Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaa1234

dzień poczęcia / długość cykli / płeć dziecka - WPISUJEMY!!!! :-)

Polecane posty

Gość Mamaaa1234

Hej. Proponuje stworzyc topik , ktory pozwoli nam sprawdzic czy metody planowania plci dziecka (np. metoda Franciszka Benendo) sie sprawdzaja :) Pomozmy planujacym znalezc odniesienie na naszym przykladzie. Tak malo w sieci inf na ten temat :) wszedzie na dwoje babka wrozyla :p Sama mam corcie i teraz planujemy chlopca.. chociaz corcia poczeta w dzien owu!! Zdawac by sie moglo, ze w owu tylko CHLOPCZYK a tu klops :p Zaczynamy! U mnie: 14 dc / 27-29 dc / dziewczynka

Gość w owulację? a skąd wiesz
że miałaś wtedy owulację?

Gość Mamaaa1234
marylka, pytam zatem - jak zyc?? hehe Czytalam kilka watkow- gdzie dziewuszki chwalily sie, ze zaplanowaly plec, ale wydaje mi się, ze to przekret jakis?? :) Wg metod to Ty powinnas miec dziewczynke a ja chlopca. Wogole moja mama mnie mnie podczas ciazy w tym utwierdzila i mowila, ze na bank bedzie facet :p Ponoc u niej wyliczenia wobec mnie i brata nie zawiodly :) Dzialali na chlopca w poliwie cyklu a na mnie - zaraz po okresie :))

Gość Mamaaa1234
Wiem, ze w owu na podstawie testow owulacyjnych. Pozatym to bylo 14-15 dni przed okresesem, a wiem , ze owu np 12 dni przed miesiaczka to juz raczej niemozliwe jest :)

no to niestety mało wiesz, bo druga faza o ile jest zawsze stała, to ma prawo trwać od 10 do 16 dni zatem może trwać 12 dni jeśli jest krótsza niż 10 dni jest już uważana za nieprawidłową, bo zarodek nie ma szansy się zagnieździć w tak krótkim czasie wiesz, jeśli już zakładasz taki wątek to sądziłam ,ze znasz bardzo dobrze siebie i swój cykl, a nie bazujesz na przypuszczeniach, bo właśnie takim osobom nie udaje się planowanie płci, a potem piszą, że ta metoda WSPOMAGANIA planowania płci się nie sprawdza i nie traktuj mojej wypowiedzi jako zarzut, bo nie miało to tak brzmieć chciałam się tylko wypowiedzieć w temacie, w którym wiem, że mogę powiedzieć coś konkretnego i chętnie podzielę się swoją wiedzą jeśli ktoś będzie chciał:)

jeśli chodzi zaś o testy owulacyjne, to te wykazują tylko czy plik LH się podnosi w organizmie kobiety, a zatem mówią, że owulacja się ZBLIŻA natomiast z różnych względów może się ona nie odbyć w tym czasie o którym informują testy owulacyjne i po prostu przesunąć się albo i nie wystąpić wcale testami można się co najwyżej wspomagać, a nie na nich bazować;)

Ja jeśli mam być szczera to myślałam, że w 9dc nie zajdę wcale ;) A jak już to właśnie powinna być dziewczynka. Ale może to ze mną coś nie tak jest, bo tata mi mówił kiedyś, że ja byłam robiona na chłopca :) A owulację zawsze wiem kiedy mam bo tego dnia mam dużo ciągnącego śluzu i kłuje mnie jajnik (jeden miesiąc pracy, jeden lewy). Te kłucie jest tak uciążliwe, że ostatnie na co mam wtedy ochotę to sex. No i zawsze po kłuciu 14 dni później jest @.

marylka, nikt nigdzie i nigdy nie powiedział, że to jest metoda 100% planowania płci to jest metoda, która tylko może WSPOMÓC planowanie gdyby to było takie proste, to każdy z nas miałaby tylko dzieci płci o jakiej marzył;)

Wiem :) Dlatego podchodziłam do tego z rezerwą tak czy siak. Nigdy nie zamierzałam i nie zamierzam planować płci dziecka. Gdy zdecyduję się na drugie zdam się na los i obojętne mi to czy będę mieć parkę, czy 2 synów.

Gość papilotka84
Córka, 19 dc, cykle 28 dniowe - wiec tez odwrotnie. ;)

Gość Oj tam,oj tam;-)
U mnie dało radę- stosunek koło północy 20/21 dc, zapłodnienie wg. USG w 6 tc. Cykle 30,ten jednak wydlużył sie do 35 dni- wiedziałam na podstawie śluzu i bólu jajnika,że się spóźni-obserwowałam się juz jakis czas. Aaa no i na chłopca wycelowaliśmy.

Gość Oj tam,oj tam;-)
Zapłodnienie w 21dc*

Gość cykle 33-35 dni
w ciaze zaszłam w 22dc i jest chłopiec :)

Gość jaśmin Piechotny
10-14dc/32 dni/dziewczynka. Nie wiem dokładnie kiedy była owulacja

Gość agnes,.,.,,,
15dc?28 chlopak

Gość gość
11 dc i 13 dcsyn cykle 27 dniowy 12 dc syn cykl 27 dniowy

Gość gość
Stary temat ale i tak napisze: 16dc/30dniowe cykle - syn 13dc/27-30dniowe cykle - najprawdopodobniej tez syn:)

Gość gość
2dc (!)/cykle 35 cniowe/córa

Gość gość
Serio 2 dzien cyklu, podczas miesiaczki? Nie staraliscie sie potem caly miesiac? Az ciezko uwierzyc ze tak sie da, choc teoretycznie zawsze mozna zajsc:)

Gość gość
cykle mam 28 dni, współżyjemy w dni płodne...niestety od pół roku staramy się bezskutecznie :( Ale cieszę się, że wam się udało :)

Gość gość
5,6,7,8,9 dzien cyklu, starania o dziecko zaraz po miesiaczce codziennie- corka Dzien przed owulacja -syn Cykle 28 dniowe

Gość gość
na podstawie testów owu: dzień przed owu - córka dzień przed i w dniu owu - syn dzień przed owu - syn

Gość gość
14dc /31 dniowe cykle -syn

Gość gość
Buahahahahahahaha DZIEN poczecia? wy serio znacie dzien pocecia, niezle jebniete jestescie Ja z moim mezem sie kocham jak to w malzenstwie, prawiecodziennie uprawiamy seks wiec syna poczelismy pewnie podczas jednego z numerkow jak mialam owulacje w miesiacu czerwcu

Gość gość
13dc/cykle 27 dni -syn

Gość gość
Leniwe babska ruszcie dupsko a nie takie głupoty wypisywać! i wy macie mieć dzieci ?! zachowujecie się gorzej niż dzieci, eh porąbane jesteście...