Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowa sytuacja

Corka kolezanki zniszczyla mi droga rzecz. Jak sie zachowac?

Polecane posty

Gość talenaa
Według prawa za szkody wyrządzone przez dziecko do pełnoletności - odpowiadaja rodzice. Nieważne czy jest to szyba u sąsiada, mienie szkolne, towar w sklepie czy cudzy przedmiot ( nawet niedrogi) Ja tez nienawidzę upominać sie o pieniądze, ale z wiekiem coraz bardziej dochodze do wniosku, że w zyciu chamstwo trzeba piętnować bo inaczej pokolenie głupców się rozszerzy jeszcze bardziej:) Do mnie tez przychodzi koleżanka z dzieckiem, za którym to ja biegam, zabraniam, wyciagam z rak kable, ściągam z krzeseł itp.. Mamusia siedzi i pije kawkę od czasu do czasu krzycząc na dziecko: nie wolno!! ( na co dzieciak: ble ble ble ble..:):) Stracilam co prawda tylko jak na razie dwa kieliszko, szklankę ( i jeden model autka kolekcjonerskiego mojego męza zostal bez kola) Ale nie usłyszalam ani przepraszam, ani jakiejs propozycji odkupienia. Dla mnie byłoby nie do pomyslenia nie odkupic przemiotu zniszczonego ( bądż czegoś podobnego w ramach przeprosin) I nie chodzi tu o zadne straty czy koszta - bo czym jest jedna szklanaka czy kieliszek!!! Takie są normy dobrego wychowania i przyzwoitości. O przyjaźń i przyjaciol sie dba, chociazby w takich drobiazgach!!!! Ja juz kolezanki nie zapraszam, jesli juz wpraszają sie na silę, chowamy co się da i podajemy na najtanszej zastawie:D W powyższej sytuacji, ja bym wysłała jednak rachunek z naprawy koleżance. Prawdziwych przyjaciol bowiem poznaje sie w biedzie i po tym jak się zachowają w kryzysowej sytuacji:) Pozdrawiam

Gość to po co wy takie
koleżanki do domów zapraszacie,widać wam to odpowiada