Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienny liść żółty

I nie gadajcie, ŻE PRACY jest w bród! mój przykład

Polecane posty

Gość oj kiwi, ty nawet na tysiac
parę dni temu usiłowałaś mnie przekonać że od 18.09 do 08.10 jest 10 dni, a jak się okazało że nie masz racji to szybciutko zgłosiłaś temat do usunięcia.

Zdrowy_Facet :D Wiem coś o tym, ostatnio otwierali Saturn w Manufakturze :D ludzie podobno od rana stali bo były tańsze laptopy i TV a kolejka była kosmiczna :D albo jak biedronkę mieli otworzyć chyba w Zgierzu pierwszy klient miał dostać telewizor to od 3cier rano wystawali:D albo w M! w media markt:D tam to się działo:D ale cóż tacy są ludzie :)

Gość powiało kulturą
kiwi wlasnie, kazdy mierzy wlasną miarką to zrozumiale, nie rozumiem tylko dlaczego ci ktorzy nie zaznali bezrobocia, biedy i innych przykrosci od zycia, nazywaja tych ktorzy nie mogą znalezc pracy, ktorym jest ciezko nieudacznikami, ciamajdami, leniami itp. kompletny brak zrozumienia, przeciez dgyby nie ciamajdy i nieudacznicy to i was takich przedsiebiorczych nie byloby, tak samo ja to ze gdyby nie bylo brzydkich to i pieknych by nie bylo, kazdy czlowiek jest inny, jeden przebojowy drugi cichy, ale wszyscy jestesmy takimi samymi ludzmi, oczywiscie nie mowie o prawdziwych leniach kanciezach ktorzy cale zycie wspinają sie po cudzych plecach i myslą co by tu zrobic zeby nic nie robic a duzo zarobic,

oj kiwi, ty nawet na tysiac a tu przyznam Ci racje bo zwróciłam uwagę na 18 i 8 a nie na 08/09:) wiec masz tu racje mój błąd i sie przyznaje, ale to nie ja zgłosiłam temat bo nawet nie wiem jak się to robi ale chętnie się dowiem :D.

Gość powiało kulturą
nisia tez pracuje w budżetówce ale u nas tak dobrze to nie ma, wysylają mlodych do szkoly daja stanowisko a po roku przenoszą na gorsze, ale tu jest taka familida ze chyba bys nie uwierzyla jakbym opisala co sie wyprawia, istna komuna ale z tej gorszej strony

Gość jesienny liść żółty
powiało kulturą - racja. Może to nie związane z tematem ale ja zawsze wolałam komuś coś ofiarować/kupić niż na siebie wydać itd. jestem wrażliwa na biedę, biedne dzieci itd. Kiedyś rozmawiałam z kolegą, chyba zapytał co robiłam danego wieczora, odpisałam, że oglądałam sprawę dla reportera na co on odparł 'TY TAKIE GÓWNA OGLADASZ? HAHA, MAAATKO JAK TAKIE COŚ MOZNA OGLĄDAĆ, TO SAME STARE BABKI OGLĄDAJĄ" i to mi uświadomiło, że co niektórzy mają zero empatii. Co złego jest w tym programie? To, że Jaworowicz pomaga innym i pokazuje trudne sytuacje? te chore dzieci lub biedacy? CZŁOWIEK TO CZŁOWIEK, myślałam, że czasy hitleryzmu i podludzi dawno minęły ale byłam w błędzie.

Gość powiało kulturą
kiwi wiem ze ty nikogo tak nie nazwalas, ty powiedzalas ze mierzysz wedlug siebie i swoich znajomych, ale inni lubia sobie pouzywac, czesto są topiki o pracy i ja je czytam wiec to opluwanie jest ponizej ludzkiej godnosci, calkowity brak tolerancji i zrozumienia

Znam dziewczynę ,która była na stażu w sądzie.Po ukończeniu stażu ,okazało się ,że jest kilka wolnych etatów.Powiedziano dziewczynom,że mogą składać podania o prace .Moja znajoma nie chciała,była lekko nieśmiała i miała nadwagę .Stwierdziła,że na pewno jej nie zatrudnią .Powiedziałam jej,ze przecież to nic nie kosztuje.Złożyła podanie ,została przyjęta.Sąd jednak miał swoje wymogi,musiała iść na studia.W ub.poniedziałek obroniła pracę.Sąd tez jej za studia zwrócił kasę .

jesienny liść żółty też czasem to oglądam :) lubię takie programy :P A tak z innej beczki słyszeliście że goście Oli Kwaśniewskiej zamiast kwiatów i td mieli wpłacić pieniądze na schronisko a do tej pory doszło na konto schroniska tylko 200zł?:-/ a gości chyba było 500:-/

powiało kulturą Miałam na myśli to że ja mam dobrą posadę i nie mam z nią problemu a co do znajomych to własnie widzę jak to za 2tys nie pójdzie bo za mało a jak pytam a ile byś chciał no tak z 4 na rękę :D a na dzisiejszy rynek takie zarobki dla osoby bez doświadczenia są wręcz nie realne czyż nie?:)

Gość jesienny liść żółty
Słyszałam, ale szczegółów nie znam. To po części pokazuje jakie mamy społeczeństwo. Nażreć się za darmo, napić, pozwiedzać, na końcu oczywiście obmówić wszystkich dookoła. Wstyd. Sprawa dla reportera to fajny, ludzki program.

Gość na poczcie szukaja
jako listonoszy; asystentek (na okienko); na stronei poczty polskiej chyba zawsze sa jakies ogloszenia i jest przeprowadzana rekrutacja.

Teraz Wam powiem coś zabawnego:D kiedyś chciałam zostać policjantkom albo detektywem heh ewentualnie kuratorem sądowym :P

Gość powiało kulturą
w moim miescie ok100 000 mieszkancow czesto przychodzą dzieci prosic o jedzienie i ubranie, zawsze im cos daje chocby mydlo czy makaron, bo zbyt dobrze pamietam jak mi ludzie pomagali, ok zjechalam calkiem z tematu. wczoraj byl topik o ludziach mieszkających za granicą pytanie brzmialo " czy chceciue wrocic do polski" a odpowiedz byly nie, nie bo brak pracy, nie bo niskie zarobki, nie bo wysokie ceny, nie, nie nie,,, to juz mowi samo za siebie jak dobrze jest w tym kraju, ile dobrej pracy tu mamy,jasne ze niektorzy zarabiają po 10000 ale to sa kierownicy prezesi chyba lekarze prawnicy, ale napewno nie my szara masa, niedawno czytalam ze sprzątając domy i mieszkania mozna zarobic nawet 4000 , przeciez to bzdura, w moim miescie nawet tysiąca nie zarobilabym na tym, jest tyle osob ktore chcą sprzątac ze mieszkan jest mniej, za posprzątanie domu z myciem okien placą 80 zl a ta rodzina daje sprzątanie 2 razy w miesiącu i raz na 2 miesiące są okna, gdybym miala sprzątanie tu gdzie mieszkam to zarobilabym najwyzej 500 zl na miesiąc. tak samo jest z opieką nad dziecmi, 600 zl na miesiąc placą za 5 dni w tydodniu po 9 godzin, oczywiscie wszystko na czarno. juz lepiej w firmie opiekunczej bo jako opiekunka mozna zarobic 1200 na reke tylko ze umowa smieciowa ale skladki emerytalne są, i tam chyba najlatwiej o prace

Gość powiało kulturą
kiwi jak chodzilam do 5 klasy to kazali nam pisac na kartkach kim chcemy byc ja chcialam byc stewardessą :) wysoko mierzylam:)

Gość jesienny liść żółty
Ciekawe skąd takie pomysły u dzieci się biorą, ja jak byłam mała chciałam zostać nauczycielką j. angielskiego :D dobrze, ze ta myśl przewodnia dłużej niz 3 lata mi sie nie utrzymała :p z jednej strony współczuję nauczycielom użerać się z naszą obecną młodzieżą.

Gość jesienny liść żółty
kiedyś na kafe były takie prowokacje, że dana osoba niby chciała dać pracę 800 zł miesięcznie za opiekę nad dzieckiem, sprzątanie i gotowanie :)

dziewczyny przeczytajcie ten artykuł:) jest krótki:) i jak tu ma byc w naszym kraju normalnie? nisia_ "Kiwi ,możesz zostać kuratorem społecznym." Teraz :) a co bym musiała teraz zrobić :)? powiało kulturą ja jeszcze prawnikiem chciałam zostac :D do tej pory mi zostało zainteresowanie prawem i psychologiom:P jedni czytają basnie, horrory a ja kodeks karny i książki psychologiczne heh

Gość powiało kulturą
jesli nauczyciel jest z powolania to jest super ale jesli tylko dlatego ze skonczyl politechnike czy biologie to juz gorzej. moja corka w gimnazjum miala wychowawczynie ktora uwielbia swoja prace, uwielbia uczniów, kazdego rozumie, wedlug niej wszystkie dzieci sa wspaniałe, mąde, grzeczne a nawet za grzeczne,tylko niektore są jeszcze madrzejsze od tych mądrych, wspaniala kobieta. tyle lat zyje a tylko jedna taką nauczycielke znam

Gość powiało kulturą
nisia to tychyba w warszawie mieszkasz, u nas jak pilnujesz dziecka na godziny to 5-6 zl jak caly miesiac to 600 zl

Gość jesienny liść żółty
Nawet sama dałam ogłoszenie w necie o pracę, wymieniłam jaką szkołe ukończyłam, że zdałam maturę, mam tech, książeczkę sanepidowską, odbycie praktyk w jakich hotelach kilka swoich cech, z zaznaczeniem, ze szukam pracy w zawodzie jak i innej i również zero odzewu.

Gość powiało kulturą
juz wczoraj pisali ze ona ma byc modelką tylko zapomnialam ja skie ten kreator nazywa paranoja i patologoa. a dzisiaj w opolu aresztowano kobiete za 2000 dlugu i zabrano jej dzieci do pogotowia oto polska wlasnie

Kiedys mielismy w szkole księdza :D był tak niesamowity że szok:) potrafił az człowieka do religii nakłonic ( do chodzenia na nią ) nawet tych najgorszych łobuzów :) super facet był:)

Gość jesienny liść żółty
ja piernicze, Waśniewska niemal jak prezydent. "Będziemy dbać, by zapewnić pani Katarzynie bezpieczeństwo - przyrzeka Mariusz Kaczorowski z biura organizatora. Mamy ochroniarzy na sali oraz tajnych współpracowników wśród publiczności."

Gość powiało kulturą
Zolty lisc jak moja starsza corka szukala pracy to na jej ogloszenia nikt nie zareagowal, ona sama rozsylala CV do firm i teraz chce zmienic prace na lepszą wiec tez zaczyna rozsylac. ale ona jest po szkole rachunkowej i w tym zawodzie jakos jest praca tylko ze .....szkoda gadac