Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)

Lipiec 2013

Polecane posty

Dietowo nie wiemc zemu, ale chyba do końca mi się bedziesz kojarzyć z cc... Ty nie pisałas kiedyś, ze chciałabyś cc? Normalnie tak pochrzaniłam, ze się zastanawiam czy mi się to wszytsko nie przyśniło xD No lekarza mam super, ale nie wypytywałam jakie ma podejście do wcześniejszego cc... Ogólnie do samego cc ma świetne podejście z resztą u mnie w szpitalu jak ktoś miał już cc nawet i 20 lat temu to kolejne nalezy mu się jak psu zupa, więc to na plus dla tego szpitala ;)

z pewnością to nie ja pisałam że chciałabym cc:) od zawsze mam przed tym obawy bo to jednak operacja... i wolałabym żeby nie wyszło że cc jest konieczne;) chciałą bym urodzić naturalnie tym bardziej że wg pomiarów niunia nie będzie zbyt duża:) dzień przed końcem 28 tygodnia orientacyjna waga była 1200:) ostatnio KMM mówiła że chciałaby cesarkę:)

PS mamo a jak noga?? długo jeszcze będziesz unieruchomiona?? chociaż osobiście w to Twoje uruchomienie nie wierzę:) mając dziecko to się chyba nie da:P

dzien dobry :) pięknie słoneczko za oknem, a jak humory naszych mam? :) Przyszła mamusiu tak jak mówią dziewczyny, ja też bym pojechała sprawdzić co się dzieje. Nie musi to być od razu najgorsze, ale dla uspokojenia samej siebie lepiej żeby ktoś zbadał.bo nawet jak się już nie pojawi to będziesz pewnie się zamartwiać co to było dokładnie.. jeśli chodzi o upławy to też czuje jakbym ciągle miała 'mokro'. poza tym ciągle mi coś powraca infekcja. przechodzi i za miesiac jest spowrotem.. nie wiem już co na nią poradzić.. podmywam się tak często jak to możliwe. wkładki też zmieniam bardzo często.. nie wiem.. albo na to zadziała tylko antybiotyk jakiś albo poporstu musze czekac do porodu i samo z siebie wtedy przejdzie.. no az głupio ciągle mowić lekarzowi ze cos jest nie tak.. jakby człowiek kurde nie dbal o siebie tak to wyglada..:/ jutro mam wizyte mam nadzieje ze cos zaradzi na to tym razem. A co chciałam Wam jeszcze powiedzieć. ;D Wczoraj czytałam mojemu chłopakowi tą instrukcje dla faceta, co powinien zrobic zeby zrozumiec kobiete w ciazy. Lou_ wrzucała tu na forum kiedyś (216strona) i mój facet tak samo jak mąż którejś z Was nie mógł zrozumieć po co u licha ta zdechła mysz w tym wszystkim :) :P :D

żółta_cytrynka dzieki :) podniosłas mnie na duchu hehe jednak szkoła rodzenia po cos jest :)

dietowo, kiecki cudne a brzusio fantastyczny :) i też nie jest aż taki duży jak na 31 tydzień.. fajna zgrabna piłeczka :) a kiedyś na forum tutaj chyba nawet rozmawiałyśmy na temat wkładek, które wykrywają czy to zwyczajny sluz czy wyciekają wody płodowe.. tak coś mi się kojarzy.. albo gdzie indziej wyczytałam i mi się ubzdurało, że to było tutaj .. :) już nie wiem :) ale temat brzmi znajomo :)

Ale Was tu już dużo od rana:-) Przyszła mamo - moja rada taka jak koleżanek, najlepiej jechać do szpitala i to sprawdzić! To nie jest jednorazowe więc bezpieczniej będzie jak zobaczy Cię lekarz! Dietowo zazdroszczę Ci,ze juz znasz termin porodu:-) Ja urodziłam synusia po skończonym 38 tygodniu, wzięło mnie znienacka więc nawet nie zdążyłam się wystraszyć hihihi Co do "wycieków z podwozia" (jak to któraś fajnie nazwała) ja też miałam jakiś czas temu, pisałam tyutaj o tym. Było to dość wodniste ale raczej nie był to mocz. Teraz przeszło, wkładkę i tak zmieniam 2-3 razy dziennie ale zdecydowanie przestało się to "coś" sączyć. moze to był rzadki śluz???? Viola śliczna ta pościel (ja też ją miałam na oku, ale tylko 3-elementową). Co do kolorku to rzeczywiście masz problem, bo mi też byłoby się ciężko zdecydować, ta i ta ładna:-) Dietowo śliczny brzuszek, też masz tak niżej jak ja:-) Sukieneczki widzę,ze z Papco:-) Ja też nie mogłam się powstrzymać ostatnio i kupiłam 2 sukieneczki i do tego legginsy. Jak bedzie synuś to trudno! Będzie musiał w nich paradować hihihih

Dietowo no ja już chodzę bo wyłącznie leżeć to miałam 2 tygodnie- teraz mam po prostu niewiele chodzić żeby nie nadwyrężać nogi i mam znajdować czas (co trudne akurat nie jest ;P) żeby siedzieć/leżeć z nogą do góry. Cały czas do chodzenia mam zakładać stabilizator- z resztą bez niego daleko nie ujdę bo ból aż do kolana mi się rozłazi :o A co do starszej córki to mam ten komfort, że nie jest już małym dzidziusiem za którym trzeba latać :D no i to ogólnie jest dziecko do rany przyłóż ;) Jak mąż wtedy na poligonie był to mała po chleb do sklepu poszła, jak trzeba było mi przynieść leki z samochodu bo zapoimniałam o nich na śmierć to mi przyniosła, a nawet picie mi robiła ;P i raz śniadanie :D Dzisiaj np. sama poszła do przedszkola, tyle, że ja wejście do przedszkola z okna widzę i nie ma zadnej ulicy, więc luz ( a jaka dumna z siebie była :D). Tylko pójdę po nią. Mąż akurat do Lublina musiał pojechać dzisiaj ale ma wolne do połowy czerwca na mnie więc tak to on będzie ją odprowadzał i przyprowadzał.

KMM Ja od stycznia mam cały czas zapalenie!!! masakra jakas tez co wizyta to mowie lekarzowi i leki cały czas biore ostatnio Pimafucin dopochwowo potem iladian direct plus dopochwowo przez 10dni a teraz 2 razy w tygodniu i masc Clotrimazolum takze apteka... a o higiene zawsze dbałam i dbam moze za bardzo? recznik wymieniam czesto piore w 90 stopniach zeby bakterie zabic uzywam płynu do higieny intymnej biały jelen, bielizna wyłacznie bawełniana itd. itp. Moj ginekolog powiedzial zeby sie nie przejmowac bo niektore kobiety w ciazy niestety tak juz maja... ale zbytnio to nie pociesza cały czas dyskomfort sie czuje no ale trudno co zrobic....

am co do wycieków to ja tez tu pisałam o tym incydencie u mnie- sprawa się nie powtórzyła. Może to właśnie jak mi pisałyście rozwodniony śluc- w ciaży to cholera wszystko możliwe

A dziewczyny, mam pytanie: od paru dni (tak parę razy dziennie dosłownie) zdarza się,ze jakby zakłuje/zaszczypie mnie szyjka/pęcherz???? Sama nie wiem co to może być. Od wczoraj jakby częściej? już nie wiem czy maleństwo mi tak zaczyna uciskać, bo czuję że się wierci na dole? A może to zapalenie pęcherza się zaczyna????? Jak w pierwszej ciąży skróciła mi się szyjka to nie miałam żadnych objawów a teraz zaczynam się zastanawiać czy to moze być objaw???? Nie mam żadnych krwawień, wizytę mam za tydzień w poniedziałek, może jakoś wytrzymam ale się zastanawiam czy Wy też tak macie????

biała mi też własnie lekarz powiedział, ze to z higiena nie ma nic wspólnego. Nie ukrywam, ze grzybica czy jakies infekcje nam laikom mają prawo się kojarzyć z zaniedbaniem, ale w rzeczywistości to nie od nas to zalezy tak naprawdę :/ i jak piszesz- nic się na to nie poradzi... przeboleć trzeba i już. A w ciąży ponoc cała masa kobiet ma z tym problemy, więc nie my pierwsze i nie ostatnie kochana :D

Messi ja tak mam od dłuższego czasu. Wydaje mi się, ze to mała gdzieś mi uciska albo kopie, bo nie jest to stały ból tylko co raz zakłuje- a chory pęcherz raczej czuć cały czas. Szyjka mi się nie skraca- ba! Ma prawie 5cm i wszystko pięknie pozamykane, więc luz.

mama 6latki :)) no niestety tak jest... Moj ginekolog sie ostatnio usmiał bo mu mówie ze moze na meza uczulona jestem a On ze niema takiej mozliwosci hehe bo z M tez juz sie zastanawialismy czy to mozliwe byc na siebie uczulonym :)

biała u mnie to pierwsza infekcja w całym moim dotychczasowym życiu, więc jak lekarz mi oznajmił, że to grzybica to zrobiłam taka mine jakbym co najmniej dowiedziała się, że mam kiłę albo aids :D Aż się zaśmiał ze mnie xD Jeszcze żartowniś powiedział, ze pewnie mąż z poligonu przywiózł :D Ale wytłumaczył własnie na spokojnie, że to nic nadzwyczjnego, że wyleczymy szybko, że w ciąży tak często jest i mnie uspokoił ;)

Dzień dobry :) Wcześnie zaczynacie dzień :) ja dopiero teraz się zwlekłam, ciągle jeszcze dochodze do siebie, ale już jest dużo lepiej. Messi, zapalenie pęcherza odczuwa się raczej jako takie ciągłe piekące parcie, robisz siku i właściwie dalej Ci się chce... Bardzo to nieprzyjemne jest. A takie nagłe zakłucia to mogą być chyba też związane z ruchami dziecka tam na dole. Też takie miałam zanim mi układ moczowy nie zaszwankował całkowicie... Poza tym chciałam Wam zwrócić honor z jogurtem :) Po zabiegu jestem na antybiotyku no i niestety na drogi rodne też mi się rzuciło - ehh, już w ogóle szczypie mnie cała tamta okolica, wszystkie możliwe otworki, hehe... Brałam lactovaginal ale nie bardzo pomagał i wczoraj w desperacji wysmarowałam się tym jogurtem po wierzchu i trochę w środku :) No i słuchajcie od razu jest lepiej! Tylko krowa nie zmienia poglądów - ja się podśmiewałam z babcinych sposobów, ale to naprawdę działa! Już pierwsza chwila była przyjemna, bo jogurt był chłodny, taki kojący... Jeśli chodzi o wydzieliny to ja też, jeszcze przed obecnym zapaleniem, miałam cały czas, ale taką białawą, nie wodnistą ale i nie bardzo gęstą.

Mama 6latki -dobry żarcik, hehehehehe:) dietowo - kurcze tylko 8 tygodni, ale fajnie! Może mała będzie łaskawa i sama się zdecyduje wyjść te 2 tyg. wcześniej i unikniesz wywoływania. Będę trzymała kciuki:)

Kooala ja sama jak usłyszałam o tym jogurcie to się wpierw zastanowiłam czy to aby na pewno nie żart :D Gdyby nie zaufanie do mojego lekarza rodzinnego to raczej zapisałabym to na liscie przygłupich zabobonów, także nie Ty pierwsza i nie ostatnia miałaś taką reakcję z jogurtem :D Tak na marginesie- rozmawiałam z siostrą i ona ten sposób zna od wieków i opowiedziała mi jak to zaczęły jej się infekcje w liceum jak na basen zaczeła chodzić. I idąc za radą jeszcze starszej siostry oraz lekarza robiła sobie irygacje z tego jogurtu :D I kiedyś tata się jej pyta czy nic jej nie kupić bo idzie po większe zakupy do Leclerca. A ta mówi żeby jej kupił duży jogurt naturalny. Tata wraca siostra się patrzy na truskawkową jogobellę i pyta- Tato co to jest???? A ojciec: A tak pomyślałem, ze kupię Ci truskawkowy bo co będziesz śmietanę piła :D :D :D :D myślałam, ze padnę jka mi to opowiadała xD

Biala mi lekarz tez mowil ze to jest niezalezne od higieny i niektore kobiety po prostu tak maja.. No ale nie jest to zbyt pocieszajace.. I tez ciagke cos sie dzieje od lutego.. Pocieszajaca jest mysl ze po porodzie zmienia sie spowrotem ph w pochwie i wszystko wraca do normy..

Messi nie ja nie mam wysypki. Za blisko chyba aparat trzymałam;D Ale wiesz ręce coraz krótsze;P KMM szczerze to ja tej kreski nie widze;D Ale wszystko możliwe:P I też mi się zdaje że mi brzuch opadł nieco tylko kurcze czy nie za wcześnie. Jak się wczoraj nasłuchałam na szkole rodzenia o problemach dziewczyn to wyszłam mocno zszokowana Margit- Synek widzę nabiera ciałka;) A dziś pędzę na działeczkę. Trzeba wkońcu coś posiać i posadzić;) Na balkon zakupiłam kwiaty ale w tym roku bez szału żebym miała czas to ogarnąć;) Dobra dziewczyny potem ogarnę prawie 2 stronki bo musze już lecieć. Miłego dzionka;)

Ja tak na szybciutko bo zaraz ruszam w trasę :) Przyszła mamusiu ja bym nie lekceważyła sprawy bo każde zabarwienie śluzu krwią jest sygnałem, ze coś się dzieje - jeśli nie masz problemu z wyjściem z pracy (a chyba pracodawca nie będzie robił problemów) to jedź do szpitala i nie czekaj aż coś poważniejszego się zacznie dziać - ja miałam taką sytuacje w marcu i na szczęście wszystko było dobrze ale lepiej nie ryzykować. Ja też od kilku dni odczuwam czasami takie pieczenie, ucisk i ból chwilami - wydaje mi się, że mały się odwraca i uciska na szyjkę bo potem przechodzi a gdyby to było zapalenie to by się już rozbujało na maxa :) Co do wycieków z pochwy to mam cały czas . Też bym chyba nie poznała czy to wody. Przy pierwszym dziecku w 37tc pęcherz mi pękł i też się tylko sączyło - założyłam podpaskę - ale dostałam takie skurcze, że wiedziałam już, że to TO ;) Przy drugim była cesarka więc nie doświadczyłam już tego uczucia choć jechałam na cc już ze skurczami. Spadam na zakupki :) Do wieczorka!

dietowo udanych zakupów :) ja śmigam wyprać te co już mam.. ale frajda :) normalnie jak patrze na te małe ubranka to az sama buzia sie smieje :) takie slodkie sa :) apropo różnych kuracji rozpoczynam dzisiaj picie magnezu bo w nocy znowu kilka razy budziły mnie kurcze łydek.. nad ranem jeden był taki silny że do tej pory nie moge wyprostować porządnie nogi jak ide.. :/ jutro lekarza dopytam czy sam magnez wystarczy..

KMM jak jutro idziesz do lekarza to podpytaj po czym poznac ze sacza sie wody a po czym ze to dalej sluz ;) czy sa jakies objawy oprucz saczenia... Miłych zakupów dziewczyny Ja jutro z mezulkiem ide na zakupki.

Cześć dziewczyny mogę się do Was dołączyć jestem w 30 tc. jest to moje pierwsze oczekiwanie na dzidziusia termin mam na 11 lipca ;) Dzisiaj mam wizytę u ginekologa i dowiem się ile mój synek już waży :)

cześć dziewczyny ja też jestem lipcowka tylko 2012 :) przeczytałam że piszecie o wyciekach,ja też jak miałam i wyszło na to że to właśnie taki rzadki śluz ale wiadomo zawsze lepiej sie upewnić. Trzymajcie sie :)

biała o ile nie zapomne to napewno zapytam ;) ale z moja pamiecia róznie bywa ostatnio.. czasami laze w ta i spowrotem i nie pamietam co mialam zrobic :) ale bardzo mocno postaram sie nie zapomniec :)

Mama 6 latki może truskawkowy byłby bardziej skuteczny :-p ale się uśmiałam :-) Ja odpukać na razie nic nie złapałam ale raz na tydzień zapobiegawczo ten laktovaginal na zmianę z pimafucinem (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) zakładam.