Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amazon8765

Za ile wypada kupic dziewczynie pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Gość amazon8765
ale chodzi mi o to, zeby jej nie bylo przykro gdy kupie np za tani. zarabiam ponad dwa tysiace...

Gość lalalalalaaaaaaaa
Ja dostałam pierscionek za 300 zł i uważam ,ze jest najpiękniejszy na świecie!A wiecie dlaczego?Bo jest od mojego ukochanego męża! Jak Twoja dziewczyna autorze jest materialistka i dla niej wazne sa brylanty i inne szlachetne kamienie to popracuj jeszcze z 5 miesiacy,nic nie jedzac i kup taki za 10 tyś :)

Gość amazon8765
nie no myslalem tak z 800-900 zl wydac. Ale jak moja dziewczyna sie dowie ile zaplacilem to znajac ja bedzie mowic ze za duzo i po co tyle kasy itd

Gość MamaCóreczki
Nie rozumiem trendu, że pierścionek zaręczynowy ma być drogi. Ja właśnie nie chciałam drogiego, dostałam taki za 800zł, śliczny (cenę poznałam przypadkiem), ale i tak uważam, że jest za drogi. Robię dużo rzeczy rękami-pranie, prasowanie, mycie, gotowanie, opieka nad dzieckiem itp itd, i gdybym miała na palcu nosić cudko za 2 tysie to bym chyba nci nie robiła ze strachu, że go zniszczę.

to kup jej za tyle, ile przeznaczyłeś: 800- 900, a jeśli będzie marudzić, że za dużo powiedz jej, że jest na tyle wyjątkowa, że gdybyś mógł wydałbyś i 10 razy więcej:) jeśli jest normalną osobą naprawdę liczy się intencja.

Gość ja mam z brylantem
za 830zł

Gość 301qwer
moim zdaniem za srebrny trzeba dac 100 zl ale mozna zloty za 250 zl i bedzie zadowolona

Gość lmkjnbhgt
Ja gdybym się miała oświadczać, to zrobiłabym tak: szukałabym pierścionka, który uznałabym za najśliczniejszy spośród tych, które widziałam. Jak już bym się na taki natknęła, to sprawdziłabym cenę. Jakbym uznała, że mnie stać, to bym kupiła, choćby kosztował 100zł, a ja mogłabym przeznaczyć więcej. Nie wiem, może jestem dziwna, ale moim zdaniem w takiej sytuacji naprawdę liczy się intencja + uroda pierścionka, a nie jego cena. Przede wszystkim przyjrzyj się, jaką biżuterię lubi Twoja kobieta - jakie kamienie, kolory, czy nosi wyrazistą, czy subtelną biżuterię.

Gość amazon8765
z brylantem za 830ZL? TAKI TANI? http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,3753 co myslicie o tym? strasznie skromny, i malutki ten brylancik. Chyba poczekam dluzej, zeby uzbierac wiecej kasy i kupic cos lepszego.

Gość keep warm
cena nie gra roli, kup przede wszystkim ladny!

Gość lmkjnbhgt
A po co koniecznie z brylantem?

ja miałam srebrny pierscionek z duzym kamieniem klasyczny wygląd, za 60 zł. Dlatego że taki sobie wybrałam, bo nie nosiłam złota absolutnie ani zwyklego ani białego i TAKI CHCIAŁAM. Obrączki mam za 4.000 ale cena nie gra roli przeciez. Co to za roznica co ile kosztuje skoro liczy się symbolika.

Gość mimoniak
mnie poniżej 3tyś nawet niech nie przynosi :) a tak poważnie to lubię bardzo duże pierścionki , a takie są drogie ,więc :)

Jestem troche oderwana od polskich realiow cenowych, ale raczej czulabym sie zle, noszac cos drozszego niz 500 zl. No moze 700, bo to wszystko tak drozeje ostatnio, ze zlotowka nic nie jest warta. Duzo wieksza wage przywiazywalabym do tego, czy trafia w moj gust, bo ten mam bardzo wybredny jesli chodzi o pierscionki i bardzo mozliwe ze w jakims tam sklepie z bizuteria ten najladniejszy bylby z tych tanszych raczej, wiec nigdy bym faceta nie oskarzyla o zbyt tani pierscionek.

Np ten niby skromny z brylantem za 830 jest dla mnie paskudny. Taki by mi sie nie podobal chocby i 5000 kosztowal.

Gość mimoniak
Wszytko zależy jaką masz kobietę , na jakim poziomie żyjecie . Jeżeli jesteś człowiekiem z niskim dochodem i takiego ona sobie wybrała na faceta to normalne jest , że wie na co może liczyć . Bo jeżeli nie masz na pierścionek to na małżeństwo cię nie stać i tyle . Jeżeli wasz poziom jest wyższy , zarabiasz porządnie a przyjdziesz z czymś tanim to może się wkurzyć . Nic nie wiemy a waszym poziomie życia , więc można tylko gdybać sobie ;)

Gość nie to wtedy
jak kupiłem za ok 350 i do dzis jestem zonaty:P

Gość lmkjnbhgt
Ja Ci mówię, żebyś przyjrzał się temu, jaką ona nosi biżuterię. Ewentualnie poproś o pomoc jakąś jej bliską przyjaciółkę, siostrę, matkę, bo kobiety bardziej zwracają uwagę na takie rzeczy. Kup jej coś, co będzie się jej podobało.

Gość mimoniak
Mój tata kiedyś mówił , że minimum to 3 pensje mężczyzny . Może to coś pomoże

Nie będę podawać sum, ale myślę że powinieneś na niego przeznaczyć jedną wypłatę :) wtedy dziewczyna będzie wiedziała że nie kupiłeś byle czego i że musiałeś troche zaoszczędzić żeby go kupić.

Gość asfsagfasdas
ja kupiłem za 1200 i jest ok