Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)

Lipiec 2013

Polecane posty

Hej dziewczyny! Przebrałam wczoraj te wory ciuszków od przyjaciółki, znalazłam trochę moich rzeczy i wybrałam trochę tych po jej synku. Ale się przy tym uśmiałam bo było mnóstwo takich z lat 70-80 :D Teraz muszę to co wybrałam jakoś posegregować i zobaczyć co mam w szafie ale zostawię sobie na wieczór znowu. Spotkało mnie wczoraj coś okropnego :( Podczas przeglądania ciuszków dostałam bóli w klatce piersiowej... Mam tak od wielu wielu lat - to na tle nerwowym ale dawno się nie ujawniało (lekarze określają to dusznicą bolesną). Nikomu nie życzę takiego bólu :'( Chodziłam po ścianach normalnie. Łyknęłam 2 apapy i musiałam się położyć. Na szczęście przeszło szybko. Że też w ciąży takie gów.. muszą mnie dopadać!

Witam:-) Pogodowo U mnie swieci sloneczko ale to chyba tylko tyle bo najcieplej nie jest...:-\ Bole Atamta okropne ze cos takiego lapie, badziewie przychodzi niewiadomo skad i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.. Oby juz wiecej sie nie pojawilo:-) Mnie wczoraj po tym chodzeniu bolaly biodra i spojenie troche, mialam wrazenie jakbym sie miala rozerwac na pol. Ale dzisiaj juz jest lepiej:-) Stopy i golenie Ja nadal normalnie widze stopy. Gole sie tez normalnie, chociaz juz nie wszystko tak idealnie widze:-) ale po omacku daje rady. Pozniej najwyzej do pomocy zatrudnie lusterko:-):-):-) Hehe A maly buszuje od rana:-) znowu break dance'a cwiczy chyba:-) a wczoraj jak fajnie reagowal jak mowilam do niego:-) sloneczko kochane:-)

wrzuciłam zdjęcie brzucholka w 31 tydzien :) troszkę wysadziło go ostatnio :)

do pomarańczy dającej dobre rady Nie doczytałaś w jakim okresie trwania ospy można się nią (i nie tylko) zarazić. Następnym razem jak się nie znasz to nie poprawiaj innych ;)

atamta może tym razem ból pojawił się z przemęczenia ;( Odpocznij;* KMM no powiększył się brzusio ale to dobrze;) Maleństwo musi mieć miejsce;) Co do golenia no to sobie jeszcze radzę;) I jak się wychyle to też widze ale tak na prosto to ciężko hehe Ja tez spróbuję pyknać fotkę brzuszka:) Ale wrzućcie do którego chcecie folderu jak tam licze skończone tygodnie;)

Gumka mi się odbiła na brzuchu i oczywiście wyszło że mam krosty na brzuchu których faktycznie nie ma;D

Witajcie dziewczyny, W końcu wpełzłam na pocztę i obejrzałam fotki. Ale macie śliczne brzuchy! A wyprawki! Pozazdrościć :). Podesłałam swoje aktualne zdjęcie, na plusie 6kg w brzuchu 97cm, czyli jeszcze nie dobrnęłam do "porodowego" Ady ;). Pozdrawiam!

anetach18, truj brzuszki rosna super :) ja zrobie i dodam zdjecie w niedziele zacznie sie akurat 30tydzien :)

Truj Ja własnie sie zmierzyłam i mam 98cm i 7kg przytyłam od poczatku ciaży :) dzisiaj pierwsza osoba mi powiedziała ze chyba syn bedzie bo ładnie wygladam... hmm okaze sie na porodówce ;)

Witam ;))) wasze sposoby na zaparcia pomogły ;)))) dziękuję bardzo ;)))) Anetach 18 i Truj śliczne macie brzuszki :D

Hejka:-) U mnie dzisiaj też pochmurno, szkoda,że cały weekend majowy ma być taki a nawet gorszy, bo z deszczem:-( Galeria: Brzuszki piękne! Aż się nadziwić nie mogę, że aż tak się różnią:-) No i wyprawki cudne. Ja moze po długim weekendzie jakieś fotki zrobię jak już będę segregować wszystko do prania:-) Golenie: z tym też mam już problem, bo nie widzę się wcale, lusterkiem sobie pomagam ale też gimnastyka przy tym niezła! W sobotę malowałam jeszcze paznokcie w stopach i normalnie jak skończyłam to wypadałoby się jeszcze raz wykąpać ehhhh Byłam dzisiaj na zakupach w Lidlu i można teraz kupić majtki takie wyższe modelujące albo pas modelujacy na brzuch. Wybrałam pas, bo stwierdziłam,ze praktyczniejszy. Na pewno jest wygodniejszy od tych ściskających na rzepę a wydaje mi się,że będzie fajnie trzymał te fałdy po porodzie :-D No i tak w ogóle poszalałam, bo przeceny takie w galerii,że stwierdziłam,że coś mi się od życia należy hihihih Na ciążę ciuchów nie kupowałam ale na po, bo nie będzie potem czasu ;-) A Wy co tam porabiacie? Weekend majowy zaplanowany????

hej dziewczyny:) u nas taka mieszana pogoda raz słonko raz chmurki ale za to jest bardzo ciepło:) pojechałam po pieczywo przywiozłam gorący chlebuś:) ale pyszności:P współczuje boleści... ja mam od jakiegoś czasu sporo pracy w sumie to trochę fizycznej i boli mnie tak po prawej stronie od kręgosłupa że aż pośladek boli... okazuje się że wystarczy mały spacer i już boli:( brzuszki macie śliczne:) mi się wydaje że ten mój jest w sumie nie duży jak na ten miesiąc i nie wiem jak maleństwo się tam mieści:) ciuszki też ekstra:) a co do majówki to ja dziś upiekę ciasto żeby było nam miło:) nie mamy samochodu więc nawet na trochę w plener nie wyskoczymy ale szkoda:( a ap ropo golenia to ja już dawno kroku nie widzę:P a stopy jak szyję wyciągnę:P

Gość .....przepraszam
że się wtrącam między Was, ale często podczytuję Wasze forum bo też rodzę w lipcu a że to moje pierwsze dziecko więc w temacie jestem kompletnie zielona. Mam jedno pytanie czy to prawda że do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci? Przepraszam może to głupie pytanie ale nie mam kogo się poradzic. Dziękuję za odpowiedzi.

a miałam jeszcze napisać że ja si,ę zastanawiam gdzie się maleństwo mieści ale np u KMM to chyba jakaś ściema że maluszka tam masz;P Dziewczyno wyglądasz góra na 5-6miesiąc:)

tak nie można mieś pomalowanych paznokci ponieważ dla lekarzy to jest bardzo ważne miejsce, zmiana koloru tej skóry pod paznokciem może świadczyć że dzieje się coś złego i np zabierają cię na cesarkę. przyszły mi gacie te siateczkowe;) uważam że są fajne bo każdy tyłek w nie wejdzie:P nie to co w te fizelinowe;) zakupiłam najpierwej te ale niestety w nie nie włażę bo mało się rozciągają...

Biała - rośniemy w siłę :). Ale syn jakoś się tak nieszczęśliwie ułożył, że wbija mi się pod żebra (albo kolanem albo łokciem, albo czym tam jeszcze ;)..) a że to ucisk punktowy, to staje się nie do wytrzymania :o. A Ty nie chcesz poznać płci przed porodem, czy są problemy z ustaleniem? Żanetka - dzięki, Tobie też nic nie brakuje :). Messi, u mnie nic nie poprane, nie poprasowane, jestem w lesie z wszystkim - ale za to dotleniona, wyspacerowana, opalona i zadowolona :D. Przyszło dziś łóżko dla starszej córki, to łatwiej będzie zorganizować też kącik dla syna ;). O ile Ada zechce oddać swoje małe łóżeczko ;), zdam relację z tej nierównej walki. A tak swoją drogą to mnie dziecię zaskoczyło - ma 2 dolne jedynki i 1 górną, teraz wyżynały się dwójki dolne. I wczoraj jak ją łaskotałam i turlałam, tak się zaśmiewała pełną buzią, że zobaczyłam, że przebiły się jej górne 4ki!! Wszyscy mi powtarzali, że zęby "wyłażą" w określonej kolejności, więc córa mnie mocno zaskoczyła. No, ale znam powód jej marudzenia - siekacze ponoć bolą najbardziej przy wyżynaniu. Dietowo - u mnie ciepło, więc spacer obowiązkowo :), choć podobnie jak Ty zaczynam odczuwać boleści nawet przy szybszym tempie marszu. A KMM nosi chyba Marka w worku na plecach :D, bo nic po brzuchu nie widać ;). Pomarańcza - u mnie w szpitalu też nie można mieć pomalowanych paznokci do porodu (w przypadku niedotlenienia lub zaburzeń krążenia paznokcie sinieją i jest to pierwszy znak dla lekarzy, że nie wiszystko idzie jak powinno).

Gość .....przepraszam
dziękuję za odpowiedzi, tym bardziej, że nie miałam o tym pojęcia, jesteście naprawdę dużą skarbnicą wiedzy :-)

Truj USG mam co miesiac ale nie chcemy znac płci zawsze mowiłam odkad pamietam ze przy pierwszym dziecku bede chciała niespodzianke :) ale mam jakies przeczucie od samego poczatku ze syn no ale sie zobaczy... Moje malenstwo tez od jakiegos czasu uwiera mnie w prawe zebro a wczoraj to przez połowe dnia chyba tam nóżke trzymało i nawet zgiac sie nie mogłam bo bolało...

Witam dziewczyny ja już po przeprowadzce i piszę z nowego mieszkania :). Cieszę się, że już to pakowanie za nami, ale z kolei przede mną rozpakowywanie i rozkładanie... Dziś jednak już się przemęczę z kartonami w 3 pokojach i jednym wolnym od rupieci. Źle się czuję, ból pleców nadal mnie męczy do tego chyba troszkę się przemęczyłam i stawia mi się brzuch, mąż poszedł sobie do pracy i kazał nic nie tykać, no to nic nie ruszam. Poleżę sobie, a co tam :P. Córcia strasznie szaleje, wczoraj godzinę chodziłam z jej nogą (tak myślę), wystającą. Jak znajdę gdzieś już w tym rajwachu centymetr to się zmierzę :p. Ostatnio miałam obwód chyba jakoś 98/99 cm. Aha i dzięki za odpowiedzi odnośnie wód płodowych, przyjrzałam się temu czemuś i to po prostu jakoś dużo śluzu ze mnie leci. Na zaparcia mi pomaga jedzenie activii, codziennie wcinam jedną. Co do chorób wirusowych nie wypowiem się, bo jestem laikiem w tych sprawach. Wiem, że świnkę, różyczkę, ospę przechodzi się raz w życiu i tyle. A ja oczywiście tylko różyczki nie przeszłam... Fredzia - duży jest Twój synek :). Będzie kawał mężczyzny!!! Co do golenia to mhm... mi pomaga mąż :D. KMM - jestem pewna że najszybciej z nas wszystkich wrócisz do formy po porodzie !!! śliczny brzuszek. Co do malowania paznokci, też słyszałam, że nie powinny być pomalowane, żeby było widać zasinienie. Z tego też powodu nie zrobię sobie żelu na wesele, bo nie wiem, czy potem zdąży odpaść :) Anetach i Truj śliczne brzuszki!!!

Wow! Dzięki za odpowiedź dotycząca paznokci, nie wiedziałam tego :D Wiem że zdania są na ten temat podzielone ale jesli chodzi o kwestie zdrowotne to w ogóle nie wiedziałam że lekarze się tym sugeruja :) Byłam dzisiaj w MOPSie z przyjaciółką...wiecie co, wychodzi na to że żeby w tym kraju mieć jakieś pieniadze dla osób w jej sytuacji należy zaskarżyc o alimenty albo matkę przyszłej mamy, albo ojca dziecka. Jednorazowa pomoga z mopsu to jest około 500 zł. Z uniwerku około 800. Podwójne becikowe - 2000. I to tyle. To cała kasa za którą musicie utrzymac dziecko... Jeszcze musiałam uspokajać ją, bo bez przerwy wyła i ciężko było coś załatwić. Na razie przekonuję ją aby porozmawiała ugodowo z ojcem dziecka o alimentach. Kupiłam pierwsze pieluchy jednorazowe, te rossmańskie, 30 sztuk, na razie tylko do szpitala. Za 12 zł to można zaszaleć :) K_M_M Jak ja ci zazdroszczę figury! Ja dziś znów byłam w lumpie i znów wyszłam zrezygnowana. No NIC! Ty się we wszystko zmieścisz i dopniesz w cyckach... Patrzyłam u siebie w Naturze i jest ta cena o której mówil aś, tylko nie jako promocja tylko normalnie :D Ja jak się przemogę to dodam zdjęcia brzyszka, bo niedługo 19 tydzień, ale chyba za bardzo was lubię żeby Wam taki widok sponsorować.

No tak, do szpitala to lakier musi być zmazany obowiązkowo!:-) Truj to ile latek ma Twoja córeczka????? Skoro jej zabki wychodzą to malutka jeszcze:-) Ja już normalnie nie pamiętam kiedy te ząbki wychodziły, 1,5 roczku???? Jak sobie dasz radę przy dwójce????? Mój synuś ma już 4 latka więc będzie mi chyba łatwiej:-) Patussa zazdroszczę przeprowadzki:-) Ta ekscytacja na początku :-) Ja już rok mieszkam na nowym pięterku, super być na swoim:-) Co do chorób wirusowych typy różyczka, świnka, ospa to fakt przechodzi się je raz ale i tak lepiej unikać kontaktu z chorym. Co do różyczki to ja też jej nie miałam ale na pewno byłyśmy szczepione za młodu:-) Pediatra rodzinny powiedziała,że nie powinnam się więc martwić tym,że nie chorowałam na różyczkę. A miałam różne obawy z tym związane, ostatnio np w przedszkolu panowała ospa ale na szczęście mały nic nie przyniósł:-)

Lou - współczuję koleżance trudnej sytuacji. Ona powinna ojca dziecka przyprzeć do muru i walczyć o alimenty, bo sama niestety nie da rady, ciężko jest :(. Messi ja sobie nie zazdroszczę, na dzień dzisiejszy mam dość:D. Mieszkanie niestety na razie wynajmowane, ale mamy szansę na kredyt i raczej je kupimy, bo bardzo fajne i dość duże. No tak w przedszkolu/szkole łatwo o małą epidemię. Dobrze, że Twój synek zdrowy :). Wysyłam zdjęcie mego brzucha :D

dziekuje za miłe komentarze :) i zapewniam.. Marko mieści się w brzuszku.. nie doczepiam sobie dodatkowo zadnego worka na plecy :) hehe :D Patussa piszesz że ja szybko wróce do formy bo brzuszek niewielki a Twój jaki cudowny :) malutki i zgrabniutki :) odnośnie tych paznokcie to słyszałam... dlatego do porodu nie zamierzam malowac u stóp bo od lakieru pozniej sa brzydkie przebarwionei taka zolta, sucha plytka.. zaczne malowac po urodzeniu :) a u rak mam non stop prawie ze pomalowane.. no ale do szpitala trzeba bedzie zmyc.. jeden przynajmniej musi byc nie pokryty lakierem.. takie minimum slyszalam. jesli chodzi o pogode to dosyc ladnie bylo. rano wialo. alepozniej.. mmm.. cudo :) lezalam na słoneczku w bluzeczce na ramiaczkach i lapalam promienie slonca ;) a pozniej zeby nie bylo ze sie caly dzien obijam.. zlapalam za kosiarke i obkosilam caly ogrod za domem.. :) jeszcze zostalo drugie pol przed domem.. ale to i tak na raz za duzo by bylo :)

Patussa18 to witamy w nowym mieszkanku;) Nie przeforsuj się;) Śliczny brzuszek;) Właśnie wracam od znajomej która spodziewa się 2 dziecka i też nie wie jak to będzie bo ich pierwsze dziecko na 15 miesięcy. Ale na pewno sobie poradzi;)

a jeszcze mi ucieklo jedno.. co do tych chorób wirusowych typu ospa, rożyczka, świnka.. nigdy żadnej nie miałam. była szczepiona ale wiadomo jak to jest.. tym bardziej jak dzidzius bedzie. czesciej moze przyniesc z przedszkola czy szkoly.. mam nadzieje ze mnie nie chwyci.. bo podobno im czlowiek starszy tym gorzej przechodzi te choroby.. :/

Dzięki:). Na pewno nie będę się przemęczać, większość będzie musiał mój mąż zrobić. Ja swój brzuch lubię, będzie mi go brakować po porodzie, a zarazem, że skóra i mięśnie wrócą do normy. a co do wielkości, wydaje mi się, że jest dość spory, chociaż znajoma w 20 tygodniu ma większy niż ja, ale to jej II ciąża.. Ja nie maluję paznokci, chyba, że idę na lakier hybrydowy od czasu do czasu, bo odkąd jestem w ciąży drażni mnie ten zapach ;/