Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amazon8765

Za ile wypada kupic dziewczynie pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Gość gość
zaręczyny schodzą na psy! Sam się zaręczałem i jak czytam bzdety, żeby kupować pierścionki na zaręczyny z cyrkoniami, to mnie śmiech ogarnia. Rozumiem osoby, które naprawdę nie mają pieniędzy, ale prawda jest zdecydowanie bardziej świńska. Panowie, często chcą kupić pierścionek za 500 zł - wówczas mamy tak: złoto najniższej próby - czyli nieco ponad 30% złota w pierścionku. Do tego cyrkonia, która w hurcie kosztuje kilkadziesiąt złotych i jest wytworem sztucznym. Do sedna: przestań palić fajki - zostanie Ci miesięcznie 200 - 300 zł w kieszeni. Odmów sobie jednego piwka dziennie, zostanie kolejne 60-90 zł/mc. Teraz, utrzymaj postanowienie przez 6 -8 miesięcy i sam zobaczysz, że stać Cię na pierścionek z brylantem, w próbie 0.585. Nie kupuj tanizny tylko dlatego, żeby miało logo znanej marki na pudełeczku. Poszukaj pierścionka w sklepach z renomą i dobrymi opiniami - tych internetowych: chaton, aimor, impressimo. Tam zapłacisz za jakość, nie marketing. To jest obowiązek faceta! Starać się, bo jak tego nie potrafisz zrobić, to jaki będzie z Ciebie mąż, ojciec, etc. Da się, bo sam to przechodziłem. Zaręczyny - to wyraz szacunku do drugiej osoby, starania się i proszenia o spędzenie dalszego życia razem. Dlatego nie kupujemy szmelcu!!!! Czy jak sobie chłopie chcesz kupić playstację - to kupisz coś taniego, za 300 zł i będziesz zadowolony?! Do roboty, szanować tradycję i trochę wysiłku.

Gość gość
Prawie 1000 pierścionków zaręczynowych masz do wyboru w sklepie www.savicki.p l Mam mały sklep jubilerski i współpracuję z producentem Savicki mniej więcej od dziesięciu lat. Pierścionki zaręczynowe od nich sprzedają się po prostu fantastycznie. Od roku, kiedy sprzedaję ich biżuterię nie miałem ani jednego zwrotu, co jest wręcz niespotykanym standardem.

Gość gość
Ja zapłaciłem prawie 3000 zł w impressimo, ale patrząc na jego wartość / porównując z sieciówkami, to zapłaciłbym prawie 5K! Wydajesz tyle, na ile Cię stać - oczywiście zachowując rozsądek, bo można przecież wydać i 100K jak ktoś tyle zarabia :)

Gość gość
zrób ze śruby i zagaj że to od serca ogarnij emocje i jak zasłuży wyjmij ten właściwy,czasem warto poznać reakcje,oj będzie przez chwilę gorąco?

Gość gośiówka
Mam taki! gość wczoraj ja wydałem 1120 zł za pierścionek z naturalnym szafirem i brylantami. Próba przyzwoita, 14 k, klasyczny styl. Jak komuś pomoże, to tutaj link: http://impressimo.pl/pl/pierscionki-z-brylant ami/133-pierscionek-impressimo-z-szafirem-oraz-brylantami-kl asyczny-biale-zloto.html

Gość gość
Duży wybór pierścionków w tym zaręczynowych mają u jubilera Savicki - www.savicki.pl Mogę polecić. Trochę zakupów już tutaj zrobiłem. Najpierw był pierścionek zaręczynowy, a potem obrączki. Pierścionek wziąłem trochę klasyczny i trochę nieklasyczny. Klasyczny bo z brylantem, a nieklasyczny bo z białego złota. Żonie się bardzo spodobał i widziałem że się spodoba bo też ją odpowiednio wcześniej podpytałem o takie rzeczy. Warto właśnie z dziewczyną wcześniej trochę porozmawiać na temat biżuterii, żeby potem podczas już samych oświadczyn nie było rozczarowania.