Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamiast kwieciow

Co zamiast kwiatow???? o co prosic jest najbardziej taktownie

Polecane posty

Gość no niestety
nie prosiliśmy o nic. jak ktoś się pytał, to mówiliśmy, że wino lub książka. Rozniosło się pocztą pantoflową i już:)

Gość vhvhvhvhv
no nie mogę. nie dość, że się wkłada do koperty 500-1000 zł, to jeszcze zbiórka fantów pod kościołem. żałosne to jest. kup sobie jedna z drugą sama te czekoladki albo wino zamiast robić z siebie żebraczkę. to wcale nie jest tak, że dajecie gościom wybór- przeciez nie każdy ma zamiar przynosić kwiaty, a jak piszesz, że zamiast kwiatów taki a taki produkt, to obligujesz gościa do stawienia się z tym winem, książką czy innym wymysłem.

Gość każdy coś przynosi
Jeszcze się z tym nie spotkałam żeby goście przyszli jedynie z kopertą. Każdy zawsze przynosi kwiaty, czekoladki lub wino. Nic nie trzeba pisać, o nic prosić a goście i tak przynoszą.

Gość iioioopo
Nie, nie każdy. Nie ma czegoś takiego jak „każdy. My zawsze dajemy kopertę i kartkę z życzeniami, na nasz ślub również niektórzy dali samą kopertę, niektórzy z kartką, inni prezent, pojawiło się też kilka bukietów. Moim zdaniem, albo nie należy nic sugerować, albo postawić kogoś z puszką na cel charytatywny. Co innego jest zrezygnować z kwiatów na jakiś szczytny cel, a co innego wykazywać się buractwem i wybierać sobie „co w zamian za kwiaty

Gość każdy coś przynosi
"Każdy" miałam na myśli ludzi kulturalnych i wiedzących jak zachować się w danej sytuacji

Gość każdy coś przynosi
Gdy idę do kogoś do domu po raz pierwszy zawsze przynosimy z narzeczonym kwiaty i alkohol. Gdy idziemy na ślub też zawsze przynosimy albo kwiaty, albo zapakowany alkohol, lub coś słodkiego. A kiedy idziemy na wesele przynosimy kopertę plus do tego coś co życzą sobie państwo młodzi a jak nie mają specjalnych życzeń to kupujemy kwiaty, wino lub słodycze. Wydaje mi się że tak wypada

Gość hddhjshjshd
tak, ale jak idziesz w gości, to nie przynosisz tysiaka w kopercie. stawienie się bez wina nie jest żadnym nietaktem ani brakiem kultury. kwiaty wręczało się, bo tak było przyjęte, że kwiaty to taki dodatek do prezentu. no i ładnie i elegancko wygląda bukiet wraz z życzeniami. a wino? czemu to niby służy takie wciskanie flachy młodej w łapę wraz z zyczeniami? ani to eleganckie ani potrzebne. ja sobie nie wyobrazam, żeby pod kościołem każdy mi składał życzenia i wciskał butlę. przeciez, to idiotyczne. wyobraźcie sobie, że np po slubie Kate Middleton arystokratyczni i sławni goście zamiast kwiatów obdarzają ją flaszkami.. zenada

Gość każdy coś przynosi
Wino można przecież wypić do obiadu, kolacji, gdy znajomi do nas przyjdą. Czy wygląda nieelegancko ? Nie wydaje mi się. Wino daję w papierowej torebce (na wino) także nie wręczam flachy tak bezpośrednio tylko jest ładnie opakowane. Czekoladki również

Gość kilka_klik
a ja nie rozumiem jak można coś komuś narzucac co ma kupić. my bedziemy sie cieszyc ze wszystkiego i z niczego też:)

Gość Renkaa
Moim zdaniem wystarczy jak powiesz, przy wręczaniu zaproszeń, że prosicie o nie przynoszenie bukietów, bo zwyczajnie nie macie gdzie ich trzymać :) A co goście z tym zrobią to już ich sprawa :)

Gość gość
a ja uważam, że proszenie o totka to nic nie taktownego. Oprócz tego można prosić o winko, słodycze, książkę.

Gość smutna_frania83
a ja szukam jakiegos wierszyka ktory bym zalaczyla w zaproszeniu dotyczacy tego ze zbieramy na podroz poslubną.... macie jakis pomysl???

Gość smutna_frania83
chodzi mi o to zeby byla jasnosc ze nie chcemy poscieli, odkurzacza, zelazka, kwiatow, wina, bo mieszkamy razem 4 lata mieszkanie jest urzadzone, kwiaty zwiedną, slodyczy nie szczegolnie jemy a jak chcemy to sobie mozemy kupic przeciez a na wycieczke nie bedzie nas stac jesli wyprawimy wesele...

Moim zdaniem jedyne o co wypada prosić w zaproszeniu, to żeby goście przybyli na ślub/wesele i o nic więcej

Gość totolotek zamiast kwiatów
o kilka kuponow

Gość gość
o co prosic jest najbardziej taktownie to jakby zapytać, jak się z.esrać elegancko.

nie wiem czy już ktoś napisał ale możecie poprosic o drobne pieniążki np. na schronisko np. taki x Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte jakieś małe oczy. A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele, dołączcie „jedzonko” nasi przyjaciele. My do piesków z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu schronisku przekażemy

Gość gość
smutna franiu 83 - na wycieczke weź sobie pieniądze z 5 kopert

Gość gość
jak tak bardzo wzrusza was los biednych piesków i kotków to dajcie kasę z kopert na schronisko kretynki wielkoduszne

Gość gość
autorko napisz w zaproszeniu jedno zdanie - prosimy nie przynosić kwiatów i tyle.