Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala z daleka

złe samopoczucie po ćwiczeniach

Polecane posty

Gość mala z daleka

witajcie, mam pewnie problem, od kilku tygodni chodze na siłownię, ćwiczę ok. 1h- 1,5h, głównie bieżnia, orbitrek, rower, spalam przeciętnie 700 kcal, po kilku minutach po skończeniu treningu zaczynam się źle czuć: dreszcze, senność, uczucie zimna, czasem nudności. Nie wiem co jest tego przyczyną. stan utrzymuje się ok. 1h-2h, potem wszystko wraca do normy, czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

Gość hokjj
A co jesz przed i po ćwiczeniach?

Gość Łykacie?
A zaczełaś ćwiczyć nagle, czy stopniowo przyzwyczajałaś się do wysiłku??

Gość mala z daleka
No właśnie po ćwiczeniach nic nie jem, zazwyczaj jestem tak padnięta, że nawet nie mam siły myśleć o jedzeniu dopiero po ok. 2 h jak już się dobrze czuję to wtedy jem, powinnam jeść od razu po zakończonym treningu? ćwiczę od sierpnia, latem dużo jeździłam na rowerze i biegałam, stosowałam dietę 1000 kcal, schudłam 8 kg, później po skończeniu diety, aby utrzymać wagę kupiłam karnet na siłownię

Gość hokjj
Tak, powinnaś jeść od razu po treningu coś zawierającego cukier i białko, jeśli nie masz apetytu to niech to będzie spory owoc i szklanka białkowej odżywki dla sportowców. Bez tego masz za duże wahania poziomu cukru i dlatego źle się czujesz (w dodatku spalasz mięśnie).

Gość hokjj
Aha, ty spędzasz godzinę-półtorej robiąc tylko kardio???? Zero treningów siłowych???

Gość mala z daleka
dzięki za wytłumaczenie ;) w takim razie zabiorę jutro banana i zjem zaram po ćwiczeniach i zobaczę jak będzie. tak robie głównie kardio, bo zalezy mi na spalaniu tkanki tłuszczowej. mój trening zazwyczaj wyglada tak: 20 min bieżnia ( bieg ,czasem przeplatany marszem), 30 minut orbitrek, 20 minut rowerek, 15 min stepper . nie lubię ćwiczeń siłowych, więc je omijam. czy to źle?

Jak dla mnie typowy spadek cukru. Powinien pomóc ten banan z wyższych postów albo jakaś malutka przekąska owocowa lub białkowa przed treningiem.

Gość oj tam,oj tam;-)
Dla mnie też. Ja jadlam banana albo kromke chleba i sok pomidorowy. Czasem piłam isostar -czy jakoś tak- nie żaden tiger czy red bull. No i wode w trakcie ćwiczen. Zawsze.