Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żania22

Córka podobna do taty, a syn wykapana mama:D

Polecane posty

Gość Żania22

Witam:) tak jak w temacie:) czy u Was się sprawdziło i co o tym sądzicie? Pozdrawiam:)

aa ja liczę bardzo, że moja druga córa będzie podobna do mnie. bo starsza to cały tata

ja jestem bardziej podobna do taty niż mamy, mąż na nieszczęście do teściowej i chciałabym aby mój synek był podobny do mnie. Śmiejemy się, że po tatusiu odziedziczył to, co ma między nóżkami i wystarczy;) ale to się niedługo okaże ;)

pierwsze do taty - reszta różnie - tak patrząc po rodzinie jest, ale syn ma coś ze mnie tylko jeszcze nie wiem co, a córka ma z ojca usta i uszy;)

Gość Żania22
No i moja Nikola też podobna do taty i w większości przypadków moich znajomych tak jest:) my właśnie planujemy drugie,bo moja mała w grudniu skończy 4latka i teraz nalepszy moment na drugie:) nie ukrywam, że chciałabym teraz syna, ale wyjdzie co wyjdzie aby zdrowe:)

jak urodzil sie starszy syn to byl kopia taty, doslownie ksero! teraz coraz bardziej do mnie podobny, ale zostaly mu blekitne oczy i jasne wlosy po tatusiu :) mlodszy jak bym malutki to nie byl podobny do nikogo, taki Kazik spod budki z piwem :D teraz coraz bardziej do brata podobny jak byl w tym samym wieku, tylko grubszy :D robi sie do mnie podobny :) a co do tej teorii to ja mam siostre i 2 braci. i tak ja ksero mamy, siostra kopia taty, brat bardzo podobny do mamy, drugi brat kopia taty :D i co smieszne kazde z nas i z wygladu i z chararkteru!!!

Gość mamam syneczkaa
Mój syn to poprostu mały tata z wygladu, tak szczerze nie ma NIC z mojego wygladu, a to dziwne gdzyż mam tzw cechy recesywne- ciemne oczy, włosy i karnacja sniada- dziecko to "biały" blondyn o jasnych szarych oczach i białej skórze, raczej nie wyrosnie jak to niektórzy mówia bo mam już 6 lat.

Gość mamam syneczkaa
On ma 6 lat, nie ja :)

Gość Do mamam syneczkaa
chyba cechy DOMINUJĄCE;) recesywne to jasne oczy, włosy, karnacja... u nas to samo - ja bardzo ciemne oczy, ciemna karnacja tylko włosy dosyć jasne za to mąż typowy blondyn niebieskooki o jasnej cerze dzieci niebieskookie blondynki z jasna cerą;) najwyraźniej i Ty i ja mamy po jednym genie dominującym i jednym recesywnym (jeden od mamy, drugi od taty) i u mnie to się zgadza, bo mój tato ma czarne włosy, ciemna karnację i oczy, a mama jest typem jasnym;) taka mieszanka z dwóch genów recesywnych (tata) i genu dominującego i recesywnego (mama) nie jest niczym dziwnym i niespotykanym jak widać choć przyznaję, że liczyłam iż chociaż jedno dziecko będzie "kolorystycznie" do mnie podobne;)

Gość mamam syneczkaa
Tak chodziło mi o dominujace ( moje ) a recesywne mężą :D

Gość Guma balonowa jakiej zasady
przecież mowa jest o córce i synu, a ty masz dwóch synów