscia jest większe niz zazwyczaj. Nie pominęłam do końca tej tabletki tylko sie spoznilam jakies 13h. Wydaje mi sie ze te 12h to umowne i kiedys gin mi mowila ze nawet do 14-15 h nic sie nie powinno dzic.. Stosunek był 3doby temu a żywotność plemników tez nie jest wieczna..

Gość znajdziesz, ale
Pominęłaś tabletkę, zażycie jej po 13 h to jest właśnie pominięcie. No i super, ważne jest trzymać się w życiu tego co się nam wydaje, a nie co jest napisane w ulotce czy podpowiada nam zdrowy rozsądek. Dobra jesteś autorko, ale sie uśmiałam.

Gość OOOOOOMGGGGG
Byłam u ginekologa. Powiedziała ze nie ma problemu i ze 14 to prawie normalnie. I poradziła ze mam brac reszte tabletek normalnie. No i stosunek byl trzy doby.

Gość traffka24
minimalne szanse pare procent , ale ja bym wymusiła od lekarza tabletke 72h po i tak

Gość OOOOOOMGGGGG
Tylko ze od stosunku minelo jakies 68h. Chcialam ale powiedziala ze to nie ma sensu i ze nie ma czym sie martwic. 12 h jest bardzo umowną granicą :) Troche mi lepiej po tej informacji :)

Gość nie złapiecie mnie
Uprawiając seks trzeba być na tyle dorosłym, żeby zdawać sobie sprawę, że kiedy plemnik dotrze do komórki jajowej to powstaje dziecko. I że 100 % pewności nie zajścia w ciążę jest, kiedy kobieta usunie sobie macicę i jajniki.

Gość OOOOOOMGGGGG
Oczywiscie zdaje sobie z tego sprawe. Ale usuwanie narządów to jednak radykalna metoda. Wole ubiegać się do tych lżejszych.. Jednakże każdemu może zdarzyć się błąd w postaci pominięcia tabletki.

Gość ottaviani
Jak czytam te wasze odpowiedzi to się płakać chce. Wszyscy najmądrzejsi :/ Sądzę, że powinno być wszystko okej, tylko przez najbliższe 7 dni dodatkowo się zabezpieczaj. Godzina to nie dużo. To już Twoje siódme opakowanie więc powinno być dobrze.

Gość OOOOOOMGGGGG
Dzięki za słowa otuchy. Mam wrażenie ze tu ludzie chcą sobie tylko dokopać. To samo powiedziała ginekolog. Ze przy takim spoznieniu raczej nic nie powinna sie dziac. W sumie nasz organizm to nie zegarek z budzikiem ze 12h i już. To umowne granice :)