Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassssiuuuulllllkaaaaaa

Koszt utrzymania 7 mies. dziecka

Polecane posty

Gość kolorrowa mama
a dlaczego masz mu odpuścić wyprawkę, wózek itp. przecież wyprawka to duży wydatek. Ja na Twoim miejscu domagałabym się zwrotu kosztów, przecież to dla dziecka.

Miesięczny koszt wyżywienia i utrzymania Mnie oraz 6-miesięcznego Syna wynosi średnio 1770zł. W Tym 1.Żywność dla Dziecka (deserki,obiadki,soczki,kaszki) ok 390zł 2.Kosmetyki pielęgnacyjne (pampersy,chusteczki,kremy na odparzenia,oliwki) ok 130zł 3.Witaminy- ok 10zł 4.Odzież dziecięca ok 200zł 5.Środki Czystości (proszki,płyny do prania)- ok 60zł 6.Zabawki rozwojowe ok. 50zł 7.Wyposażenie pokoju dziecięcgo - ok. 100zł 8.Wyjścia z dzieckiem (np. basen, zoo) ok 50zł 9.Inne bieżące wydatki (np. wizyta u lekarza,leki )- 100zł 10.Oraz inne nieprzewidziane wydatki . - ok. 1090 zł Matka Powoda. 1.Ogrzewanie w okresie zimowym ok. 100zł 2.Światło ok .30 zł 3.Gaz ok .20zł 4.Woda ok .50 zł 5.Internet ok.23zł 6.Telefon ok .60zł 7.Żywność + Środki Chemiczne ok. 200zł 8.Bilety autobusowe ok. 20zł 9.Odzież ok.150 zł 10.Witaminy ok 30zł 11.Oraz inne nieprzewidziane wydatki. Ok. 680 zł CO mogę Obciąć ?

to sciągłam od dziewczyny na ktorej się " WZOROWAŁAM" :) tyle ze jeszcze alergie wpisałam

Tyle że ona miała basen bo dziecko miało cos z kręgosłupem i lekarz zalecał zeby cwiczyli

Witaminy dla dziecka i witainy dla matki karmiącej

Laska mówiła ze dostała 600 zł na dziecko i 400zł na Siebie ale jej mężulek 5 przytulał co miesiąc :)

[zgłoś do usunięcia] kassssiuuuulllllkaaaaaa Dziewczyny nie byłabym mściwa ale jakim trzeba być człowiekiem żeby odwołać się od alimentów NA DZIECKO??? i w zażaleniu do pozwu wpisywać ze nie ma pieniedzy bo realizuje swoje hobby ...;/i ma samochód na utrzymaniu ! kupił 2 letni samochód a nie ma 300 zł na dziecko ? Po prostu zapowiada się niezły ubaw w sądzie - Kasiulaaaaa w takim układzie drzyj z drania ile się da! jesli nie pracujesz a zajmujesz się dzieckiem Tobie przysługują alimenty jak psu zupa. najwięcej możesz uzyskać nawet 50% jego dochodów! W wyliczeniach po prostu wymyślaj co bodaj tylko uzasadnień dobrych szukaj ;) Pieluchy najdroższe (inne uczulają ;P), chusteczki najdroższe (po innych dziecko ma wysypkę), kosmetyki tak samo, zabawki rozwijające (FP- drogie), Nowy wózek, bo ten się nie nadaje, ubranka (pójdź do sieciówek albo do markowych i policz ile na teraz mniej więcej potrzebowałabyś ciuchów... nikt Ci nie nakaże kupować najtańszych skoro mąż zarabia 4tyś). Lekarze? Pójdź na parę wizyt prywatnych dodatkowych (o tak dupe pozawracać) weź za to rachunki. Do tego weź 2, 3 świadków, którzy wszystko potwierdzą.

Gość kolorrowa mama
tu nie ma co obcinać, tu jeszcze można dołożyć dużo ;-) witaminy mojego dziecka kosztują 30zł a nie 10, pampersy same ok. 150 zł, a chusteczki, oilatum do kąpieli i inne to w sumie grubo ponad 200zł, ciuszki dziecku... z tymi wyjściami to nie wiem, zwykle zoo itp. są bezpłatne, rzeczywiście basen jak najbardziej, jeżeli chodzisz i to wykażesz... lekarz i leki na alergię to mało, musisz przecież kupować kosmetyki specjalistyczne dla takiego dziecka, a te kosztują dużo /wiem, bo mam starsze dziecko alergiczne i używamy a-dermy/. Jeżeli chodzi o Ciebie to skromniutko to opisałaś. Też potrzebujesz jedzenia, ubrania, wizyty u lekarza itp. Nie mam litości dla takich tatusiów, skórę zdarłabym, bez litości ;-)

Gość kolorrowa mama
żywność i chemia dla Ciebie to 200zł ? na cały miesiąc? przecież to za mało. Średnio wychodzi 6,5 zł/dzień ? co Ty za tyle kupisz? Min. 500-600 zł z chemią powinnaś wpisać. A bilety 20zł? To ile u Ciebie przejazd kosztuje? Ja jeżdżę samochodem, ale u nas bilet jednorazowy normalny wynosi 2,8 a miesięczny 100zł. Więc to też za mało, zakładając, że nawet z dzieckiem do lekarza musisz wyjechać...

Nie moge tak wymyślać bo mieszkam z rodzicami wiec wiadomo ze to jest "wrzucanie " do wspólnego wora :) Noo Moja Córeczka oczywiście ze cisne bajere , tylko smieszy mnie to bo zabezpieczenia mam 500zł ( 300 zł dziecka , ja 200 ) to jk sie wytłumacze w sądzie ze żyję aż tak ponad stan :D Ale myślę ze z tego kosztorysu nie ma co uciąć bo to są podstawowe wydatki ...

Ale kochana ja mieszkam prawie w centrum więc spacerkiem mam 5 min wszędzie i od czasu do czasu jeżdzę autobusem ( normalny bilet 3,80) Częstochowa. Dzięki za wsparcie :*

Gość kolorrowa mama
wspólny gar ok, ale 200zł to za mało i tak; z tego co napisałaś nie ma co ucinać. A do udowadniania przydałaby się dobra adwokat. Powodzenia w każdym razie;

a no tak Dziecko wszedzie wchodzi za free , no ale ja czy babcia musimy juz płacic za siebie :)

Gość monika-ach-monika
Masz adwokata? Na pewno będzie czepianie się i podważanie Twoich wydatków. dlaczego kupujesz słoiki a nie gotujesz sama, dlaczego drogie pieluchy, a nie tańsze. Moja kleżanka to przechodziła. Powodzenia

a przeciez ja nie mam obowiązku gotować, po to są słoiczki Warzywa,Owoce musze mieć z ekologicznych upraw , nie kupie dziecku marchewski pryskanej ... A tylko org. pampersy bo inne dziecko odparzają ;-) ( adwokat mi tak doradzał) Nie stac mnie na adwokata ale chodziłam po porady i notowałam:) TRZYMAJCIE KCIUKI :**** (naprawdę sama gotuję :D a słoiczki mam w wrazie czego...)