Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ttttuu

Po co kupujecie tablety? Do czego to sie przydaje?

Polecane posty

" a teraz każdy słuchawki w uszy i wlepia gały w jakiś gadżet. a potem marudzą, jak to oni nie mają przyjaciół, znajomych i w ogóle." ­ Ja nie marudzę. Wolę muzykę z iPoda niż obcych ludzi co tylko mnie drażnią. ­ "w ogóle nie wiem, jak można oglądać filmy albo czytać książki na tych malutkich ekranikach " ­ A kiedyś ludzie mieli TV 21'' maks i dawali radę a teraz trzeba sobie rzutnik kupować aby film obejrzeć Buhahaha

Gość mmLena07
multum programów działa na tablecie. Jak coś piszesz, to się pojawia dotykowa klawiatura, więc nie jest tak, że się nie da pisać, po za tym całe mnóstwo gier jest pisanych właśnie pod nie, np. poruszasz dwoma palcami przecinasz dwie liny w grze, nie da się pewnych rozwiązań w grze zastosować do myszki na stacjonarnym. Funkcja przybliżania i oddalania dwoma palcami też jest bardzo przydatna przy przeglądaniu zdjęć, internetu, ebooków, czy też w grach. Jeden ruch palca i masz kolejną stronę ebooka, do tego zawsze zapamiętuje na której stronie jesteś itd. Super jest google maps na tablecie, jak się zgubisz, np. wybierając się do jakiegoś miejsca, to od razu pokazuje Ci gdzie jesteś i łatwo możesz zlokalizować różne miejsca. Bateria starcza na o wiele dłuższy czas niż w laptopie, po za tym laptop jest mniej poręczny, jak np. stoisz na chodniku i chcesz na mapę szybko spojrzeć, gdzie jesteś.

Gość bfg9000
mmLena07 "multum programów działa na tablecie" taaa: - przegladarki - mapy - angry birds Visual Studio nie pójdzie, Crossworks też... i nic komercyjnego ze sprzętowym kluczem. Softu do sprzętu pomiarowego (oscyloskop, generator itd) na Androida nie robią. Gadżet i nic więcej. Akumulator jest chociaż wymienny czy cały tablet do kosza idzie?

Gość juz nie przesadzajcie
ja sobie kupilam tablet bo wszyscy zachwalali, a teraz czesciej lezy niz uzywam, funkcjonalnosc srednia jak dla mnie "A kiedyś ludzie mieli TV 21'' maks i dawali radę a teraz trzeba sobie rzutnik kupować aby film obejrzeć Buhahaha" kiedys ludzie sie ze soba spotykali i spedzali wspolnie czas i w ogole wszystko bylo inaczej. a kobiety sobie szyly podpaski i tez dawaly rade, co nie znaczy, ze teraz maja to robic skoro sa lepsze rzeczy

Gość miałem tydzień tableta
i po tygodniu oddałem w ramach możliwości zwrotu przed 10 dniami. Prawdopodobnie kupie coś nowego ale niestety nie wiem co ;) Kupiłem Ainolm Fire Oddałem bo: (głównie) ekran miał problemy z dotykiem pod kamerką w niektórych programach i czytnik kart pamięci nie działał i dlatego też że już praktycznie szykowany jest już następca z 4 rdzeniami - co mnie troche wkurzyło :classic_cool: kupiłem a tu producent dokładnie w tych dniach już pokazał pierwsze dane tech zdjęcia następcy Podobało mi się bardzo lekki i poręczny, świetny ekran z dużą rozdzielczością, wykonanie w miare ok, cena 700 (więcej na pewno bym nie dał za tablet) przeglądanie internetu bezproblemowe i bardzo przyjemne, gorzej z dużymi pdf ami (mimo dwóch rdzeni) Mam natomiast zastrzezenia do wielkości urządzenia, ten co miałem to 7" - do patrzenia w ekran i przenoszenia świetny, natomiast do obsugi paluchami mimoże nie mam dużych czy grubych wydaje mi się za mały - zdarzało się że nie mogłem trafić w jakąś ikonke, napis czy coś.... co było czasem wręcz frustrujące natomiast 10" wydają mi się zbyt duże i zbyt ciężkie - więc mam teraz naprawde spory dylemat..... i wydaje mi się że najlepszy rozmiar byłby dla mnie coś w ok 8 max 9" niestety wśród takich urządzeń jest bardzo mały wybór na tą chwile

również uważam, że tablet to zbędny gadżet dla podatnych na marketing (każdy jest podatny w jakimś stopniu, ale żeby sobie wcisnąć niefunkcjonalne badziewie...). do czytania nie nadaje się kompletnie, bo ma świecący ekran i męczy oczy (sto razy lepszy jest czytnik ebookow). do internetu i filmow lepszy netbook. a wielkość pamięci w tych gadżetach przyprawia mnie o pusty śmiech. szczerze współczuję takim osobom jak dama scena czy świnka. na szczęście ja nie musiałam wyjeżdżać z kraju, żeby mnie było stać na zakup sprzętów. nie mam też bogatej rodziny, na wszystko, co mam, zapracowałam sama. gdybym chciała, to bym miała takie pierdoły, ale nie chcę, bo wyrzucanie pieniędzy w błoto mnie nie bawi. szpanować nie lubię, a pozerstwem gardzę. to, że się ma pieniądze, nie oznacza z automatu, że się jest debilem, który musi się pokazać i pochwalić. to jest właśnie oznaka nowobogactwa oraz braku klasy i jest naprawdę żenujące.

"A kiedyś ludzie mieli TV 21'' maks i dawali radę a teraz trzeba sobie rzutnik kupować aby film obejrzeć Buhahaha" ­ a gdzie ja napisałam, że TRZEBA kupować rzutnik?

Gość wwwwwwwwwworona
Dziwni jestescie. Dla mnie to zadne wysilek, tak jak kupno kawy. Po prostu mam wszystko i uzywam wtedy kiedy mi pasuje. ipad glownie do czytania ksiazek, w podrozy, w samolocie czy w pociagu - bo mam na nim ze 20 i w zaleznosic od nastroju cos czytam. oprocz tego oczywisci efajnie jest muzyke ze soba. Ale tez uzywam czesto z TV w domu. Ogolnie, to nei rozumiem ludzi, nie chca nie kupuja. Dla mnie to nie byl zaden wydatek, mam i jest fajnie. Wolna wola

Gość miałem tydzień tableta
komfort przeglaania internetu na telefonie nie oszukujmy się ale jest mizerny - coś na szybko przejrzeć czy poszukać ok - ale na dłużej i większe tzw przeładowane" witryny to męczarnia na tablecie internet bardzo wyglodnie się przegląda nawet już na 7"

Gość lipalupalusterko
haha crem chyba nie zrozumiałeś tematu topiku :P

Gość lipalupalusterko
wow ,to coś nowego :P Crem i błyskotliwa ironia,jestem w szoku

Gość LolSroll
Dla mnie tablet jest lepszy ponieważ : -Moge go zabrac na podruze. -Moge ogladac filmy bez ograniczenia. -Moge czytac "ebooki".' -Sa bardzo fajne aplikacje dzieki czemu mozna umilic (skrucic) czas podruzy. Wedlug mnie tablet jest lepszy na 96%. Netbooka nie wykożystacie do takich rzeczy np. nie zagracie sb w takie super gry jak na tab.

Gość gość
Tablet są świetne zwłaszcza jeśli ktoś dużo podróżuje i czyta codziennej prasy (opcja elektroniczna wychodzi taniej niż papierowa). Ja kupowałem tablet na www.conrad.pl

Gość gość
gość - prasa kłamie. Nie dałbym złamanego grosza za te steki bzdur !

Gość Avp2
Ja mam ipada. Mam tez w playu taki modem przensny wielkosci pudelka od zapalek i 20 gb miesiecznie za 50 zl. Jak go naladuje wieczorem to mam na pol dnia non stop grzebania w sieci (jakies 6-7 h non stop). Jestem mlodym lekarzem i czasem na dyzurze, ale rowniez na przerwie, sprawdzam potrzebne mi informacje w sieci. Ipad jest wielokrotnie wygodniejszy niz laptop. I super sie go obsluguje. Wystarczy ze dam go w poziom i klawiatura dotykowa jest na tyle duza ze moge pisac na nim jak na tradycyjnej.

Gość gość
Przede wszystkim należy się kierować wytrzymałością, pojemnością, oprogramowaniem, grafiką.. Ja swój dobry tablet kupiłam na allinside.pl za niską cenę, a bardzo dobry sprzęt. Ja przy wyborze kieruje się funkcjonalnością. Ułatwia mi prace w różnych miejscach, np podczas podróży

ja nie kupowałam, dostałam od mamy w prezencie bo nie miała pomysłu co mi kupić. Tablet leży i się kurzy bo do niczego nie jest mi potrzebny.

Gość gość
Moja dziewczyna na tablecie ogląda telewizję!Popsuł jej się laptop,telewizora nie ma w pokoju więc jak ma ochotę coś obejrzeć to odpala stronę telewizja-online net :) Trzeba sobie jakoś radzić w życiu!

Gość gość
Ja kupiłam tablet głównie po to by zabierać go do pracy i na wyjazdy. Ale dopiero docenilam go w momencie kiedy się rozchorowalam i musiałam długo leżeć. Laptopa 17' wziąć do wyrka i używać leżąc głównie na plecach jest mało komfortowe, a tablet sprawdza się świetnie :)

Gość gość
mnie się osobiście przydaje. Szczególnie jak gdzieś wyjeżdzam np. na zjazd na studia, a nie chcę wlec laptopa ze sobą, to wolę zabrać tablet. A i w autokarze nieraz z nudow poogladam jakies filmy na nim

Gość gość
kiedys z nudow w autokarze ludzie czytali ksiazki, czasopisma. dzis chca tylko biernej rozrywki gapienia sie w ekran i sluchania dziweku ze sluchawek.

Gość gość
Duży wybór dobrej klasy tabletów graficznych masz na stronie https://mirapolnext.pl/. Polecam ten sklep, mają dobrą obslugę można było przed zakupem dokładnie wypytać o tablet działanie podłączenie czy akumulator. Sama wysyłka szybka sprzęt fachowo zapakowany nawet jakby paczka miała spaść z wysokości 1 piętra to raczej nic by się tabletowi nie stało ;-)