Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amazon8765

Za ile wypada kupic dziewczynie pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

czyli co jak moj mąz ma dochodu ponad 5tys to znaczy że ma mi kupić pierscionek za 3tys, bo jak kupi za 1.5tys to za mało bo przecież dużo zarabia?:-/ ( to założenie gdy bysmy byli w związku nie formalnym). Przeciez to chore podejście, wazne jest aby był, aby cos znaczył, był dany z miłością i sie podobał nie wazne czy za 1000zł czy za 10tys :) co jest ważne jakiś pierdolony pierścionek czy to że partner Was kocha?:) Pierścionek to tylko rzecz i to rzecz nabyta liczy się uczucie które łączy a nie pierścionek na palcu aby sie pochwalic i aby krytyki nie było bo za tani :-/. Pierścionek jest dla nas nie dla ludzi:)

Gość dfhdjdj
ja w niedzielę dostałam ten: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,6909 i na zdjęciu mi sie nie podoba, ale w realu jest przepiękny!!!!!! i też uważam że jest za drogi, mogłabym mieć taki za20 zł z cyrkonią. naprawde faceci,jeżeli wasza laska strzeli focha ze nie dostaje drogiego pierścionka to znaczy ze jest pusta i w przyszłosci nie bedzie z nią fajnie. z drugiej strony gdyby facet który zarabia conajmniej 3 tysiące kupiłby mi pierścionek za 100 zł a potem poszedł na pizze z kumplami i wydałby na to150 zł to byłoby mi przykro

Gość shapstella
To zależy tylko od Ciebie i od twojej dziewczyny oczywiście. Jak ma na palcach pierścionki za tysiące to nie kupisz chyba zaręczynowego za 300?? :/ alee.. Jeśli nie nosi ich wogóle to musi być taki by jej na codzień nie przeszkadzał!! Mnie by bardziej cieszyła sama pomysłowość zaręczyn,niż sam pierścionek!! Powodzenia !!

Kobiety to materialistki. Dostaną pierścionek i pierwsze co robią to sprawdzają ile kosztował. Bo skąd wiecie ile wasz partner za niego dał? Pewnie szukacie po sklepach identycznego albo pytacie się jubilera ile jest wart. Jeszcze pewnie chłopak musi dostarczyć certyfikat o próbie złota i wielkości kamienia. Liczy się miłość ale pierwsze co robicie to sprawdzacie ile jest wart pierścionek materialistki.

Gość dfhdjdj
czuły Krzysiu nie generalizuj, ja znam bardzo wielu mężczyzn którzy są 100 razy większymi materialistami od niejednej dziewczyny. a pierscionek zaręczynowy to jest wyjątkowa rzecz, dziewczyny przeważnie sprawdzają cenę z wrodzonej ciekawości :) a jeżeli potem narzekają na tą cenę, to fakt, wtedy są materialistkami :)

Gość najemsiebardzo
no to idac waszym tokiem rozumowania, ile powinien wydac ktos kto zarabia miesiecznie 8000-12000zl tak zeby dziewczyna poczula ze nie kupil byle czego? a i wezcie jeszcze pod uwage ze dziewczyna nie chce drogiego pierscionka.

Gość jadziaa456
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,,10737 taki ładny, i do obrączki pasuje, na jednym palcu mozna nosic. ja bym taki wolała, bo już mam duży z 18tych urodzin, i za duzo na rece by bylo, a ten swietnie jak juz mowilam z obraczka by sie komponował

Gość jadziaa456
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,10913 moja kuzynka taki dostała, fantastycznie wygląda. ale to już zależy jakie kolory lubi twoja luba

Gość gość
no to idac waszym tokiem rozumowania, ile powinien wydac ktos kto zarabia miesiecznie 8000-12000zl tak zeby dziewczyna poczula ze nie kupil byle czego? a i wezcie jeszcze pod uwage ze dziewczyna nie chce drogiego pierscionka. ******************************* Moim zdaniem okolo 3 tys. w takim razie, w porywach do 5-ciu. Pamietaj, ze pierscionek zareczynowy jest tez Twoja wizytowka, a dajesz go raz w zyciu. Niech bedzie wyjatkowy i porzadny. A tak w ogole to zastanow sie jak bardzo ja kochasz i daj jej cos na co zasluguje.

Gość tak mi się wydaj że
niedawno przeglądałam katalog firmy apart i o dziwo moim faworytem był najtańszy pierścionek za niecały 1000 zł, a drugi za 1500 Mój brat kupił pierścionek swojej żonie za 400 piękny z białego złota na urodziny chyba i powiem szczerze nie liczy się przy kupnie cena... nawet jeżeli nie będzie się jej podobał a kocha prawdziwie to i tak będzie się cieszyć i go nosić bo liczy się to co ten pierścionek oznacza a nie jaki jest i za ile... Chyba ludzie obecnie zapominają czym są zaręczyny i że pierścionek to tylko symbol

Gość Marcin Antracyt
Mężczyzna, którego nie stać na kupienie pierścionka za przynajmniej 2k niech lepiej się wstrzyma i nie kupuje żadnego. Mnóstwo Pań tu pisze, że nie chciałby by droższego niż za 500 zł etc, ale prawda jest taka, że mężczyzna ma obowiązek zaopiekować się kobietą, dać jej dach nad głową i zatroszczyć się, aby nie była głodna. Ktoś, kogo nie stać na wydanie lekką ręką 2-3k na pierścionek, pownien się raczej skupić na poprawie swojej sytuacji materialnej, bo nie będzie go stać na utrzymanie rodziny.

Gość gość
Masz dużo kasy, masz większy wybór. Masz mniej, proste. Kup taki na jaki Cie stać. Ja zarabiam dość dobrze, ale nie szalałem, bo chciałem coś klasycznego, skromnego: http://impressimo.pl/pierscionki-z-brylantami/109-pierscionek-impressimo-ze-szmaragdem-oraz-12-brylantami.html Pamietajcie, że ceny zawsze można negocjować, więc nie kupujcie na ślepo, warto zadzwonić lub napisać do jubilera, albo spytac osobiście w salonie.

Gość gość
Zaręczynowy powinien być z brylantem. Gdy kobieta mówi że jej się podoba inny to pewnie tak jest, ale brylant to tak jak mercedes można chwalić swojego forda, ale na mercedesa wymieniłbyś zawsze. A pierścionek zostaje na całe życie i warto "wydać" to szlachetne, miłe i z klasą. Nie mam z brylantem a chciałabym - choć oczywiście pierścionek nie powinien być kryterium w odpowiedzi tak czy nie. Kobiety lubią brylanty...i tego nie da się zmienić.

Gość jaaammmmaam
Ja mam pierścionek zaręczynowy za 290 zł, noszę go już 10 lat dzień w dzień, jesteśmy 8 lat po ślubie. Kocham mojego męża najmocniej na świecie, jest cudownym i dobrym człowiekiem dla mnie i naszego dziecka i czy pierścionek byłby droższy, czy tańczy, niczego by to nie zmieniło. Liczy się człowiek, nie świecidełko. Dodam, że po urodzeniu syna dostałam drugi pierścionek, tym razem za dużo więcej, bo zarabiał 5 razy tyle, co przy zaręczynach i chciał kupić drogi. Ale nie uważam, że jest piękniejszy niż mój wyjątkowy zaręczynowy, od którego to wszystko się zaczęło...

Gość gość
kurde 2 tys za pierscionek.moj narzeczony mial przeznaczone na moj pierscionek 1500 zl.ja wybralam sliczny za 400 zl.wolalam taki i za reszte kupilismy super zyrandol,lampe stojaca , piekna posciel,reczniki obraz do naszego mieszkania

Gość xantrypa kreizi leidi
moja rada to dowiedz sie jakie pierscionki lubi, jaki ma gust- powiedz ze ciekawi cie jej styl i wrazliwosc na piekno no wiesz cos takiego aby sie nie domyslila, kobiety lubia rozne rzeczy ja np. nie lubie takich "odpustowych" tylko proste najprosciejsze -obraczka i oczko, tak samo kolczyki tyle ze wiszace

Gość xantrypa kreizi leidi
wybadaj dokladnie i taki kup jaki bedzie chciala- tyle

Gość gość
za tyle, na ile Cię stać. Sprawdź ceny w małych, sprawdzonych sklepach. Ja tak zrobiłem: taxor.pl, aimor.pl, impressimo.pl, chaton.pl, wec.com.pl Powodzenia.

Gość gość
ten jest piękny z Apart za 739 zł. z białego złota i dizmentami nr 160.183 http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,PAG-5 widziałam na zywo naprawdę pięknie wygląda na palcu.

Gość gość
gidiella ale cena oznaca też jakośc pierścionki które polecasz są tak kiepskiej jakości pomimo kruszców że oczka się pogubia juz po roku jesli będzie ktos chodził w nich codziennie

Gość gość
@mimoniak Jesteś tępym g0wnem.

Gość gość
W ostatnim czasie najmodniejsze są delikatne pierścionki zaręczynowe z diamentami. Można je kupić nie tylko w sklepie stacjonarnym ale również w internetowym. Każdy diament posiada certyfikat więc wydaje mi się, że zakupy online są bezpieczne.

Gość gość
W sklepie jubilerskim pod adresem www.savicki.pl znajdziesz moim zdaniem największy wybór zarówno pierścionków zaręczynowych jak i obrączek. Marka Savicki doceniana jest nie tylko wśród klientów ale również wśród innych jubilerów za wysoką jakość oraz oryginalne wzornictwo wyrobów. Na pewno coś ci się spodoba.

Gość Pan Robercik
Cena nie jest ważna bo kultura wymaga żeby zadbać o to by nasza ukochana nigdy nie dowiedziała się ile wart jest jej pierścionek. Ja znalazłem bardzo ładny pierścionek na jubilea.pl i był tańszy od tych z salonu ponieważ tam mają większe koszty dlatego też ceny wyższe.